GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  INTERVIU EXCLUSIV

EXCLUSIV // VIDEO Mircea Sandu, dezvăluiri despre influența granzilor: „Steaua și Dinamo anilor '80 făceau dezastru! Nea Imi nu se băga, Lucescu făcea tot”

Mircea Sandu
Mircea Sandu

Articol de , , , - Publicat marti, 25 octombrie 2022 19:43 / Actualizat marti, 25 octombrie 2022 21:26

În partea a doua a interviului pentru Gazeta Sporturilor, Mircea Sandu comentează o polemică fără sfârșit, cine avea influență mai mare înainte de Revoluție, și spune că ambele cluburi departamentale (Steaua și Dinamo) se pretau la absolut orice pentru a câștiga.

VIDEO. Mircea Sandu: „Steaua și Dinamo anilor '80 făceau dezastru! Nea Imi nu se băga, Lucescu făcea tot, controla tot”

- Cine avea influență mai mare asupra arbitrilor și asupra adversarelor în anii '80, Steaua sau Dinamo? 
- Amândouă! Și pe lângă ele și celelalte. Adică acoliții sau sateliții, partenerii. Că era Victoria, Moreni, Bacău, Târgu Mureș, Cluj, Hunedoara... Petroșaniul era al Stelei, Hunedoara a lui Dinamo. Bacăul era tot cu Dinamo. Ce să mai spun de Victoria și Moreni, care erau ale Securității, Miliției? Tot la Dinamo. Să vă spun și de o încercare.

- V-au șantajat pe dumneavoastră? 
- Da! Urma să jucăm cu Victoria. Și îmi transmite Marin Bărbulescu (n.r - șeful Miliției București în anii '80) că dacă am grijă, pot să obțin o aprobare de mașină. Dă gol Victoria, 1-0 pentru ei. Dau și eu gol, 1-1. La pauză m-am cerut afară.

- De ce? 
- Mi-a fost frică!

Patronul de club pe care Mircea Sandu îl vrea șef la FRF: „Nu cred că l-au băgat Serviciile. De un astfel de om e nevoie”
MIRCEA SANDU LA 70 DE ANI
Patronul de club pe care Mircea Sandu îl vrea șef la FRF: „Nu cred că l-au băgat Serviciile. De un astfel de om e nevoie”

Mircea Sandu: „Mircea Lucescu a vrut tot timpul să câștige, prin toate mijloacele”

- Revenind la influența Stelei și a lui Dinamo. Lucescu, Tudorel Stoica, Pițurcă, fiecare susține că...
- Stop! Făceau dezastru și unii, și alții! Poate să zică oricine ce vrea. Noi jucam cu Steaua pe „23 August" și nea Imi era antrenor la ei. Vasile Iordache în poartă la Steaua, se băteau la campionat. Noi locul trei, patru. „Las-o, bă, și tu mai moale..". Le-am dat 2-0 și i-am bătut. Ei încercau și dacă echipa respectivă nu era în angrenajul respectiv. Nea Imi cu mult bun-simț, nu a făcut niciodată ceva. Dacă Ienei nu se băga, Mircea la Dinamo făcea tot! Și bravo lui! De la echipament, teren, relația cu oficialitățile, relații internaționale. Tot! Mircea când a luat și Hunedoara, și Dinamo a făcut tot! Bravo lui! A vrut tot timpul să câștige, prin toate mijloacele.

Ce să comentez despre situația de la CSA Steaua? N-are ce căuta niciun minister, nicio autoritate publică locală să finanțeze fotbalul profesionist! Punct!

- Mircea Sandu

Mircea Sandu, dezvăluiri despre influența granzilor: „Steaua și Dinamo anilor '80 făceau dezastru! Nea Imi nu se băga, Lucescu făcea tot”
Mircea Lucescu (primul din stânga, alături de Anghelache), la un derby cu Steaua din Ghencea FOTO Arhiva GSP

Citește și:

Drama lui Mircea Sandu: „Mă lupt cu al treilea cancer” » Momentul când a început să plângă în timpul interviului pentru Gazetă

„Uite, fac acum un pariu” » Mircea Sandu i-a anunțat candidatura lui Marica: „Se pricepe la afaceri, stă bine și cu prosopul. Ha, ha, ha!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (22)
mattteo
mattteo  •  31 Octombrie 2022, 15:47
Postat de 19sevilla86 pe 26 Octombrie 2022, 12:57

Nasul scoate in evidenta raul imens pe care il face amestecul armatei si militiei in sportul de performanta. Cluburile sportive militarizate ale armatei si militiei sunt o inventie sovietica oribila impusa peste tot in tarile ocupate de armata rosie si aflate la remorca URSS! Dupa democratizare, toate tarile ex-socialiste care au aderat la UE au lichidat creatiile bolsevice CSA si CS Dinamo, unica exceptie rusinoasa, regretabila, inexplicabila, inadmisibila a ramas Romania1 Pana cand risipa, abuzul rusinea???

Sunt singura noastra amintire de mandrie, la fel ca si Olimpiada din 1984. Prefer comunismul de atunci decat democrația cu minoritati si cancel culture de acum

gigi.debelihu
gigi.debelihu  •  31 Octombrie 2022, 15:24
Postat de emil1986 pe 26 Octombrie 2022, 18:14

De ce ma, ca spune adevarul?

Cine îi permite ipochimenului ăstuia sa denatureze adevărul și să-l treacă prin logica lui de cornută gigistă!?

gigi.debelihu
gigi.debelihu  •  31 Octombrie 2022, 11:15
Postat de johny2003 pe 31 Octombrie 2022, 07:11

Ce zici acolo ma Debilule?! Am trait acele vremuri si stiu ca Nasul are perfecta dreptate!

Taci băi ***! Nu trecea nimeni peste Valentin! Ați făcut abuzuri incredibile! ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează