GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  PODCAST

„Profu' de Sport”, în finala europeană pentru titlul de „Cel mai bun podcast”

Articol de GSP - Publicat joi, 30 martie 2023 16:14 / Actualizat luni, 10 aprilie 2023 11:09

Digital Media Awards Europe, competiție de prestigiu a presei mondiale, și-a anunțat finaliștii. Printre aceștia se află, în premieră, și Gazeta Sporturilor, cu podcastul "Profu' de Sport", realizat de redactorul-șef Cătălin Țepelin.

Premiile Digital Media Awards sunt acordate anual de World Association of News Publishers (WAN-IFRA), adică Asociația Mondială a Editorilor de Presă. Fondată în 1948, WAN-IFRA se bucură de o largă recunoaștere în industria mass-media, fiind cea mai mare organizație a editorilor de presă din lume: o rețea globală de 3.000 de companii de presă și tehnologie. În același timp, WAN-IFRA reprezintă 60 de asociații naționale, sub umbrela cărora se află 18.000 de redacții din 120 de țări.

Conform descrierii de pe platforma oficială, premiile Digital Media Awards își propun să răsplătească excelența, evidențiind cele mai bune inițiative din presa digitală sau tradițională.

Podcastul "Profu' de sport", lansat de Gazeta Sporturilor în iulie 2022, a fost nominalizat printre cei 3 finaliști ai categoriei "Cel mai bun podcast". În finală, producția GSP va fi în competiție cu The Independent (Irlanda) și Goteborgs Posten (Suedia). UPDATE 5 aprilie: trofeul a fost câștigat de The Independent. 

Această nominalizare este un compliment deosebit, mai ales că Gazeta este singura redacție est-europeană care s-a strecurat printre finaliștii din acest an ai Digital Media Awards. Ne mândrim cu faptul că "Profu' de Sport" a fost primul podcast de sport din România și singurul care a îndrăznit să abordeze un stil diferit și să parieze pe un format inovator.

 - Cătălin Țepelin, redactor-șef GSP și realizator al podcastului Profu' de Sport

Celelalte categorii sunt dominate de redacții din țările nordice (Suedia, Norvegia), urmate de Spania, UK, Portugalia și Germania. Aici, printre finaliști se află branduri de top ale presei mondiale, precum The Telegraph, VG, Dagbladet, Financial Times, AFP etc. Iar în juriu sunt profesioniști redutabili din industria media, jurnaliști sau manageri de presă care lucrează sau au lucrat la Washington Post, Liberation, Wall Street Journal, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Newsweek, Les Echos, BBC șamd.

Podcastul "Profu' de Sport", o serie de dialoguri relaxate și spectaculoase cu oameni importanți din fenomen, este produs într-un studio special al Gazetei, care simulează un vestiar.

În urmă cu 2 ani, GSP.ro a fost desemnat "site-ul european cu cel mai bun design" la gala Digiday Media Awards, un alt eveniment prestigios al industriei de media la nivel global. 

Cele 15 episoade de până acum ale podcastului "Profu' de Sport"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează