GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  PROFU' DE SPORT

EXCLUSIV Lorena Balaci nu-l iartă pe Adrian Mititelu! Discurs vehement: „Nu am cum! Familia lui l-a jignit pe tata și după moarte. Mitul ăla nu stă în picioare, da?” + replica patronului de la FCU: „Bate câmpii!”

Lorena Balaci, la podcastul „Profu' de Sport” / foto: Cristi Preda
Lorena Balaci, la podcastul „Profu' de Sport” / foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat vineri, 31 martie 2023 13:58 / Actualizat duminica, 02 aprilie 2023 21:13

Lorena, fiica legendarului Ilie Balaci, a discutat deschis, în cadrul podcastului „Profu' de Sport”, despre animozitățile existente între ea și familia Mititelu. Relațiile dintre ei au rămas încordate după dispariția subită a „Minunii Blonde”, „sâmburele” conflictului având legătură tot cu interminabila dispută dintre cele două Craiove.

Cu doi ani înainte să înceteze din viață, Ilie Balaci și Adrian Mititelu au purtat un război extrem de tensionat, după ce finanțatorul lui FCU Craiova amenințase că intenționează să scrie o carte despre presupusele aranjamentele din perioada Craiovei Maxima. Fostul mare fotbalist, apropiat atunci de tabăra clubului înființat de Primărie - aspect peste care Mititelu n-a putut să treacă - i-a răspuns afaceristului, cei doi fiind implicați într-un schimb virulent de replici care nu s-a mai soluționat niciodată. 

Lorena Balaci susține că nu poate ierta derpajele lui Adrian Mititelu la adresa tatălui său și afirmă că acesta i-ar fi jignit părintele inclusiv după decesul acestuia, survenit în octombrie 2018.

UPDATE Replica lui Adrian Mititelu: „Bate câmpii! Nu l-am jignit niciodată pe Ilie Balaci”

Adrian Mititelu i-a contactat pe reporterii Gazetei, dorind să ofere un punct de vedere cu privire la afirmațiile făcute de Lorena Balaci la podcastul „Profu' de Sport”, moderat de Cătălin Țepelin, redactorul-șef al GSP:

„Femeia asta bate câmpii, cum o face prin presă de peste 20 de ani. Spune aberații! Eu nu l-am jignit niciodată pe Ilie Balaci, cum să spună că l-am jignit după ce a murit? Cred că nu e zi de la Dumnezeu să nu vorbesc despre Ilie cu prietenii mei, chiar dacă am avut un schimb de replici atunci. I-am răspuns la acel moment, poate mai agresiv, dar și el m-a jignit. Nu contează ce spune fiica lui, puțini oameni din Craiova au ținut la Ilie cum țin eu. Iar Ilie nu a fost niciodată în tabăra lui CSU, a spus-o și public că nu e așa! 

Cât despre fiul ei, n-o să vină niciodată la clubul meu, nici dacă ajunge Ronaldo! N-am nimic cu el, chiar m-am bucurat când a dat goluri, dar niciun jucător care a jucat la CSU nu poate ajunge la adevărata Universitatea Craiova! Mama lui spune ce spune, dar e subiectivă, fiindcă fiul ei e sub contract cu acea echipă”, a punctat Mititelu. 

Lorena Balaci nu uită și nu iartă: „Familia Mititelu a greșit față de tatăl meu”

- Lorena, un exercițiu de imaginație: cum ai reacționa dacă Atanas ar primi o ofertă de la FCU Craiova? 
- Cred că știi că eu îi sunt manager.

- Tocmai de aceea, da. 
- Nu cred că ar fi chiar un lucru pe care ni l-am dori. Până la urmă, știi cum este? Este o echipă ca oricare altă echipă. Evident, rivalitățile oltenești există, le întâlnim și în București, la echipele similare cu același nume. Nu știu cum ar fi.

- Deci, relațiile sunt în continuare tensionate cu clubul familiei Mititelu... 
- Nu neapărat că sunt tensionate, că, până la urmă, acolo joacă băiatul unei prietene de-ale mele foarte bune. Dar, din punctul meu de vedere, familia Mititelu a făcut niște greșeli față de tatăl meu. Eu știu că ei sunt obișnuiți să jignească și că, la ei, jignirile sunt la modul: „A, ne înjurăm astăzi, mâine ne pupăm, că așa e pe oltenește”. Eu sunt olteancă și sunt mândră de treaba asta! Doar că sunt crescută de la 9 ani în București și, atunci, am deprins niște principii mai „capitaliste”, să le zic așa. 

Lorena Balaci nu-l iartă pe Adrian Mititelu! Discurs vehement: „Nu am cum! Familia lui l-a jignit pe tata și după moarte. Mitul ăla nu stă în picioare, da?” + replica patronului de la FCU: „Bate câmpii!”
lmagine de arhivă cu regretatul Ilie Balaci și Adrian Mititelu / foto: GSP

- Continuă.
- Nu pot să accept o jignire și după aceea să ne pupăm, pentru că nu pot, pur și simplu! OK, m-ai jignit, este fix problema ta, dar tu cu mine vorbă nu mai ai! Eu știu cum e la olteni, „ne înjurăm, ne spurcăm și poimâine ne întâlnim la bere și ne pupăm ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat”. Ei, nu! Iar faptul că ei au continuat să-l jignească pe tata, inclusiv după moartea lui, asta cu atât mai rău m-a durut! Atunci am intervenit eu, tata nu se mai putea apăra. Știi, exact ca înjurătura aia de morți, e similar. Să jignești un om care a trecut în lumea celor drepți e egal cu înjurătura despre morți sau cu morți. Și, atunci, nu! Eu așa sunt, nu pot să...sunt lucruri pe care nu că nu vreau, nu pot să le iert! Și de ce le-aș ierta?

„Mori, mă!” » Lorena Balaci dezvăluie episodul șocant trăit pe un stadion din România: „Îmi venea să mă duc s-o strâng de gât!”
PROFU' DE SPORT
„Mori, mă!” » Lorena Balaci dezvăluie episodul șocant trăit pe un stadion din România: „Îmi venea să mă duc s-o strâng de gât!”

Lorena Balaci: „Mititelu a jignit partea de omenie a lui tata!”

- Da, Craiova dintotdeauna a fost un oraș unde orgoliile șterg uneori granițele... 
- Dar să știi că aici, la mine, nu este vorba de orgoliu. Nicidecum! Nu, este vorba despre amintirea tatălui meu. Lăsând la o parte fotbalistul care a fost Ilie Balaci, este pur vorba despre omul Ilie Balaci. Pentru că Mititelu nu l-a jignit pe tata că ar fi fost un strungar, cum era vorba aceea pe vremea lor. Nu, el a jignit partea de omenie a lui tata, ceea ce nici pe departe nu este adevărat. Și mitul ăla că „Balaci era un bețiv” nu stă în picioare absolut deloc. Da? Și atunci, nu am cum să-l iert. Nu am cum, efectiv!

- Îmi aduc aminte de Ilie Balaci, apropo de ce spuneai mai devreme, că nu putea fi niciodată cinic, dar putea fi ironic. Stilul acesta al lui de a vorbi, ironic, zeflemist câteodată, lăsa impresia unora că intră în emisiuni amețit. Dar omul, efectiv, avea stilul ăsta al lui de a vorbi de sus, din vârful buzelor
- Da. Știi ce se întâmplă? Tata era, în esență, un tip timid. Și, atunci, asta era, cumva, o mască pe care el și-o punea, aceea de arogant, de ironic. Dar el, în sinea lui, înăuntrul sufletului lui, era un tip timid, rușinos.

Lorena Balaci nu-l iartă pe Adrian Mititelu! Discurs vehement: „Nu am cum! Familia lui l-a jignit pe tata și după moarte. Mitul ăla nu stă în picioare, da?” + replica patronului de la FCU: „Bate câmpii!”
infografie Craiova Maxima

VIDEO Profu' de Sport, episodul #15: emisiunea integrală cu Lorena Balaci

Citește și alte știri din podcastul cu Lorena Balaci:

EXCLUSIV „Mori, mă!” » Lorena Balaci dezvăluie episodul șocant trăit pe un stadion din România: „Îmi venea să mă duc s-o strâng de gât!”

EXCLUSIV Lorena Balaci scoate la iveală realitatea brutală din fotbalul juvenil: „În 45 de ani n-am mai întâlnit așa ceva! Credeam că-l omoară în mașină”

Lorena Balaci, invitată la episodul #15 din podcastul „Profu' de Sport” » „Cea mai mare problemă a fotbalului la copii și juniori sunt PĂRINȚII” + episoade neștiute cu Ilie Balaci

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (22)
fanu
fanu  •  04 Aprilie 2023, 15:46
Postat de FCUniversitateaCV pe 31 Martie 2023, 16:40

Lorena Balaci este apropiată a clonei Csu și poate încearcă să insinueze ideea că din cauza faptului că Mititelu l-a jignit pe Ilie Balaci, marea legendă a Universității și-ar fi schimbat părerea despre care echipă este adevărata Universitatea Craiova, deși Ilie a spus clar și RĂSPICAT care e părerea lui. Dacă într-adevăr asta vrea să transmită Lorena, își jignește tatăl care a avut mult mai multă verticalitate decât ar spera clonații. Poate că doar nu-l suportă pe Mititelu (e posibil să aibă toate motivele) și este dreptul ei, dar trebuie să se rezume la a-l nu suporta pe patronul Universității și să nu susțină minciuni care promovează clona drept Știința. Ilie Balaci a avut atâta onoare încât nu și-ar fi schimbat părerile "după cum bate vântul" sau ca urmare a jignirilor lui Mititelu, pe principiul "azi suntem prieteni, îți țin partea, nu mai suntem prieteni, te îngrop prin declarații". Dovada stă chiar în interviul de mai jos, în care se vede/aude din tonul lui Ilie că el și Mititelu nu erau în termeni foarte buni: "Eh...mi-a venit după aia să-mi mulțumească... că nu credea că sunt în stare așa ceva"- adică să refuze oferta clonei Csu. Cel mai probabil Ilie Balaci făcea separație între un patron vremelnic și adevărata Universitatea Craiova. Nu l-ar fi lăsat inima să nu spună adevărul, indiferent de ce individ ar fi fost patron și indiferent de ce jigniri i-ar fi fost aduse. În termeni simpli, jignirile lui Mititelu nu schimbau adevărul și

Pui cumva caruta înaintea cailor; vezi că articolul incepe cu "Mititelu l-a jignit pe Balaci pentru că era apropiat de clubul primăriei", adică întâi a ales Balaci și după aia a luat foc brutarul, nu cum spui tu. Ce era până în 2011 e una, ce e după 2014 e cu totul altceva. Și ca sa vezi ce porumbel ți-a ieșit din gura fără să vrei, citez din postarea ta:"Ilie Balaci făcea separație între un patron vremelnic( care crezi tu că e patronul ăla vremelnic, nu cumva Mititelu?!) și adevarata Universitatea Craiova". După cum știi Rotaru a tot afirmat că el vine și pleacă, clubul de fotbal rămâne mereu al Universității din Craiova și al comunității locale(faza cu "custodele" de care va amuzați atât doar fiindcă nu cunoașteți cuvântul) Deci, omule, judeci bine dar alegi gresit-adica alegi patronul ăla vremelnic și cu toane, nu clubul Universitatea Craiova.

pittt
pittt  •  01 Aprilie 2023, 10:02
Postat de FCUniversitateaCV pe 31 Martie 2023, 16:40

Lorena Balaci este apropiată a clonei Csu și poate încearcă să insinueze ideea că din cauza faptului că Mititelu l-a jignit pe Ilie Balaci, marea legendă a Universității și-ar fi schimbat părerea despre care echipă este adevărata Universitatea Craiova, deși Ilie a spus clar și RĂSPICAT care e părerea lui. Dacă într-adevăr asta vrea să transmită Lorena, își jignește tatăl care a avut mult mai multă verticalitate decât ar spera clonații. Poate că doar nu-l suportă pe Mititelu (e posibil să aibă toate motivele) și este dreptul ei, dar trebuie să se rezume la a-l nu suporta pe patronul Universității și să nu susțină minciuni care promovează clona drept Știința. Ilie Balaci a avut atâta onoare încât nu și-ar fi schimbat părerile "după cum bate vântul" sau ca urmare a jignirilor lui Mititelu, pe principiul "azi suntem prieteni, îți țin partea, nu mai suntem prieteni, te îngrop prin declarații". Dovada stă chiar în interviul de mai jos, în care se vede/aude din tonul lui Ilie că el și Mititelu nu erau în termeni foarte buni: "Eh...mi-a venit după aia să-mi mulțumească... că nu credea că sunt în stare așa ceva"- adică să refuze oferta clonei Csu. Cel mai probabil Ilie Balaci făcea separație între un patron vremelnic și adevărata Universitatea Craiova. Nu l-ar fi lăsat inima să nu spună adevărul, indiferent de ce individ ar fi fost patron și indiferent de ce jigniri i-ar fi fost aduse. În termeni simpli, jignirile lui Mititelu nu schimbau adevărul și

Vorbești de FCU aia dinainte de faliment, sau aia de după? Că n-au nici o legătură una cu alta.....

dandana
dandana  •  31 Martie 2023, 23:25

Lorena cred ca gândește prea departe. Ce să-i ceri la un brutar care nu știe sa vorbească. Noi azi uram FCU Craiova din cauza lui. Eu știu ca mititelu este un nimeni și trebuie sa rămână acest nimeni. Nu mai trebuie sa băgăm în seamă acest ratat

Vezi toate comentariile (22)
Comentează