GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

COVID-19. BOR, reacție după poziția luată de Klaus Iohannis: „Ideologii anticreștini nu-și exprimă recunoștința”

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, foto: basilica.ro +49   FOTO
Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, foto: basilica.ro

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 aprilie 2020 14:53

Biserica Ortodoxă Română a reacționat astăzi, la scurt timp după ce președintele Klaus Iohannis a cerut revocarea înțelegerii făcute între MAI și Patriarhia Română. 

  • CONTEXT: Șeful statului critică protocolul încheiat de Ministerul de Interne și Biserica Ortodoxă Română pentru zilele dinaintea sărbătorilor. Marcel Vela precizase aseară că românii vor putea ieși din case, în zilele de vineri și sâmbătă, între 7 și 17, pentru a lua pâinea sfințită din locuri special amenajate în toate parohiile de către personalul bisericii și de către voluntari. „Exact ca la magazinele comerciale. În declarație, credinciosul va face precizarea „pentru ridicarea sfintelor paști”, a anunțat șeful MAI. 

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, a afirmat atăzi că acordul dintre Patriarhie și MAI a fost „în conţinutul său, până la ultima literă, în consonanţă cu toate reglementările stării de urgenţă”. 

„Acordul Patriarhiei Române cu MAI a fost unul interinstituţional, oficial şi public. Este firesc, în calitate de creştini şi cetăţeni care respectăm riguros Legea, să cerem în contextul celei mai mari Sărbători creştine câteva lucruri esenţiale care nu intră în conflict cu nimic din reglementările în vigoare. 

Nu Biserica ia deciziile, ea doar le respectă. Asta face BOR riguros de la începutul pandemiei şi îi ajută concret pe cei afectaţi. Până în acest moment, cu aproape 10 milioane de lei. Asta va face Biserica şi mai departe”, a punctat Vasile Bănescu, potrivit Agerpres. 

„Acordul Patriarhiei cu MAI este în conţinutul său, până la ultima literă, în consonanţă cu toate reglementările stării de urgenţă în vigoare (valabile în spaţiul public, inclusiv al magazinelor alimentare, al farmaciilor etc). 

Poliţia Română nu ne asigură tuturor doar protecţia şi ordinea publică, ci face acum şi un gest major de civilitate creştină, un gest de cordialitate civică pentru care toţi cetăţenii ortodocşi ai acestei ţări îşi exprimă tăcut recunoştinţa. Mai puţin ideologii anticreştini mereu de serviciu. 

Suntem o ţară şi o societate edificate pe valorile culturale şi spirituale ale creştinismului, o societate tolerantă, solidară, civilizată. Nici creştinopată, nici creştinofobă” - Vasile Bănescu, purtător de cuvânt BOR

VIDEO. Conferință de presă Klaus Iohannis: „Stați acasă! Altfel, după sărbători vom avea înmormântări”

FOTO. Cadre din București în timpul pandemiei de coronavirus:

+45 FOTO

Citește și alte știri de actualitate:

Klaus Iohannis cere revocarea acordului cu Patriarhia: „Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări” » CTP, furibund: „Situație cât se poate de idioată!”

CORONAVIRUS. Donald Trump a tăiat finanțarea de jumătate de miliard de dolari pentru Organizația Mondială a Sănătății: „Ați promovat dezinformările Chinei”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (29)
969907806361734
Nedelcu Dan  •  16 Aprilie 2020, 02:00

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

tandd
tandd  •  15 Aprilie 2020, 22:51
Postat de blatistudinovidiu pe 15 Aprilie 2020, 19:31

Auzi ma da ordonanțele militare cine le aproba?... tu susții ca “guvernul a decis stare de urgentă”?!

auzi ma,pune si tu mana pe ,,almanahe,,si afli singur,avocatii incaseaza un onorariu pe cand mie imi da stelute jesepeu sau poate consideri ca ordonanta militara o da RDS-ul.

magic7
magic7  •  15 Aprilie 2020, 22:06
Postat de spartcapus pe 15 Aprilie 2020, 18:10

Da? Va recomand la toti cei ce inca n-ati ajuns in secolul 21, Biblia hazlie de Leo Taxil!

"La toti" le-a placut cartea recomandata de tine ? Pe bune ? Chiar crezi ca recomandarile tale sunt luate in calcul de cineva ?

Vezi toate comentariile (29)
Comentează