STIRI EXTRASPORT  ·  CORONAVIRUS

Cercetătorii au făcut anunțul » Când ar putea fi gata vaccinul împotriva coronavirus

Oamenii de știință lucrează la obținerea unui vaccin împotriva COVID-19 // sursă foto: Guliver/gettyimages +5 FOTO
Oamenii de știință lucrează la obținerea unui vaccin împotriva COVID-19 // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 29 martie 2020 10:10

Numărul persoanelor afectate de pandemia de coroanvirus crește într-un mod alarmant. În acest context, aceeași întrebare stă pe buzele tuturor: când ar putea fi vaccinul gata.

Peste 650 de mii de cazuri s-au înregistrat la nivel mondial, în timp ce numărul deceselor este terifiant: aproape 31.000 de oameni au fost răpuși de COVID-19 la nivel mondial.

Când ar putea fi gata vaccinul

Numerioase companii la nivel mondial încearcă să conceapă un vaccin funcțional. Analizele se dezvoltă cu o viteză bună, fiind studiat felul în care virusul infectează celulele umane.

Conform AS, cel puțin patru organizații lucrează la un potențial vaccin, toate fiind testate pe animale. O companie americană, Moderna, va începe testele pe oameni în curând.

Epidemiile din trecut de Sars (China, 2002-2004) și Mers (Arabia Saudită, 2012) au „ajutat” oamenii de știință, aceștia având deja o idee asupra modului în care coronavirusurile acționează.

Cu toate acestea, experții din domeniu sugerează că ar fi nevoie de până la 18 luni pentru a obține un vaccin funcțional. Ceea ce ar însemna că acesta nu ar fi gata mai devreme de vara anului viitor.

Procesul de obținere al vaccinului

Testele pe oameni durează destul de mult. În prima fază, siguranța vaccinului trebuie testată, apoi eficiența sa pe un grup de până la câteva sute de persoane, iar într-un final, acesta trebuie testat pe un număr și mai mare de oameni.

În ciuda daunelor cauzate de COVID-19, nu se poate sări peste aceste etape, oricât de tentant ar fi să le oferi oamenilor speranța unui leac.

GALERIE FOTO. Imagini impresionante de la Vatican » Papa Francisc s-a rugat pe ploaie în Piața Sf. Petru pentru întreaga planetă

+6 FOTO

Însă aprobarea vaccinului nu este ultima piedică. Este extrem de complicat să distribui vaccinul milioanelor de oameni care ar putea avea nevoie de acesta.

Prezicerea datei exacte la care vaccinul va fi gata este imposibilă. Cert este că se muncește din greu în vederea obținerii unuia, însă până atunci, oamenii de știință ne cer să avem grijă de noi, prin izolare, printr-o igienă potrivită și mai ales prin testarea în masă a populației.

CORONAVIRUS. Cum te infectezi, cum se răspândeşte virusul, ce complicaţii pot apărea

Citește și alte știri despre coronavirus:Un interlop din Sibiu îl bănuia pe un tânăr că-i face ochi dulci iubitei lui. L-a prins într-o parcare, ce a urmat este crunt
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
11:00 Tenis, WTA
Turneul din Strasbourg
Digi 2
19:00 Fotbal, Liga 2
U Cluj - Unirea Slobozia
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:45 Handbal M
HC Dobrogea Sud - Sporting
Digi 4
20:00 Fotbal, Cupa Ligii Angliei
Leyton Orient - Tottenham
Digi 2
22:15 Fotbal, Cupa Ligii Angliei
Luton Town - Manchester United
Digi 2
Program TV complet

Liga 1