GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  GEST

Adrian Năstase, decizie drastică! I-a dat în judecată pe Klaus Iohannis și Ludovic Orban

Adrian Năstase. Sursă foto: adriannastase.ro
Adrian Năstase. Sursă foto: adriannastase.ro

Articol de GSP - Publicat joi, 14 mai 2020 13:50

Adrian Năstase (69 de ani), fost prim-ministru al României între 2000 și 2004 și fost candidat la prezidențiale, i-a dat în judecată pe Klaus Iohannis, președintele României, și pe prim-ministrul Ludovic Orban. 

Potrivit Libertatea, Adrian Năstase a deschis în luna martie un proces la Curtea de Apel București, prin care solicită judecătorilor anularea decretului semnat anul trecut de Klaus Iohannis, care i-a retras lui Năstase Ordinul Național „Steaua României”, primit în 2002

Adrian Năstase a fost recompensat cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Cruce, conferit prin Decretul nr. 960 din 28 noiembrie 2002 și semnat de către fostul preşedinte Ion Iliescu. Fostul prim-ministru a avut două condamnări penale, ca urmare a dosarelor „Zambaccian” și „Trofeul Calității”

CE SPUNE LEGEA INVOCATĂ DE KLAUS IOHANNIS

  • Legea 29/2000 prevede la Art. 52 urmatoarele: „Calitatea de membru al unui ordin se poate pierde in urmatoarele situatii:
  • a) condamnarea, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, la pedeapsa privativa de libertate;
  • b) pentru fapte dezonorante, altele decat cele prevazute la lit. a), care aduc prejudicii morale membrilor ordinului”.

Gică Popescu și Ilie Năstase au fost în situații similare 

În ipostaze asemănătoare s-au aflat și Gică Popescu și Ilie Năstase, la rândul lor condamnați în diverse dosare. Aceștia vor păstra însă decorațiile primite din partea Administrației Prezidențiale.

Președintele Klaus Iohannis a semnat în decembrie 2019 un decret prin care retrage doar decorațiile primite de Adrian Năstase, Gheorghe Bucur, Miron Mitrea, Mihai Mucea, Gheorghe Mencinipocpshi, Emilian Cuteanu, Adrian Severin, Dan Voiculescu, Ionel Manțog, Mircia Muntean, Cristian Anghel și Irina Paua Jianu.

  • Ilie Năstase fusese decorat chiar de Klaus Iohannis în 2016 cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Comandor. Detalii AICI!
  • În 2008, Gică Popescu a primit ordinul Meritul Sportiv clasa a III-a din partea președintelui Traian Băsescu, pentru „înaltă apreciere a rezultatelor pe care le-a avut în perioada 1990-2000 prin participarea la turneele finale ale Campionatelor Mondiale şi Europene şi pentru întreaga activitate sportivă”. Detalii AICI!

VIDEO. Cornel Dinu, două povești cu Ion Iliescu

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV Trecutul neștiut al lui Virgil Musta, medicul care a vindecat cei mai mulți bolnavi de COVID-19: căpitan în naționala de fotbal care a luat bronzul la un turneu final + 3 povești inedite

Ilie Năstase, mesaj înainte de expirarea stării de urgență: „Să nu ne infectăm ca fraierii. Mai bine cu restricții, decât pe lumea ailaltă”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (14)
liviu.neagoe
liviu.neagoe  •  15 Mai 2020, 13:07

Infractorul penal nu se simte bine in pielea lui

adi2008
adi2008  •  15 Mai 2020, 07:51

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

2915525158483374
Scurtu Adrian  •  14 Mai 2020, 22:39

domnu Nastase, nu cred ca aveti sanse in justitie. Incercati, cu ajutorul domnului Tariceanu, la avocatul poporului si CCR, veti castiga rapid

Vezi toate comentariile (14)
Comentează