GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  COVID-19

CNSU, noi măsuri împotriva răspândirii coronavirusului » Ce se întâmplă cu evenimentele sportive

Articol de GSP - Publicat miercuri, 05 ianuarie 2022 14:25 / Actualizat miercuri, 05 ianuarie 2022 15:27

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a stabilit azi noile măsuri privind combaterea răspândirii coronavirusului.

Măsurile anunțate azi vor intra în vigoare începând cu 8 ianuarie, după ce vor fi aprobate în ședința de Guvern. Astfel, masca devine obligatorie în toate spațiile publice, atât cele închise, cât și cele deschise, potrivit Libertatea.

Ce se întâmplă cu evenimentele sportive

Potrivit noilor măsuri anunțate de CNSU, la competițiile sportive pot fi prezenți spectatori în limita a 50% din capacitatea stadionului sau a sălii, doar în intervalul 05:00-22:00. Aceștia vor fi obligați să poarte măști și să păstreze o distanță de minimum 2 metri între ei.

Dacă incidența va trece de 1 caz la 1.000 de locuitori, capacitatea arenelor se va reduce la 30%.

Cine poate participa:

  • persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare
  • persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore
  • persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2

Propunerile CNSU:

  • Menținerea obligativității purtării măștii de protecție doar tip medical sau FFP2, astfel încât să acopere gura și nasul, în toate spațiile publice închise și deschise, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne.
  • Se mențin restricțiile privind organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte, spectacole, cursuri de instruire, workshopuri, conferințe sau alte tipuri de întruniri, organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive)
  • Organizarea și desfășurarea competițiilor sportive, în spații închise sau deschise, poate fi realizată, doar în intervalul orar 5.00-22.00, cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, repartizarea acestora pe întreaga suprafață a arenei, asigurarea unei distanțe de minimum 2 metri între persoane și purtarea și măștii de protecție, în județele/localitățile în care rata de incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori.

Citește și:

Un antrenor important propune tăierea salariilor fotbaliștilor nevaccinați: „Este un act de egosim”

Novak Djokovic a făcut anunțul oficial privind participarea la Australian Open

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
925045514183782
Montolivo Grig  •  05 Ianuarie 2022, 16:37

Sosocii nu sunt de acord, vor mitinguri si demonstratii, plimbari prin curtea parlamentului.

xclx.
xclx.  •  05 Ianuarie 2022, 16:32
Postat de ciprianbirtea pe 05 Ianuarie 2022, 15:38

Chestia cu măștile FFP2 e o greșeală, pentru că o să se vândă rapid și nu va avea toată lumea de unde să le cumpere.

Fix aia este treaba, ca sunt pline depozitele de ele. De ce sa foloseasca lumea masca de panza + filtru care o schimba la 5 zile cand pot cumpara zilnic masti de unica folosinta?

bridges
bridges  •  05 Ianuarie 2022, 16:18

La cat de rapid se raspandeste Omicron sa spuneti mersi daca in curand va vor mai lasa 10%

Vezi toate comentariile (7)
Comentează