GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  OMS

CORONAVIRUS. Donald Trump a tăiat finanțarea de jumătate de miliard de dolari pentru Organizația Mondială a Sănătății: „Ați promovat dezinformările Chinei”

Donald Trump, președintele SUA, foto: Guliver/gettyimages +31   FOTO
Donald Trump, președintele SUA, foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 aprilie 2020 10:00

Președintele american Donald Trump a oprit finanțarea oferită de SUA pentru Organizația Mondială a Sănătății (OMS), pe care o acuză de incompetență în administrarea pandemiei de coronavirus și că servește interesele Chinei

  • Donald Trump acuză OMS că a eșuat să își onoreze misiunea pentru care a fost stabilită și că a promovat dezinformările Chinei. De aceea, OMS trebuie trasă la răspundere;
  • Donald Trump a sancționat dur „deciziile dezastruoase” ale Organizației, care s-a opus inițial la limitarea traficului internațional, în condițiile în care SUA a instaurat primele măsuri de acest gen încă din ianuarie, în timp ce Europa a acționat doar după ce Italia devenise un focar continental; 
  • Președintele american acuză OMS că a pus „corectitudinea politică peste orice” și că a promovat propaganda chineză, care spunea că „nu e nevoie de oprirea traficului internațional și că noul coronavirus nu se transmite de la om la om”. 

Cele 500 de milioane de dolari cu care SUA contribuia la bugetul OMS, aproape 15% din acest bugetul acestui for internațional, vor merge către programele de sănătate pe care SUA le desfășoară la nivel global, în parteneriate bilaterale. 

Un comunist în fruntea OMS

Donald Trump a fost unul dintre marii critici ai politicilor OMS. Directorul general al forului internațional, Adhanom Ghebreyesus, un microbiolog fost membru într-un partid comunist din Etiopia, a fost acuzat de mai mult voci că a sprijinit discursul oficial al partidului comunist din China și că ar fi luat măsuri tardive pentru combaterea noii pandemii de coronavirus. 

De exemplu, europalibera.org aduce aminte că, la câteva zile după vizita liderilor săi în China, OMS a anunțat, la 3 februarie, deși recunoscuse că există riscul răspândirii virusului, că nu este nevoie de întreruperea zborurilor și a călătoriilor înspre și dinspre China. Deși SUA au oprit zborurile, nu același lucru l-au făcut țările europene, de pildă, care abia când Italia a devenit epicentrul coronavirusului și-au limitat și apoi sistat cursele către China.

26,064 de morțiare SUA de pe urma pandemiei cu coronavirus, iar peste 614.000 de oameni au fost infectați cu COVID-19 până la această oră

Imagini din lume, de la startul pandemiei de coronavirus

+27 FOTO

Citește și alte știri despre pandemia de coronavirus:

Parteneriat fără precedent pe piața farmaceutică » Doi giganți lucrează la vaccinul pentru coronavirus + când ar putea fi gata

Ministerul Sănătății, detalii despre situația din spitalele din România: „Așa putem face față” + câte teste se vor face pe zi în țară

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
rockyus
rockyus  •  15 Aprilie 2020, 21:50
Postat de wwerko80 pe 15 Aprilie 2020, 17:53

N-are rost sa le explici, probabil majoritatea din sustinatorii lui Trump in Romania s-au urcat in autobuzele PSD sa voteze de 3 ori ca le dadea 3 kile de zahar si 3 litrii de ulei.

Ai uitat de faina si puiul congelat!

wwerko80
wwerko80  •  15 Aprilie 2020, 18:00
Postat de dona13 pe 15 Aprilie 2020, 17:57

continuarea pe care TRUMP a spus-o doar in gind ete ..."in loc sa promovati dezinformarile noastre, cum faceti de obicei"

Hahahah, adevarat.

wwerko80
wwerko80  •  15 Aprilie 2020, 17:59
Postat de Georgica Omu pe 15 Aprilie 2020, 13:45

Daca pana acum, Trump mi s-a parut un extremist, un tip total nepregatit pentru functia pe care o detine, cred ca sunt, pentru prima data, de acord cu *** OMS nu merita altceva decat sa fie desfiintata. E o organizatie care a raspandit informatii false ca sa acopere China, iar acum "se trezeste". Dar cine spunea prin ianuarie ca aceasta criza, devenita acum mondiala, nu e decat o problema interna a Chinei? Iar, daca nu esti in stare sa prevezi asa ceva sau macar sa iti recunosti greselile, ce rol mai ai tu, Ghebreyesus? Ma intreb daca, pentru situatia creata, nu se vor face anchete in viitorul apropiat si nu vom afla cine stie ce enormitati. Respect, Donald Trump!

Anchete ar trebuii sa fie facute pentru folosirea Americii a unei arme biologice. Daca tot vorbim de SUA, sa se faca si o ancheta de ce resursele medicale erau exportate si de ce guvernul nu a luat nici-o masura de pregatire chiar daca stia cu 2 luni dinainte sa explodeze virusul in America cat de grava este situatia in China. Restul e cancan.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează
Close