GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  INIMA SPORTULUI

INIMA SPORTULUI Saly Palapuic, boxerul care trăiește în sărăcie cu mama și sora sa, a devenit campion național la tineret: „Din bani i-am dat și mamei, i-am cumpărat câte ceva și surorii mele”

Saly Marian Palapuic pe cea mai înaltă treaptă a podiumului
Saly Marian Palapuic pe cea mai înaltă treaptă a podiumului

Articol de - Publicat miercuri, 28 decembrie 2022 12:34 / Actualizat miercuri, 28 decembrie 2022 12:49

Saly Marian Palapuic (18 ani), boxerul din comuna Chitila care trăiește în sărăcie alături de mama și de sora sa, a cucerit recent un nou titlu național.

Tânărul boxer Saly Marian Palapuic, cel despre a cărui poveste Gazeta Sporturilor a scris luna trecută, a reușit o nouă performanță, câștigând primul său titlu național, la Campionatele de tineret care au avut loc în prima decadă a lui decembrie, în noua sală de sport din Bălești, o comună aflată la 6 kilometri de Târgu Jiu. 

Saly, campion național la tineret

Pugilistul a avut trei adversari la categoria 54 de kilograme, pe primii doi învingându-i prin KO, iar în finală câștigând la puncte. O performanță pe care clubul din Bălești, pentru care boxează, i-a recompensat-o și cu un bonus de 2.000 de lei. 

În același timp, Saly e legitimat și la Pandurii Tg. Jiu, unde stă în cantonamentele de pregătire și de unde încasează o indemnizație de efort de 500 de lei lunar.

Saly Palapuic, boxerul care trăiește în sărăcie cu mama și sora sa, a devenit campion național la tineret: „Din bani i-am dat și mamei, i-am cumpărat câte ceva și surorii mele”
O nouă medalie de aur pentru Saly

Saly dezvăluie: „I-am dat și mamei, i-am cumpărat câte ceva și surorii mele”

Acum a câștigat salariul pe care mama sa, Liliana, îl încasează pe două luni de la locul de muncă, unde este femeie de serviciu. Saly va trece din 2023 la seniori, unde va urca în greutate, urmând să boxeze la categoria 57 de kilograme. 

„A fost un Campionat național de tineret tare, dar am luptat bine și mă bucur că am reușit să obțin acest titlu, după cele de la juniori și cadeți. De acum urmează partea mai grea, trec la seniori și vreau titlul și acolo. 

Am câștigat și ceva bănuți, care au venit foarte bine înainte de Sărbători. I-am dat mamei o parte, am fost cu sora mea, Roza, să-și ia câte ceva. M-am bucurat că am putut să-mi ajut familia și vreau s-o fac în continuare”, a spus Saly.

Împreună cu sora (e clasa a V-a) și mama lor, cei trei locuiesc într-o casă a unei fundații, în comuna Chitila. O locuința mică, de 25-30 de metri pătrați în total, unde au o baie minusculă, o bucătărie și un singur dormitor. Când nu este la club, Saly doarme pe jos, pe o saltea, lângă patul în care se odihnesc mama și sora lui.

S-au donat peste 20.000 lei pentru Saly

În urma publicării articolului din Gazeta Sporturilor despre situația materială a familiei lui Saly Marian Palapuic, mai multe persoane au donat diferite sume de bani pentru a-l ajuta. Astfel s-au strâns 21.227 lei pe care tânărul boxer urmează să-i primească prin intermediul fundației Ringier România.

Donatie pentru Saly Marian Palapuic - alege aici suma cu care poți ajuta:
Până acum s-au strâns 21.227 lei.

„Nu i-am părăsit”, susține tatăl

Tatăl lui Saly, George Palapuic, lucrează de câțiva ani în Anglia, acum la o fabrică de conserve. După ce a văzut în articolul publicat în noiembrie că fiul său l-a acuzat că a părăsit familia și că nu-i ajută, a ținut să facă câteva precizări. 

„E adevărat că am plecat de lângă ei când s-a născut fata, dar asta nu înseamnă că i-am părăsit. Eu încă sunt căsătorit cu mama lor, ei sunt copiii mei și, de fiecare dată când am avut posibilitatea, am mai fost prin țară și i-am mai ajutat cu bani, atât cât am putut. 

Mă bucur pentru Saly și sper să ajungă departe, chiar dacă el nu are o părere prea bună despre mine. Eu o să le fiu mereu alături cu tot ce pot”, a spus George Palapuic pentru Gazeta Sporturilor.

Visul meu este să ajung campion european, mondial și olimpic și după aceea să trec la profesioniști. Să lupt și să ajung cât mai sus, după modelul meu, Floyd Mayweather.

- Saly Marian Palapuic, boxer

Donatie pentru Saly Marian Palapuic - alege aici suma cu care poți ajuta:
Până acum s-au strâns 21.227 lei.
  • Oricât de mici ar părea, sumele donate de cititorii GSP vor însemna enorm pentru cei care așteaptă o mână de ajutor din Inima Sportului
  • Dacă știți cazuri de sportivi cu probleme și credeți că ar putea fi ajutați prin campania Inima Sportului, ni le puteți semnala la adresa de email [email protected]
  • sumele donate pe GSP.ro sunt colectate în contul Fundației Ringier și apoi direcționate către cei în nevoie. Fundația Ringier este o organizație non-profit ce aparține de grupul Ringier, cea mai mare companie media elvețiană, care deține în România, printre altele, și brandul Gazeta Sporturilor

Citește AICI despre alte cazuri din campania „Inima Sportului”!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close