STIRI EXTRASPORT  ·  CORONAVIRUS

Câți bucureșteni vor fi, de fapt, testați pentru coronavirus » Adrian Streinu Cercel: „Testul se va face în stradă”

Joi, 26 Martie, 16:58

Doctorul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, a declarat că 10.514 locuitori din București vor fi testați pentru coronavirus în zilele care urmează. 

Victor Costache, ministrul demisionar al Sănătății, afirmase ieri că toți cetățenii Capitalei vor fi testați împotriva COVID-19, declarație care cel mai probabil a stat la baza plecării sale. Doctorul Adrian Streinu Cercel a oferit astăzi o nouă variantă.

Streinu Cercel: „Sectorul 2 e cel mai afectat”

„Vorbim de un eșantion de 10.514, alocat la două milioane de locuitori ai Bucureștiului. Avem 188 de persoane pozitive. Datele sunt într-o dinamică alertă și, probabil, mâine vorbim despre altceva. Vom aplica două tipuri de teste: unul rapid, pentru a vedea câte persoane au trecut prin infecție, și încă un test, care să ne spună prezența virusului în circulație. Nu vom mai duce persoanele la spital, ci le vom trata la domiciliu.

Sectorul 2 are cele mai multe cazuri, în momentul de față. Încărcătura de oameni din blocuri este mare. Nu se pune problema să venim în casa oamenilor. Președintele blocului va chema locatarii în fața blocului. Testul se face în stradă, în afara blocului. Timpul de reacție pentru test este de 15 minute, așa că în 30 minute puteți avea rezultatul prin SMS”, a declarat Streinu Cercel potrivit Europa FM.

188 de cazuri de coronavirusau fost confirmate până astăzi în București

Citește și alte știri despre coronavirus:Doi frați sunt ultimii condamnați la moarte din Europa. Ireal ce i-au făcut profesoarei lor! „Când judecătorul a citit verdictul, toată lumea a aplaudat„

Libertatea

Comentarii (3)

Ofelia Buzescu  •  27 Martie 2020, 14:17

Acuratetea acestui test este de aproximativ 30%. Deci total nesatisfacatoare. Oare de ce s-au mai achizitionat in acest caz? Celalta varianta de test e de 99.9% doar ca dureaza si nu se face atat de usor testarea.

Bulete Cristi  •  26 Martie 2020, 23:30

Si ca sa vedem cat de corecti vor fii,90 % din ei vor fi rudele mafiei din Guvers sau prieteni ,acoliti si lingai marca Guvernul Romaniei..

cseacseavlez  •  26 Martie 2020, 19:20

nu ar fi mai simplu la Jilava....

Vezi toate comentariile (3 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
19:30 Fotbal, Bundesliga 2

Bochum - St. Pauli

Digi 2
19:30 Fotbal, Bundesliga 2

Greuther Furth - Sandhausen

Digi 4
21:30 Fotbal, Bundesliga

Freiburg - Monchengladbach

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1