GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

VIDEO Armata a intrat pe stadion la Constanța » Arena, transformată de urgență în spital modular pentru COVID-19

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 aprilie 2020 15:01

Pandemia de coronavirus pune stăpânire pe zi ce trece pe zeci de orașe și mii de oameni din întreaga lume. La Constanța, pe stadionul Portul se ridică în aceste zile un spital modular de izolare și tratament.

"La spitalul mobil vor fi tratați pacienții care prezintă cazuri ușoare și medii de infectare cu COVID-19. De altfel, este important de precizat că unitatea mobilă va funcționa cu monospecializare, fiind dedicată tratării cazurilor de coronavirus", a declarat prefectul George Niculescu.

VIDEO. Spital pe stadionul din Constanța

În acest moment lucrările de montare continuă pentru asigurarea celei de-a doua infrastructuri necesare pentru o capacitate de 150 paturi, destinată pentru triajul și izolarea pacienților infectați cu COVID-19, odată cu sosirea celui de-al doilea convoi militar, care a ajuns pe Stadionul Portul din Constanța cu materialele necesare.

"După terminarea activităților de montare și operaționalizarea logistică, va urma operaționalizarea medicală care prevede dotarea cu aparatură medicală a facilităților medicale și obținerea acreditării/avizării a Sistemului Medical Modular de Intervenție și Tratament (SMMIT) Constanța de către Ministerul Sănătății", spun oficialii Ministerului Apărării Naționale.

"Militarii din forțele navale și terestre se ocupă de montarea unității medicale, iar autoritățile administrației publice locale, instituțiile publice, operatorii economici și alte entități juridice din Constanța sprijină MApN, pentru asigurarea facilităților necesare funcționării SMMIT" - comunicat MApN

+17 FOTO

Conform celor de la MApN "activitatea de asistență medicală a bolnavilor din cadrul structurii comune constituită din facilitățile Sistemului Medical Modular de Intervenție și Tratament și cele ale Spitalului CF Constanța va fi asigurată de personal medical și de suport din MApN împreună cu personalul Spitalului Clinic CF Constanța, sub comanda unui medic militar, desemnat de MApN. Locotenent-colonelul Nicolae-Cătălin Boca este medicul militar care va coordona activitatea integrată a acestui ansamblu medical de la Constanța".

Centre de carantină la Giugiu și Tg. Jiu

Sala de sport din Giurgiu a găzduit, în urmă cu două săptămâni, 21 de cetățeni români veniți din Italia și plasați în carantină. Același lucru s-a întâmplat și la stadionul din Târgu Jiu, acolo unde hotelul arenei a fost ocupat de alți români care vor sta în carantină 14 zile, după ce s-au întors tot din Italia.

Spitale de campanie și la Cluj

Autoritățile din municipiul Cluj-Napoca se gândesc la amplasarea unor spitale de campanie la Cluj Arena, Sala Polivalentă și Parcul Industrial Tetarom I, în cazul în care spitalele nu vor face față numărului mare de bolnavi.

„Pe Cluj Arena pot fi amplasate corturi, într-o zonă asigurată din punct de vedere al securității și al accesului pe gazon și nu numai, pentru că există acolo alte multe dependințe, spații care pot fi folosite”, a declarat Valentin Jucan pentru Transilvania Reporter, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Cluj. 

La rându-l său, Emil Boc, primarul Clujului a spus: „Sala Polivalentă este pusă la dispoziție pentru un scenariu la care sperăm să nu ajungem”.

Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

VEZI ȘI:

COVID-19. Din Suceava, Dorin Goian își strigă disperarea și dezvăluie lucruri incredibile din interiorul spitalului infectat: „La revedere, uitați de Uniunea Europeană! E gata”

Anunțul făcut azi de Klaus Iohannis: „Legea se impune, nu se discută! Cine nu se conformează va fi amendat”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
1731885997060900
Niculae Petre  •  02 Aprilie 2020, 07:59

Tin sa te informez ca sunt stabilit in Germania din anul 1980,asa ca nu manca ce nu trebuie ,de postaci care nu stiu pe ce lume traesc este plina lumea.

lionforever
lionforever  •  01 Aprilie 2020, 21:03
Postat de Niculae Petre pe 01 Aprilie 2020, 17:21

Pentru nea tapsean de la oltenia ,( pentru cultura lui)sa priceapa ca stadionul Portul este construit de pe vremea comunismului ,iar Portul a avut echipa in liga a -II-ua ,inainte deci ca voi sa aveti noul stadion si clona asta de echipa promovata de Dragomir ,Sandu si Olguta.Asa ca ciocul mic pentru totdeauna,informeazate si apoi posteaza.

Tataie te inteleg, dar daca aia e arenă sau a fost vreodată arena atunci pe timpul comunismului care ti-a priit se vede, ai fi fost un puisor de turnator și-ai dus-o bine, atunci stadioanele alea de peste 100.000 de locuri ce au fost? Orice dreptunghi verde de iarba imprejmuit si cu două blane pe margine e arenă?

ucv1948
ucv1948  •  01 Aprilie 2020, 17:38
Postat de Niculae Petre pe 01 Aprilie 2020, 17:21

Pentru nea tapsean de la oltenia ,( pentru cultura lui)sa priceapa ca stadionul Portul este construit de pe vremea comunismului ,iar Portul a avut echipa in liga a -II-ua ,inainte deci ca voi sa aveti noul stadion si clona asta de echipa promovata de Dragomir ,Sandu si Olguta.Asa ca ciocul mic pentru totdeauna,informeazate si apoi posteaza.

Zici de clone .. pai echipa ta locala Farul nu este tot o clona ? Sau vrei sa imi spui ca este cea adevarata , infiintata in 1921 ? UTA , Petrolul , FC Argesi , CSM Resita , Farul , Otelul , Chindia , U Cluj ,Poli Timisoara , Rapid , Fcsb/ csa , cele doua echipe dinamo , Progresul ( parca tot doua echipe ) si exemplele pot continua , astea nu sunt tot clone ? Au trecut prin faliment , probleme de identitate si nu mai au nicio legatura cu vechiul club. .. ... clone sunt peste tot , nu numai la Craiova

Vezi toate comentariile (6)
Comentează