GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  COVID-19

Ce se întâmplă după 15 mai? Ultima variantă vehiculată de PSD: „Nu vor mai fi deloc restricții”

Starea de urgență expiră în România pe 15 mai. foto: Raed Krishan (GSP) +29   FOTO
Starea de urgență expiră în România pe 15 mai. foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de GSP - Publicat luni, 11 mai 2020 17:19

15 mai e data la care starea de urgență expiră în România. Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, a lansat ipoteza potrivit căreia pe teritoriul țării noastre nu vor mai exista deloc restricții după această dată.

Motivul? Alfred Simonis a acuzat Guvernul că ar fi trimis târziu în Parlament proiectul de lege care reglementează starea de alertă.

„Ne aflăm într-o situaţie extrem de gravă. Acest Guvern incompetent a anunţat de două săptămâni deja faptul că starea de urgenţă va fi ridicată. E adevărat că nu au găsit nimic să pună în loc, nu au făcut nimic în această perioadă. Orban şi miniştrii dânsului se contrazic de două săptămâni cu privire la relaxarea unor măsuri, însă românii nu ştiu ce se va întâmpla după 15 mai. Astăzi l-am auzit pe premier sunând că au depus un proiect de lege care aşteaptă să fie trecut de urgenţă prin Parlament în ziua de joi, astfel încât vineri să fie promulgat de preşedinte şi publicat în Monitorul Oficial. 

Simt nevoia să îi spun premierului (...) că habar n-are cunoştinţe elementare cu privire la Constituţie. Articolul 84 din Constituţie spune că după adoptarea proiectului de lege în cele două camere ale Parlamentului este nevoie de un termen de două zile pentru a lăsa timp de contestare la Curtea Constituţională. După aceste două zile, după ce preşedintele promulgă, e nevoie de trei zile pentru a intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial. 

Acest lucru înseamnă că, practic, din data de 15 mai nu vom mai avea niciun fel de restricţii în România, pentru că acest Guvern, în loc să se ocupe din timp de redactarea şi de depunerea unui proiect de lege în acest sens, pierde vremea angajând chelneri şefi de spitale”, a declarat Alfred Simonis, potrivit Agerpres.

FOTO. Cum arată Bucureștiul în timpul pandemiei de COVID-19:

+25 FOTO

VIDEO. Au apărut recomandările de relaxare de la INSP: cum vom merge la frizer, ce nu avem voie să facem în biserici și ce se întâmplă cu școlile

Citește și alte știri de actualitate:

COVID-19. Alexandru Rafila, detalii despre testarea la nivel național care urmează: „O să fie zeci de mii de teste! Vom primi răspunsuri la întrebările pe care le avem”

EXCLUSIV Raluca Olaru descrie ultimele luni fără tenis » Cum a parcurs complicatul drum al izolării: de la senzația de vacanță la nevoia de ordine

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
johnwick_chapter3
johnwick_chapter3  •  11 Mai 2020, 18:30

să trăiasca pesedeu si cecereu neamule, că ne lasă la cika-laka, pregătiți sidiurile cu manele

1000833093403035
Bolon Yokte  •  11 Mai 2020, 18:14

PSDu deși au majoritatea in parl.sint în opoziție! Orice declaratie a lor sună ca un croncanit,nefiind bagați în seama de guv.&preș.Așa ca daca n-ar mai zice nimic ar fi mai bine,oricum nimeni de la putere nu ține cont de părerea lor.Tot ce li sa cerut cu restrictiile au aprobat,deși puteam fi ca Suedia.În continuare vor executa orice ordin primesc de la PNL+preș.Sînt niște rîme.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close