GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Anunțul ministrului Sănătății: „Următoarele zile sunt esențiale! Ne așteptăm la un vârf la finalul lunii” + „Să ne obișnuim cu «vecinul» coronavirus”

Nelu Tătaru, alături de premierul Ludovic Orban // FOTO: facebook.com/guv.ro/ +49   FOTO
Nelu Tătaru, alături de premierul Ludovic Orban // FOTO: facebook.com/guv.ro/

Articol de GSP - Publicat miercuri, 29 aprilie 2020 08:13

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a vorbit despre situația din România și despre cazurile de coroanvirus înregistrate în țară. 

Oficialul spune că se așteaptă la un vârf al pandemiei la finalul lunii aprilie și spune că aceste zile, plus dată de 1 mai, sunt extrem de importante. Mai mult, acesta spune că speră ca numărul de cazuri să scadă în următoarele două săptămâni.

Ne aşteptam la sfârşitul lunii aprilie, după sărbătorile Pascale, la un vârf, care va fi mai abrupt sau mai lin. Lin înseamnă 10-12.000 de cazuri sau, dacă era mai abrupt, putând fi dus un pic după 1, poate 15-20.000. Suntem în acel moment în care încă mergem spre vârf, dar e o pantă lină, să spunem, în acest moment, cu un număr de cazuri crescând, dar în aşa numitul «platou în fierăstrău». Avem o zi un număr mai mare, a doua zi un număr mai mic, iar un număr mai mare.

Suntem într-un moment în care este acea pantă lină, dar în schimb vin şi trei zile, 1, 2 şi 3 mai, după o perioadă în care lumea resimte nevoia unei relaxări. Trebuie gestionat foarte bine şi acest moment. Sperăm că în următoarele două săptămâni vom observa de la o zi la alta o scădere a numărului de cazuri noi, o scădere de decese și o scădere a numărului de la terapie intensivă.

Trebuie să întelegeți că la momentul la care se decide relaxarea va fi ca riscul de transmitere în comunitate să fie mai redus, dar asta nu înseamnă că a dispărut virusul. Trebuie să ne obișnuim să avem pe perioada verii, ca vecin, coronavirusul”, a declarat Ministrul Nelu Tătaru la Digi 24.

11.616 de cazuride coronavirus sunt anunțate până acum în România

3.404 de persoanecare aveau virusul au fost declarate vindecate

663de decese s-au înregistrat până aseară în România din cauza COVID-19

VIDEO EMOȚIONANT. România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

FOTO. Imagini spectaculoase din București, în timpul pandemiei de COVID-19

+45 FOTO

Citește mai multe știri despre pandemia de COVID-19:

Klaus Iohannis despre măsurile restrictive: sport fără spectatori + „Nu ne vom putea întâlni decât câte trei”

Un sucevean a testat ipoteza lui Donald Trump și a tras pe nas dezinfectantul din scara blocului » Ce a urmat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
252325509051324
Ionita Ilie  •  29 Aprilie 2020, 13:08

Pai , dle ministru al sanatatii este finalul lunii ...mai precis cand va fi 29 sau 30 aprile ????, ca 31 este zi...libera de covid !!!!!!!!!!!

1621414144804093
George Dobrescu  •  29 Aprilie 2020, 12:27

De paște a fost esențial acum si de 1 mai este esențial Ne a tot amenințat cu vârful pandemie de ne a obosit si plictisit Cu toții trăim într o stare de stres frica Zilnic ne bombardarea cu tot felul de stirii apocaliptice Acum.alta stire groaznică, psd si unguri ne fura ardealul

bruta_din_popesti_leordeni
bruta_din_popesti_leordeni  •  29 Aprilie 2020, 11:52

Tatarule, urmatoarele zile sunt esentiale pentru speculanti ca tine si ca nevasta-ta care va imbogatiti vanzand marfa de proasta calitate la de 100 de ori pretul real si fara sa platiti nicio dare la stat. Trebuie sa ne obisnuim cu Covid-19 pentru ca sotia ta sa vanda cat mai multe masti la suprapret si fara bonuri. Rusine, ticalos nemernic, moaca ta imbuibata spune totul despre ce fel de individ esti. Nicaieri in lumea asta nu s-a mai vazut ca ministrul Sanatatii sa fie un *** dar la noi bineinteles ca se poate. In patria coruptilor Dragnea, Basescu, Iohannis, Boc, Firea, Ponta, Tariceanu, Orban, Opra si Laszlo Tokes se poate fura oricat si oricum, pentru ca nimeni nu e autosesizeaza si oricum drepturile omului au fost anulate, iar in locul unui stat asa-zis democratic a fost instaurata dictatura militara si politieneasca sub obladuirea politicienilor corupti. https://www.money.ro/explicatii-incredibile-ale-lui-nelu-tataru-dupa-ce-la-farmacia-sotiei-sale-se-vand-masti-medicale-la-suprapret-si-fara-bon-fiscal/

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close