GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  REACȚIE

Ce a făcut Radu Banciu după editorialul GSP care i-a amintit cum a devenit ziarist

Radu Banciu
Radu Banciu

Articol de GSP - Publicat joi, 08 septembrie 2022 10:00 / Actualizat joi, 08 septembrie 2022 10:00

Ca să documenteze articolul în care Libertatea a semnalat un derapaj sexist al realizatorului TV Radu Banciu, o ziaristă l-a contactat ca să-și explice frazele. El i-a vorbit superior, spunându-i că nu are nivelul de a înțelege ce e aceea o satiră. A doua zi, Banciu a revenit și a sunat-o pe reporteră.

Reacția lui Radu Banciu a venit imediat după editorialul semnat de Cătălin Tolontan, în care acesta amintea de începuturile lui Banciu în presa sportivă și de felul cum a fost tratat cu respect de prima redacție în care acesta a pășit. 

Luni, după ce Cătălin Tolontan a publicat în Gazeta Sporturilor un editorial în care îi atrage atenția că a uitat de unde a plecat, m-a sunat Radu Banciu. Și-a cerut scuze că «m-a luat tare». Nu are rost să detaliez discuția, dar pe scurt, mi-a spus că apreciază că l-am sunat pentru un punct de vedere și să nu pun prea mult la suflet când oamenii cu care interacționez în meserie îmi vorbesc dur sau arogant”, a povestit reportera de la Libertatea

„Apreciez scuzele venite ulterior. Nu știu cât sunt de sincere. Oricum ar fi, nu cred că mie ar trebui să-mi ceară Radu Banciu scuze. Cred că Banciu ar trebui să le ceară scuze miilor de femei care locuiesc în casă cu agresorii, care sunt abuzate fizic și psihic și nu pot pleca de lângă ei.

Atât în emisiune, cât și în discuția telefonică cu mine de luni, Radu Banciu a încercat să justifice afirmațiile – «99% dintre femeile pe care le-am cunoscut le place să fie bătute» – spunând că femeile și-au făcut-o cu mâna lor. Că nu doresc bărbați sensibili, ci masculi alpha. Sau asta am înțeles eu atât din ce a spus la televizor, cât și la telefon. Fac precizarea asta cu bună credință”, spune Cristina Radu. 

„De ce specificați culoarea pielii?” » Scandal provocat de pagina oficială ATP, după ce americanul Tiafoe a ajuns în semifinalele US Open

Țara unde ar plănui să se mute Simona Halep, după divorțul de Toni Iuruc

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
belane
belane  •  08 Septembrie 2022, 20:54
Postat de gicab pe 08 Septembrie 2022, 17:02

Tu crezi ca voia...

Corect ! am dat-o cu bata in balta ca la clasa a-3-a.

gicab
gicab  •  08 Septembrie 2022, 17:02
Postat de belane pe 08 Septembrie 2022, 12:07

Eu cred ca vroia sa zica altceva dar ca de obicei exagereaza si abereaza nestiind sa puna punctul pe i - uite cazul lui Chris Watts, ala de si-a omorat nevasta insarcinata si cele 2 fetite pentru ca aflase de amanta si apoi ea l-a amenintat cu divortul. Ce poti sa mai zici despre un astfel de om si cu toate acestea primeste cu duiumul in inchisoare scrisori de dragoste de la fel si fel de femei. Se cunoaste in lumea psihologica ca UNELE femei au atractie fata de barbati cu inclinatii demne de triada neagra dar nu neaparat cu dorinta de a fi subiectul acelor inclinatii, asa cum a spus Banciu, ci mai degraba merg pe principiul si cu speranta : "I can change him !" iar de cele mai multe ori este asta-i un demers zadarnic.

Tu crezi ca voia...

Cormiz
Cormiz  •  08 Septembrie 2022, 12:11
Postat de Barna pe 08 Septembrie 2022, 11:31

Autorul se teme de Banciu!÷)))

Nu înțeleg de ce mi-ați blocat comentariul?

Vezi toate comentariile (12)
Comentează