GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

COVID-19. Alexandru Rafila, detalii despre testarea la nivel național care urmează: „O să fie zeci de mii de teste! Vom primi răspunsuri la întrebările pe care le avem”

Oamenii din întreaga lume sunt testați împotriva coronavirusului // FOTO: Guliver/GettyImages +29   FOTO
Oamenii din întreaga lume sunt testați împotriva coronavirusului // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat luni, 11 mai 2020 08:09

Profesorul Alexandru Rafila, președinte al Societății Române de Microbiologie, a vorbit despre testarea împotriva coronavirusului care se va face la nivel național.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății , a anunțat că se pregătește o testare la nivel național în România, care are ca scop verificarea nivelului de imunizare a populației și a răspândirii COVID-19. Profesorul Rafila a explicat pe larg ce înseamnă această testarea și cum va decurge întreaga operațiune.

E vorba de un studiu de seroprevalență, seroepidemiologic, care se va face la nivel național. Metodologia adoptată este cea a Organizației Mondiale a Sănătății și vor exista consultări în această săptămână, astfel încât planul care a fost pus la punct de colegii de la INSP să poată să fie dezbătut împreună cu experții OMS și, eventual, corectat dacă sunt cumva lucruri care ar putea fi îmbunătățite.

 

În cursul lunii iunie probabil se vor strânge serurile de la cei care vor participa la acest studiu, iar în a doua parte a lunii iunie sau în luna iulie vor fi făcute testele. Probabil o să fie niște zeci de mii de teste la nivel național.

Vor fi utilizate testele cele mai bune existente în acel moment, pentru că sunt teste încă aflate la avizare la Agenția europeană de profil. Ele pot să ne dea răspunsurile la întrebările pe care le avem. Putem să știm ce procent din populație a trecut prin boală, să știm această situație la nivel regional, la nivel local și să putem să apreciem eventualele evoluții ale bolii. În plus, putem să facem și un studiu comparativ, de exemplu, cu ce se va înregistra la anul”, a declarat Rafila la Digi 24.

FOTO. Imagini inedite din București, în timpul pandemiei de COVID-19

+25 FOTO

VIDEO. Cum vom merge la frizer, ce nu avem voie să facem în biserici și ce se întâmplă cu școlile după 15 mai

Citește mai multe știri despre situația din România: 

Tratament revoluționar în România pentru bolnavii de COVID-19

Mirko Pigliacelli, revenire cu peripeții în România » 7.000 de kilometri de aventuri: „Un taxi, 3 avioane, un autobuz și 4 ambulanțe”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
fibra
fibra  •  11 Mai 2020, 08:53

Nu mai bine gasiti un tratament eficace decat sa ne umpleti capul cu statistici?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează