GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

COVID-19. Ministerul Sănătății, detalii despre situația din spitalele din România: „Așa putem face față” + câte teste se vor face pe zi în țară

Horațiu Moldovan // FOTO: Libertatea +49   FOTO
Horațiu Moldovan // FOTO: Libertatea

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 aprilie 2020 09:29

Horațiu Moldovan, secretar de stat în ministerul Sănătății, a vorbit despre situația spitalelor din România în timpul pandemiei de coronaviurus.

Oficialul spune că în acest moment sunt ocupate jumătate din paturile de la Terapie Intensivă și că, dacă numărul de cazuri nu nu va fi mai mare decât dublul cazurilor de acum, sistemul medical va face față.

„Avem peste 3.000 de pacienți internați pentru coronavirus. În Terapie Intensivă sunt aproximativ 200, iar 34 sunt ventilați mecanic. Avem o capacitate de 400 de paturi de Terapie Intensivă pentru cazuri COVID și am ocupat deocamndată jumătate. Dacă vârful nu depăștete dublul celui actual putem să facem față”, a declarat Horațiu Moldovan la Digi 24.

VIDEO. Klaus Iohannis a anunțat prelungirea stării de urgență în România, cauzată de criza COVID-19

România va ajunge la 7.000 de teste pe zi

Horațiu Moldovan a vorbit și despre capacitatea României de a face teste pentru coronavirus și a spus că va crește și că ar putea fi schimba protocolul de testare.

„În acest moment sunt 56 de laboratoare capabile să testeze, iar operaționale sunt 43. Capacitatea de testare a crescut de 8 ori. Am aplicat o definiție de caz în care am testat pacienții simptomatici. Pe măsură ce capacitatea de testare crește, ne așteptăm să ajungem la 7.000 de teste pe zi într-o săptămână sau două.

Vom reevalua acest protocol de testare. Discutăm să mărim numărul de testări în zona medicilor din centrele de dializă și a cadrelor medicale în general”, a adăugat Moldovan.

GALERIE FOTO. Imagini inedite din București, în plină pandemie de coronavirus

+45 FOTO

 Citește mai multe știri despre pandemia de coronavirus:

Ne putem infecta cu coronavirus din alimente? Dar de pe ambalaje? Ce spun specialiștii

Parteneriat fără precedent pe piața farmaceutică » Doi giganți lucrează la vaccinul pentru coronavirus + când ar putea fi gata

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează