GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

China, măsuri extreme pentru a preveni valul 2 de coronavirus » Au ÎNCHIS un oraș cu 10 milioane de locuitori + ce se întâmplă în Beijing

China a decis să carantineze un oraș de 10 milioane de locuitori, după ce mai mulți cetățeni au fost depistați pozitiv cu COVID-19 // sursă foto: Guliver/gettyimages +32   FOTO
China a decis să carantineze un oraș de 10 milioane de locuitori, după ce mai mulți cetățeni au fost depistați pozitiv cu COVID-19 // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 26 aprilie 2020 09:21

China a luat decizia de a închide toate sălile de fitness și piscinele din Beijing, la scurt timp după ce un oraș de 10 milioane de locuitori a fost băgat în carantină, de teama răspândirii COVID-19.

Chinezii se tem de un noul val de coronavirus, după ce în provincia Shaanxi s-au înregistrat 7 noi cazuri de COVID-19 sâmbătă. Toți, cetățeni întorși din Rusia, cu un zbor din Moscova, scrie Dailymail. Dintre pasagerii zborului respectiv, 30 de persoane au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus, 8 dintre acestea fiind asimptomatice.

4.632 de deceses-au înregistrat în China din cauza COVID-19

Deși în ultimele două zile nu a mai avut loc niciun decese în China cauzat de COVID-19, autoritățile iau în serios posibilitatea apariției unui nou val de cazuri. Acest lucru i-a determinat să reînceapă să bage în carantină cetățenii chinezi care vin din străinătate, în timp ce sălile de fitness și piscinele sunt închise rând pe rând.

Chinezii, descumpăniți

„Pe 16 aprilie, am trecut o inspecție și am putut să redeschidem. Apoi, pe 18 aprilie, ne-au cerut din nou să închidem. Am fost foarte frustrat. Doar ce am văzut speranța, însă imediat a dispărut”, spune Zhao Hui, proprietar al unei săli de fitness din Beijing, pentru The Sunday Telegraph.

Harbin, orașul cu 10 milioane de locuitori din nord-estul Chinei, a înregistrat mai mult de 70 de cazuri noi cu COVID-19, după ce virusul ar fi fost „importat” de către un student întors din New York. Peste 4.000 de oameni sunt testați în prezent de autoritățile chineze.

Oficialii monitorizează atent situația din oraș. Puncte de control au fost instalate la aeroport și la stațiile de tren, pentru ca cei veniți din alte părți să fie ținuți sub evidență. Pentru a putea intra în locurile publice și ansambluri rezidențiale, cetățenii din Harbin trebuie să aibă poarte măști, să le fie luată temperatura și să folosească o aplicație aprobată de Guvern, pentru a demonstra că nu sunt infectați.

Toate cazurile confirmate, suspectate sau asimptomatice vor fi puse în carantină strictă, în timp ce toți vecinii acestora ce trăiesc în aceeași clădire cu ei vor fi izolați la domiciliu timp de două săptămâni.

GALERIE FOTO. Cadre inedite din întreaga lume, în plină pandemie de COVID-19

+28 FOTO

VIDEO EMOȚIONANT. România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

Citește mai multe știri de actualitate despre COVID-19:

Incredibil: ce s-a întâmplat în New York după declarația stupidă dată de Donald Trump » Ce au făcut americanii

Ultima oră » Bilanț în România: 10.635 de cazuri de coronavirus » Număr mai mic de cazuri noi în ultima zi

Playtech: Dana Budeanu este desființată de o vedetă TV. În ce hal a putut s-o jignească


Comentarii (1)
1618597915124142
Alexandru Chis  •  27 Aprilie 2020, 07:45

Stau si ma intreb vr se va intamla in Romania dupa 15 mai? Mai mult ca sigur ca aceasta pandemie de CoronaVirus va irumpe si va umple toate spitalele cu bolnavi de Covit 19. Ce vor face autoritatile? Nimic! Isi vor spune: "Cine scapa, scapa, cine nu..." AStunci se va instala adevaratul haos in tara, haos care nu va mai putea fi controlabil decat prin instituirea de carantine severe in toate focarele care vor izbucni.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează