GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  COVID-19

CORONAVIRUS. Alexandru Rafila, după primele zile din starea de alertă: „Înregistrăm valori mai mari. Aceasta e cauza”

Peste 5,5 milioane de oameni au contactat COVID-19 în întreaga lume +49   FOTO
Peste 5,5 milioane de oameni au contactat COVID-19 în întreaga lume

Articol de GSP - Publicat marti, 26 mai 2020 08:39

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și membru în Comitetul Executiv OMS, a vorbit despre situația actuală a pandemiei de coronavirus din România.

Rafila așteaptă rezultatul testărilor de astăzi pentru a contura mai multe concluzii și trage un semnal de alarmă: „De două zile înregistrăm valori puțin mai mari. E consecința activităților sociale mai intense începând cu data de 15 mai”.

Ultima oră » Bilanț în România + Organizația Mondială a Sănătății a suspendat toate testele clinice cu hidroxiclorochină

COVID-19. Alexandru Rafira: „Aștept cu nerăbdare rezultatele testelor de astăzi”

„Aparent stăm bine, pentru că cifrele din săptămâna precedentă au fost în scădere. Am ajuns de la 1.320 de cazuri la undeva în jur de 200 de cazuri. Dar de două zile înregistrăm valori puțin mai mari. E consecința activităților sociale mai intense începând cu data de 15 mai. Aștept cu nerăbdare ziua de mâine (n.r. astăzi), pentru că ar trebui să ne confirme un anumit trend.

Noi avem aceste valori puțin mai mari, în jur de 200, 210 cazuri pentru zilele de sâmbătă și de duminică, când se testează mai puțin, pentru că se trimit mai puține probe către laboratoare. Și atunci, astăzi vom avea o cifră care să reflecte exact trendul, pentru că ieri a fost o zi lucrătoare, probele provenind de la persoane suspecte, fie că discutăm de personal, fie de pacienți, care au simptomatologie respiratorie. Acestea au fost lucrate ieri și putem astăzi să avem o concluzie mai bine conturată”, a declarat Rafila, conform Digi 24.

FOTO Imagini spectaculoase din București, în timpul pandemiei de COVID-19

+45 FOTO

VIDEO Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

Citește mai multe știri despre pandemia de coronavirus în România:

Un pacient bolnav de COVID-19, vindecat după o luptă cruntă: două luni internat și 25 de zile petrecute la intubare

Imagini de la Arena Națională: s-a pus totul la punct pentru testarea în masă a 10.500 de bucureșteni

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
777ghedeon
777ghedeon  •  26 Mai 2020, 16:05

Rafila, Arafat, si toti dracii care isi bat joc de poporul român probabil ca vor sa vada ce înseamna ,,furia mămăligii". Jucati-va dracilor, jucati-va, ca ce a fost in '89 este minciuna pe langa ce va fi in 2020. Voi nu va lasati pana nu o sa punem mana pe topor si o sa venim la Bucuresti, sa va bagam in găoază cirona virusul cu care ne ametiti de 3 luni. Spuneti adevarul oamenilor ***. Spuneti ca nu e nici un virus ci este o vrajeala seaca si va demonstrat-o Catarama. Dar cum Romania este plina de prosti, incercati marea cu degetul. Jucati-va ca Revolutia din 89 va fi nimic pe langa ce or sa va faca românii. Un musulman ca Arafat si un *** ca Rafila au grija de sanatatea romanilor. Mai batjocoritor de atat nu se poate. Desteapta-te prostovane de român, ca nici nu stii ce a pregatit musulmanul pentru tine.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

252325509051324
Ionita Ilie  •  26 Mai 2020, 10:19

Daca se fac testari in masa , asa cum s-a promis , evident vor fi persoane pozitive asimptomatice multe si asta ce inseamna ...CA AVEM CAPACITATE DE APARARE IMUNA DE CALITATE ...DECI OK !!!!! Nu este cazul sa trecem la NICI O STARE DE URGENTA ......Daca se mai tenteaza asa ceva , atunci este impotriva poprului roman . Va doresc multa sanatate tuturor !!!!!!

gago747
gago747  •  26 Mai 2020, 10:00

Deci se confirma faptul ca totul e o mare mascarada ... asa-zisul "numar de imbolnaviri" este de fapt numarul de teste iesite pozitiv intr-o anumita zi (de obicei teste facute cu 3-4 zile in urma), nicidecum numarul de bolnavi care bat la usa spitalelor scuipindu-si plaminii de motiv de pneumonie galopanta Covid. Si astea se cheama cica imbolnaviri la ei ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close