GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  PROFU' DE SPORT

EXCLUSIV „Toți cochetăm cu depresia” » Mihaela Buzărnescu, despre luptele interioare și cum a învins „boala secolului”: „Nu se tratează cu pastile”

Mihaela Buzărnescu / Sursă foto: Instagramn
Mihaela Buzărnescu / Sursă foto: Instagramn

Articol de GSP - Publicat sambata, 17 decembrie 2022 14:12 / Actualizat sambata, 17 decembrie 2022 14:29

Mihaela Buzărnescu (34 de ani, locul 405 WTA) a vorbit la podcastul „Profu' de Sport” despre lupta pe care a dus-o de-a lungul timpului cu depresia. Miki a trecut prin multiple momente dificile în carieră, una fragmentată de numeroasele accidentări complicate pe care a trebuit să le îndure. 

Dacă pentru mulți e un subiect tabu, Mihaela Buzărnescu nu se ferește să vorbească deschis despre „boala secolului”, ba chiar să facă dezvăluiri despre modul în care a fost afectată de depresie și cum a reușit să o țină sub control. Fostul #20 WTA spune că a traversat mai multe perioade în care a trebuit să lupte cu „demonii” ei interiori.

Mihaela Buzărnescu, despre lupta ei cu depresia: „Eu nu o văd ca pe o boală sau ceva de care să îți fie jenă”

- Tu ai cochetat cu depresia? 
- Bineînțeles, toți cochetăm cu depresia. Eu nu o văd ca pe o boală sau ceva de care să îți fie jenă. E o suferință emoțională care se tratează. Nu cu pastile, ci în primul rând cu ajutorul tău, personal. Toți din jur îți spun că o să fie bine, o să fie OK, dar dacă nu crezi tu și nu te ambiționezi singur, nu ai cum să depășești depresia. Vă dați seama, trecând prin atâtea accidentări, normal că te gândești ... Atâția ani pierduți, sacrificați.

- Și tu cum ai depășit momentele alea? 
- Eu mereu am luat-o de la zero. Și faptul că am reușit de atâtea ori să revin m-a ambiționat să continui. Plus că nu mi se pare OK să-mi închei cariera din cauza unei accidentări. A, ok, dacă nu mai pot din cauza vârstei sau nu mai am randament, asta e altceva. Dar să mă las din cauza unei accidentări ... E ca și cum aș lăsa ceva neterminat. Înainte de a intra în Top 100, în 2017, eram pe locul 900 și ceva, mi-am zis că e ultimul an în care mai încerc.

- Și lozul a fost câștigător. 
- Da. Am jucat cu mai puțină presiune, nu mă mai gândeam la rezultate, la clasament. Pur și simplu mă gândeam la joc, la forma mea sportivă, la tactică.

Am avut o perioadă foarte rea după acea accidentare gravă (n.r. - cea din vara lui 2018) Atunci am avut depresie. Și am mai avut apoi în 2019, când n-am reușit să-mi apăr niște puncte importante și am căzut de pe locul 50 pe 135. Aveam dureri cumplite la umăr, făceam injecții cu cortizon, iar în septembrie m-am oprit, nu mai puteam. Și apoi m-am operat.

- Mihaela Buzărnescu, la podcastul „Profu' de Sport”

„Toți cochetăm cu depresia” » Mihaela Buzărnescu, despre luptele interioare și cum a învins „boala secolului”: „Nu se tratează cu pastile”
Momentul teribil din 2018, cu Miki scoasă în cărucior după accidentarea gravă la gleznă

Mihaela Buzărnescu - CV-ul unei cariere cu lumini și umbre

  • Născută pe 4 mai 1988, la București
  • Stângace, rever cu două mâini
  • Locul din prezent: 405 WTA
  • Cel mai bun loc al carierei: 20 (6 august 2018)
  • 1 titlu WTA, cucerit în 2018, cel mai bun sezon al carierei, la San Jose.
  • 3 finale WTA a disputat Mihaela Buzărnescu în cariera ei, cucerind un titlu, la San Jose 2018, celelalte fiind atinse în același an, la Hobart și Praga
  • 31 de titluri ITF în carieră
  • Câștiguri din tenis: 2.727.584$

VIDEO Podcastul integral cu Mihaela Buzărnescu

Citește și alte știri din podcastul „Profu' de Sport”:

EXCLUSIV „Eram rahitic, o stârpitură cu pieptul scobit” » Sportul care l-a transformat pe Cristian Tudor Popescu: „M-a scos din acea condiție”

EXCLUSIV „Sper să nu se supere că divulg” » Iordănescu povestește în premieră un episod tensionat cu Hagi și Popescu: „Luați-vă gențile și plecați, rămânem noi!”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (3)
parpalache
parpalache  •  18 Decembrie 2022, 09:17

Mai are sa se tatueze!Și sa-și scoate licența de„impresar”!De fotbaliști!

procter
procter  •  18 Decembrie 2022, 01:14

O frumoasa si f talentata .

Alex1965
Alex1965  •  17 Decembrie 2022, 20:19

***.***.***.***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează