GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

CORONAVIRUS. 4 țări din Europa elimină din restricții: copiii vor merge la grădinițe, iar sportul în aer liber va fi permis

FOTO: Raed Krishan +30   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat sambata, 11 aprilie 2020 18:11

Mai multe țări din Europa se pregătesc să elimine din restricțiile instaurate pe timpul pandemiei de coronavirus.

Cehia a fost prima care a reacționat. Conform CNN, cetățenii cehi pot să iasă acum afară pentru a juca tenis, pot merge la înot, se pot plimba cu bicicletele, iar o serie de magazine, din diferite domenii, au fost redeschise. 

Austria propune repornirea treptată a economiei imediat după Sărbătorile Pascale, cu magazinile mici repornite. 

Danemarca va deschide grădinițele și școlile începând cu săptămâna viitoare, dacă numărul cazurilor de coronavirus nu va crește substanțial. 

Și copiii din Norvegia vor reveni la grădinițe zilele următoare.

Exemplu în lupta cu coronavirusul

Doctorul Peter Drobac, un expert medical la Oxford, a declarat pentru CNN că eliminarea restricțiilor din aceste țări va fi un exemplu important pentru restul planetei: „Încă avem multe de învățat și de pus la punct despre modul în care putem renunța la restricții. Trebuie să fim eficienți și să nu putem oamenii în pericol”.

ȚarăCazuriDecese
Cehia 5.735 123 
Austria 13.789  337 
Danemarca 5.996  260 
Norvegia 6.360 114 

VIDEO / Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

Citește și alte știri despre coronavirus:

COVID-19. Marius Șumudică, furios pe autorități: „În România se fac prea puține teste, e o nebuloasă. Știți câte s-au făcut în Turcia?”

COVID-19. Profesorul Alexandru Rafila estimează: „Mă aștept ca pandemia să dureze doi ani”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
2038312519728712
Peter Dark  •  14 Aprilie 2020, 09:39

Asa e cand lucrezi de acasa: pana sa spui ceva adormi pe tastatura. Da, tarile astea isi permit sa se relaxeze, un pic. Au un sistem medical care a facut posibil ca numarul decedatilor sa fie mic iar cei tratati si/sau suparvegheati sa fie mare. Plus, disciplina si intelegera necesitatii de distantare. Desi n-as vrea sa vad, sa vedem ce se va intampla in Italia, Spania dupa relaxare!? Eu pariez ca va fi jalea si mai mare.

gago747
gago747  •  12 Aprilie 2020, 00:16
Postat de Alexandru Chis pe 11 Aprilie 2020, 19:45

Observ ca in ultimul tim exista o adevarata "Cruciada" initiata de Antena 3 si RTV, "Cruciada" menita pe de o parte sa instige parti mari ale populatiei la nerespectarea conditiilor impuse prin Ordonantele emise in baza Legii de Urgenta iar pe de alta parte sa discrediteze aceste conditii impuse pentru ferirea populatiei expuse la Covid 19 si pe cei care incearca sa impuna aceste conditii oprobilului public! Care va fi consecinta nesabuita a celor doua posturi Tv? Erodarea conditiilor impuse populatiei, urmata de neincrederea populatiei in aceste masuri de izolare si, implicit, la reizbucnirea ciclica a fenomenului de pandemie. De ce se doreste aceasta situatie? Simplu! Pentru ca aceste doua posturi tv sunt portdrapelele discreditarii Guvernului PNL si a presedintelui Iohannis. De ce se procedeaza astfel? Pentru ca aceste doua posturi tv functioneaza pe principiul arhicunoscut al unei calomnii absconse menita a induce neincrederea in actuala guvernare si in continuarea acestei stari de "baltire in necunoscut", cele doua posturi tv fiind mari specialiste in "pescuitul in ape tulburi". Cine "pune botul" la proratiile acestor posturi tv nu fac altceva decat sa conduca tara in razmerita si in haos!

Hai nu mă-nnebuni! Haos și răzmeriță? dar despre mitingurile neautorizate de anii trecuți din Piața Victoriei ne poți da detalii?

noname999
noname999  •  11 Aprilie 2020, 23:25
Postat de reteleanu pe 11 Aprilie 2020, 19:52

eu zic sa te ridici in picioare cand rostesti numele DOMNULUI PRESEDINTE KLAUS IOHANNIS. hai, du-te si mai da o matura prin curte pe la cotroceni.

Asta e baruch, unul dintre prostalaii siteului.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează