GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

COVID-19. Parteneriat fără precedent pe piața farmaceutică » Doi giganți lucrează la vaccinul pentru coronavirus + când ar putea fi gata

Doi medici din Brazilia care fac cercetare pe noul coronavirus, pentru a ajuta la descoperirea unui nou vaccin. foto: Guliver/gettyimages +30   FOTO
Doi medici din Brazilia care fac cercetare pe noul coronavirus, pentru a ajuta la descoperirea unui nou vaccin. foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 aprilie 2020 08:45

GlaxoSmithKline și Sanofi, două dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, lucrează la un vaccin pentru coronavirus. Acesta ar putea fi gata în a doua jumătate a anului 2021.

Cei doi giganți de pe piața farmaceutică și-au unit forțele, într-un parteneriat fără precedent pentru a găsi un leac pentru COVID-19, anunță The Guardian. Potrivit presei din Anglia, vaccinul ar urma să fie gata pentru testele pe oameni în câteva luni.

„Nu e ceva obișnuit ca doi dintre cei mai mari producători de vaccinuri să lucreze împreună. Avem capacitatea de a produce vaccinul într-un număr important. Credem că vom putea face sute de milioane de doze de vaccin până la finalul anului”, a declarat Emma Walmsley, CEO-ul GSK.

„Trecem printr-o criză globală fără precedent. E clar că nicio companie nu poate lucra singură. De aceea colaborăm cum GSK pentru a crea un vaccin care va stopa virusul” 
Paul Hudson, CEO Sanofi.

Cele două companii plănuiesc să înceapă testele în a doua jumătate a acestui an, iar dacă totul decurge bine, vaccinul ar putea fi disponibil în a doua jumătate a anului 2021.

GALERIE FOTO. Cadre inedite din întreaga lume, în plină pandemie de COVID-19

+26 FOTO

Citește mai multe știri despre pandemia de coronavirus: 

Șeful OMS compară COVID-19 cu gripa porcină din 2009: „De 10 ori mai mortal”

Ne putem infecta cu coronavirus din alimente? Dar de pe ambalaje? Ce spun specialiștii

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (3)
ion.ionescu
ion.ionescu  •  23 Aprilie 2020, 03:59

"...vom putea face sute de milioane de doze de vaccin până la finalul anului"; "lucrează la un vaccin pentru coronavirus. Acesta ar putea fi gata în a doua jumătate a anului 2021". Vaccinul nu e gata dar ei fac sute de milioane de doze...Mare lucru, cele două firme au mai făcut vaccinuri *** !...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mariluc
mariluc  •  15 Aprilie 2020, 13:41

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

958984520821048
Sorin Dreyer  •  15 Aprilie 2020, 12:00

Pana in a doua jumatate a anului 2021, vor muri deja peste 500 de milioane de oameni. Deci cele doua mari superputeri farmaceutice pot sa-si injecteze vaccinul in propria jumatate de jos a corpului. ***, in aceste situatii disperate, astia tin cu dintii de asa numitele masuri legale.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează