GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Anunțul făcut azi de Klaus Iohannis: „Legea se impune, nu se discută! Cine nu se conformează va fi amendat”

Klaus Iohannis, președintele României din 2014
Klaus Iohannis, președintele României din 2014

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 aprilie 2020 13:49

Klaus Iohannis (60 de ani), președintele României, a susținut o conferință de presă după întâlnirea avută astăzi cu prim-ministrul Ludovic Orban, Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, Nicolae Ciucă, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne și Bogdan Despescu, chestor șef de poliție și secretar de stat în Ministerul de Interne.

Ultima oră » 2.460 de cazuri de coronavirus în România. 85 de morți

Iohannis a declarat că autoritățile vor avea toleranță 0 în legătură cu respectarea legilor din perioada stării de urgență.

Klaus Iohannis, președintele României: „Cine nu se conformează va fi amendat!”

„Am instituit starea de ugență, după care ministrul de Interne a venit în completare cu ordonanțele militare, iar ministrul Sănătății cu ordine ale ministrului. Toate aceste măsuri au fost luate pentru a proteja sănătatea populației din România și pentru a înlesni munca medicilor. Majoritatea românilor au înțeles că legile se respectă și că această situație din starea de urgență este una foarte seriosă, iar noi trebuie să respectăm ordinele în vigoare.

Dar un aspect foarte special în această situație este reprezentat de siguranța și ordinea publică. Asta a fost tema discuției cu prim-ministrul Ludovic Orban, Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, Nicolae Ciucă, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne și Bogdan Despescu, chestor șef de poliție și secretar de stat în Ministerul de Interne. Am discutat ce s-a făcut bun până acum, cum s-a făcut, și am pus un accent foarte clar și ferm pe impunerea legii. Este absolut necesar ca toată lumea să respecte legea în această perioadă. Repet, pentru protecția tuturor.

Majoritatea românilor au înțeles aceste lucruri. Cei care nu vor să înțeleagă vor fi amendați. Legea se aplică, se impune, nu se discută! Cine nu se conformează va fi amendat! În acest sens, s-au făcut peste 870.000 de acțiuni de control: s-a verificat felul în care oamenii respectă izolarea, carantina, dacă firmele respectă normele de vânzare șamd.

Pot să vă spun că autoritățile au dat deja 78.000 de amenzi până acum. În final, dragi români, repet ce am spus în fiecare apariție a mea: respectați normele de conduită, păstrați distanța, nu vă dați mâna. Vă doresc multă sănătate”, a transmis Klaus Iohannis, președintele României.

Citește mai multe știri despre coronavirus:

Din Suceava, Dorin Goian își strigă disperarea și dezvăluie lucruri incredibile din interiorul spitalului infectat: „La revedere, uitați de Uniunea Europeană! E gata”

Prima reacție a lui Petre Grigoraș, după ce și-a pierdut fratele, ucis de Covid-19: „Oameni buni, nu e de glumă!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
chromophobia
chromophobia  •  01 Aprilie 2020, 18:02

Iohannis!Stop defrisarilor!Eliminati pensiile speciale!Investiti in sanatate!Cand treci la fapte?

maccsero
maccsero  •  01 Aprilie 2020, 18:00

Gura mică, Werner! Trebuia să fii mare și tare în ianuarie, când se vedea pericolul. Nu te mai crede nimeni acum. Țara e în haos și spitalele la pământ. Te-o mai fi iubind diaspora, dar ea trăiește prin alte părți.

123933885588721
Con Dasca  •  01 Aprilie 2020, 17:59

Domnule președinte și stimate prim ministru . De ce nu ieșiți in fata și Anulați pensiile speciale , suspendativa salariile pe o perioada pentru a avea sănătatea bani . Opriți tăierea copacilor . Faceți ceva pentru țara asta o data . M-am saturat sa văd atâta aroganta pe fetele dumneavoastră . Ajutați sănătatea odată ca suntem la pământ ajutați bătrâni care va Votează . Da dați amenda celor care nu respecta dar hai faceți ceva pentru țara asta . Multă sănătate tuturor romanilor

Vezi toate comentariile (5)
Comentează