STIRI EXTRASPORT  ·  CORONAVIRUS

Coronavirus pe mâna cartelurilor! Măsuri extreme impuse de gangsteri în favelele din Rio de Janeiro: „Cine iese va învăța ce e respectul”

Armata e chemată adesea să facă ordine în favelele din Rio de Janeiro, foto: Guliver/gettyimages
Armata e chemată adesea să facă ordine în favelele din Rio de Janeiro, foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 martie 2020 09:33

Noul coronavirus devine o problemă serioasă în Rio de Janeiro, Brazilia. Supărați de reacția autorităților, traficanții din celebrele favele au luat propriile măsuri: le impun oamenilor să rămână în case, după ora 20:00!

Pandemia de coronavirus schimbă viața din favelele braziliene: petrecerile de dans „baile funk” au fost anulate, unele piețe de droguri în aer liber închise, iar traficanții impun reguli stricte de stat în casă, conform Reuters.

În weekend s-a înregistrat primul caz de coronavirus în favelele din Rio de Janeiro

. Din moment ce guvernul are probleme financiare, iar președintele Jair Bolsonaro nu este foarte implicat în lupta împotriva COVID-19, bandele criminale din favele își iau propriile precauții împotriva răspândirii coronavirus.

Conform ziarului din Rio de Janeiro, Extra, gangsterii au condus în jurul favelelor pentru a transmite un mesaj înregistrat rezidenților:

„Impunem o interdicție de a ieși afară, pentru că nimeni nu ia acest lucru în serios. Cine se află pe stradă învârtindu-se fără rost sau merge la plimbare va primi o corecție și va servi ca exemplu. Mai bine să stai acasă fără să faci nimic. Mesajul a fost dat”, s-a putut auzi zilele trecute în favelele din Rio.

Rezidenții favelelor, care au refuzat să-și dea numele de teama traficanților, au confirmat existența interdicției de a ieși pe timpul noapte și alte restricții.

De asemenea, un mesaj trimis pe rețelele de socializare pentru comunitățile Rio das Pedras, Muzema și Tijuquinha, din Zona de Vest a Rio, sfătuiește ca populația să nu părăsească locuințele după ora 20:00:

„Atenție toți locuitorii din Rio das Pedras, Muzema și Tijuquinha! Interdicție de a ieși, începând de azi la 20:00. Cine va fi văzut pe stradă după această oră va învăța să îi respecte pe ceilalți", este mesajul tranmis comunităților din Rio, conform g1.globo.

Brazilienii numesc noul coronavirus drept „boala bogaților”. COVID-19 a aterizat în țară odată cu brazilienii mai înstăriți care se întorceau din Europa, dar migrează rapid în comunități mai sărace, unde aglomerația, muncă neigienică și servicii publice slabe amenință să-i accelereze răspândirea.

2247 de cazuride coronavirus s-au înregistrat în Brazilia

În Rio de Janeiro, unde o cincime din populație trăiește în favele, s-a ajuns la 305 cazuri de coronavirus.

Primarul din Rio, Marcelo Crivella, a declarat că oficialii vor pune săpun gratuit la intrările în favelele orașului și îi vor muta în hoteluri pe cei  în vârstă cu probleme de sănătate. Orașul a semnat deja un acord pentru închirierea a 400 de camere, a spus el.

MAI, ordonanța militară nr. 3: când și cum mai putem părăsi locuințele!

Citește și alte știri despre coronavirus:GRECIA ÎNCHIDE FRONTIERELE. Singura frontieră care nu este închisă noaptea.
Libertatea
Comentarii (7)
Constantin Nica  •  25 Martie 2020, 17:25
Postat de el_dragon pe 25 Martie 2020, 14:30

asta da stire sportiva

Și, ca sa completam știrile din sport, *** de Mustață își aduna *** și merge cu ea sa demonstreze. Asta da, diferența de IQ

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

joze_maurinio  •  25 Martie 2020, 17:08

Stiu astia ce stiu. Pai, mai bine le intra clientii in sevraj, au o sansa daca nu iau droguri, dar daca iau virusul, considerand ca sunt deja bolnavi de droguri, se prapadesc si le dispare clientela.

el_dragon  •  25 Martie 2020, 14:31
Postat de catalynn pe 25 Martie 2020, 13:31

Care-i treaba cu interdicția după ora 20 sau 22!? Virusul e mai contagios noaptea, sau cum!? :-))) Bai nene, carantina e fie totala, cum a fost in Wuhan, fie mai rău te încurci. Italienii stau in case de cred ca au și uitat săracii mersul pe jos, și degeaba. :-(((

vecine ...au luat aceasta masura pentru a evita spargeri de case ...este foarte bine ce au facut

Vezi toate comentariile (7 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
CM Snooker
Eurosport
16:30 CICLISM
Milano-Sanremo
Eurosport
22:00 UCL
Barcelona - Napoli
Digi 1, Look Plus, Telekom 1
22:00 UCL
Bayern - Chelsea
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1