GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  ANGLIA

VIDEO+FOTO Un fost mare jucător, despre lupta cu dependența de alcool, droguri și jocuri de noroc: „Aveam gânduri sinucigașe”

Gary Speed (stânga) și Paul Merson (dreapta), în partida Arsenal - Everton, din 1997. Foto: Imago Images
Gary Speed (stânga) și Paul Merson (dreapta), în partida Arsenal - Everton, din 1997. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 29 octombrie 2022 11:33 / Actualizat sambata, 29 octombrie 2022 11:33

Paul Merson (54 de ani), fostul internațional englez, ex-Arsenal, povestește că mergea la antrenamentul de dimineață direct de la clubul de noapte. Dar asta nu l-a făcut niciodată să piardă o zi de antrenament.

Fostul mijlocaș al Angliei a dezvăluit că nu a ratat nicio zi de antrenament, deși s-a luptat cu dependența de alcool în timpul carierei sale de jucător, scrie Daily Mail.

Emisiunea lui Ioanițoaia, întreruptă brusc: „Niţă, ești un escroc internațional! Am față de fraier?”. Dialog genial în platou: „Ne dădea la ficat, la rinichi”
PRIETENII LUI OVIDIU
Emisiunea lui Ioanițoaia, întreruptă brusc: „Niţă, ești un escroc internațional! Am față de fraier?”. Dialog genial în platou: „Ne dădea la ficat, la rinichi”

Paul Merson obișnuia să bea până la 35 de halbe pe săptămână

Merson, în vârstă de 54 de ani, a vorbit deschis în ultimii ani despre dependența de alcool, droguri și jocuri de noroc în timpul și după sfârșitul carierei.

Fostul jucător de la Arsenal și Aston Villa obișnuia să bea până la 35 de halbe pe săptămână, a dezvăluit chiar el în documentarul Harry's Heroes din 2020.

Într-un interviu pentru The Telegraph, Merson a declarat că gradul de dependență nu l-a obligat niciodată să piardă o zi de activitate.

El spunea: „Eram bun la băut. Nu sufeream de mahmureli. Nu aveam niciodată o zi liberă. S-a întâmplat să merg la un club de noapte și să mă duc direct la antrenament. Jucam fotbal fără griji. Am văzut lucruri pe teren. Mă gândeam, știi ce, pentru toate problemele mele din afara terenului, această oră și jumătate pe terenul de fotbal este o fericire! Aș putea la fel de bine să încerc orice vreau. Am fost un fotbalist curajos”.

Un fost mare jucător, despre lupta cu dependența de alcool, droguri și jocuri de noroc: „Aveam gânduri sinucigașe”
Paul Merson, Foto: Imago Images

Paul Merson a pierdut banii pentru casă

Merson a fost, de asemenea, sincer și cu privire la gravitatea problemelor sale cu drogurile (paranoia indusă de cocaină) și jocurile de noroc, care i-au adus pierderi de 7 milioane de lire sterline.

El crede că există o legătură cu anxietatea și atacurile de panică pe care le-a suferit în copilărie. Chiar a fost sfătuit să nu joace niciodată fotbal.

Comentariile sale pentru The Telegraph vin după ce a dezvăluit pentru The Sun că a suferit o recidivă a dependenței de jocuri de noroc în timpul primei carantine generale impuse de Covid-19.

Merson a povestit și că a pierdut 160.000 de lire sterline, bani pe care îi pusese deoparte ca să cumpere o casă pentru familia sa. Fostul fotbalist recunoaște că s-a întors către pariuri în pandemie, din cauza anxietății date de lipsa activității profesionale.

Paul Merson: „Aveam gânduri sinucigașe”

Cum nu se jucau meciuri de fotbal, Merson nu putea să-și îndeplinească rolul de specialist/comentator pentru Sky Sports.

„Eram în concediu de la Sky Sports și la început mi-a plăcut izolarea”, a spus el pentru presa britanică. „Eram în grădină cu cei mai mici copii ai mei și soarele ieșise. Dar apoi am început să devin dependent de jurnalele de știri. Anxietatea mea a început și m-am gândit: «Nu voi mai avea Soccer Saturday», «Nu voi putea câștiga nimic.». Mamele copiilor mei mai mari au case și vreau să le dau un viitor copiilor mei mai mici”.

Cum a rămas fără banii pentru casă? „Kate (soția lui Merson) și cu mine economisiserăm 160.000 de lire sterline și i-am risipit în câteva pariuri. Totul era online, dar nu era o casă de pariuri, era un agent de pariuri privat. Ultimul meu pariu a fost de opt mii de lire pe un jucător de tenis de masă. Nu aveam cunoștințe speciale de tenis de masă, dar totul era blocat în acel moment, așa că nu erau prea multe opțiuni pe care să pariez. Îmi amintesc că stăteam în camera din față și aveam gânduri sinucigașe, iar copiii mei se jucau și eu mă gândeam: «O, Doamne, tocmai am stricat totul!»”.

Paul Merson primește „bani de buzunar” de la actuala soție

Merson, tatăl a opt copii, și-a văzut primele două căsnicii distruse din cauza dependențelor și crede că actuala lui soție, Kate, l-ar părăsi dacă ar recidiva din nou.

Drept urmare, el a dezvăluit acum că toate veniturile sale merg acum către soție și că primește „bani de buzunar” de la ea.

Merson participă, de asemenea, la întâlnirile Gamblers Anonymous (Pariori Anonimi) și a devenit ambasador al aplicației de sprijinire a dependenței Recoverlution.

În timpul carierei sale de fotbalist, Merson a câștigat două titluri de ligă și Cupa Angliei, jucând pentru Arsenal. De asemenea, are 21 de selecții pentru naționala Angliei. A mai jucat pentru Middlesbrough, Aston Villa, Portsmouth și Walsall.

Citește și:

50 de ani de la ultimul meci al lui Angelo Niculescu, selecționerul care s-a războit cu Dumitrache și Dobrin

Doar Dobrin e peste el! Hagi a debutat cu FCU Craiova al doilea cel mai tânăr fotbalist din istoria Ligii 1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează