GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

CORONAVIRUS // Cluj Arena, Sala Polivalentă din Cluj și Parcul Tetarom I ar putea găzdui spitale de campanie

Cluj Arena, stadion construit în 2011 // sursă foto: clujarena.ro
Cluj Arena, stadion construit în 2011 // sursă foto: clujarena.ro

Articol de GSP - Publicat vineri, 27 martie 2020 16:47

Autoritățile din municipiul Cluj-Napoca se gândesc la amplasarea unor spitale de campanie la Cluj Arena, Sala Polivalentă și Parcul Industrial Tetarom I, în cazul în care spitalele nu vor face față numărului mare de bolnavi.

După ce Emil Boc a declarat că Sala Polivalentă ar putea servi ca loc de amplasare al unui spital mobil la nevoie, acum purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Cluj a oferit o completare:

„La Consiliul Județean mergem pe două direcții: Cluj Arena, unde pot fi amplasate asemenea corturi, într-o zonă asigurată din punct de vedere al securității și al accesului pe gazon și nu numai, pentru că există acolo alte multe dependințe, spații care pot fi folosite, iar în al doilea rând este vorba despre Tetarom I, pe Tăietura Turcului. Spațiile de aici sunt modulare, sunt încălzite, deci acolo putem asigura temperaturile necesare și tot ce e nevoie pentru cazarea persoanelor, inclusiv securitate și căi de acces. 

Trebuie spus că spațiile de la Tetarom la care fac referire nu sunt încă ocupate de societăți comerciale. Mai exact, este vorba despre trei hale cu o suprafață extrem de generoasă și care, repet, în acest moment sunt goale, dar operaționale din absolut toate punctele de vedere și pot fi folosite pentru spitale de campanie”, a declarat Valentin Jucan pentru Transilvania Reporter.

„Sala Polivalentă este pusă la dispoziție pentru un scenariu la care sperăm să nu ajungem”
Emil Boc, primar Cluj-Napoca

CORONAVIRUS. Cum te infectezi, cum se răspândeşte virusul, ce complicaţii pot apărea

Citește și alte știri despre coronavirus:

Ultima oră » Noul bilanț: 263 de cazuri noi + 115 persoane declarate vindecate

Poliția Română, amenzi de peste 3,5 milioane de euro pentru românii care nu au respectat carantina

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează