GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

COVID-19. Ce medicamente se folosesc în România în lupta cu coronavirus: „Tratăm bolnavul, nu boala. Ne adaptăm”

Ministerul Sănătății a anunțat ce medicamente sunt folosite pentru a trata coronavirusul // FOTO: Guliver/GettyImages +49   FOTO
Ministerul Sănătății a anunțat ce medicamente sunt folosite pentru a trata coronavirusul // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 29 aprilie 2020 12:15

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a vorbit despre tratamentul împotriva coronavirusului și a dat exemple de medicamente folosite de medici.

Oficialul a spus că nu există un tratament specific pentru boală, ci fiecare bolnav este tratat în parte, în funcție de gravitatea problemei.

„Noi obișnuim să spunem că nu este boală, este bolnav. Fiecare bolnav își are tratamentul lui. Nu avem un tratament specific pentru această infecție, ne adaptăm simptomatologiei și evoluției în timp. De exemplu, sunt asimptomatici cărora nu li se dă nimic. Sunt cei cu simptome ușoare la care merge cu un paracetamol, dar sunt și, în funcție de simptomatologie, tratamente care includ antivirale care se folosesc în tratamentul contra HIV, precum hidroxoclorochina, care se folosește în tot ce înseamnă malarie, sau în poliartrita reumatoidă. Sunt antibiotice, cu scop de imunomodulatoare pe care le folosim, precum azitromicina,  claritomicina sau tucilizumab.

Avem și ce folosesc cei din Statele Unite, remdesivirul, care a ajuns în țară și care este în acest moment medicament folosit în clinicile noastre, dar favipiravirul, care se folosește foarte mult în Rusia sau în țările sud-est asiatice. Rămâne să fie adaptate și adoptate de fiecare clinică în parte, în funcție de necesitate. 

„Se vorbea foarte mult săptămâna trecută de anticoagulante. Când am observat în Statele Unite că se discuta foarte mult de corticoterapie, am folosit și noi. Am avut și dexametazonă. Când s-a discutat în Franța de anticoagulante, s-au folosit și în schemele noastre”, a declarat Nelu Tătaru la Digi 24.

VIDEO EMOȚIONANT. România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

FOTO. Imagini inedite din București, din timpul pandemiei de coronavirus

+28 FOTO

Citește mai multe știri despre situația din România: 

Anunțul ministrului Sănătății: „Următoarele zile sunt esențiale! Ne așteptăm la un vârf la finalul lunii” + „Să ne obișnuim cu «vecinul» coronavirus”

Omul care a vrut să cumpere Dinamo, dorință șocantă: „Lăsați-mă să mă autoinfectez cu coronavirus!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează