GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  COVID-19

COVID-19. Marcel Vela, reacție promptă după avertismentul lui CTP: „Modificăm această restricție”

Marcel Vela, ministrul de interne al României
Marcel Vela, ministrul de interne al României

Articol de GSP - Publicat joi, 23 aprilie 2020 09:45

COVID-19. Marcel Vela, ministrul de Interne al României, a declarat că ia în calcul să modifice programul orar la care cei în vârstă pot ieși la cumpărături. În prezent, persoanele de peste 65 de ani au intervalul 11:00 - 13:00.

„Avem în analiză o relaxare a programului persoanelor de peste 65 de ani. A venit şi căldura şi probabil intervalul orar 11.00 -13.00 nu este cel mai nimerit. 

Va fi mutat mai în prima parte a zilei coroborat şi datorită faptului că la magazine, în prima parte a zilei, beneficiaţi de condiţii mult mai propice pentru a fi protejaţi în sensul în care supermarketurile sunt igienizate, dezinfectate la primele ore”, a spus Marcel Vela, pe contul său de Facebook .

CTP: „Această regulă a fost ineficientă”

Declarațiile lui Marcel Vela au venit la scurt timp după ce jurnalistul Cristian Tudor Popescu contestase actuala regulă în vigoare. 

„Există o prevedere care ar trebui ridicată de mâine, nu peste trei săptămâni: acel interval 11:00-13:00, în care e permisă ieșirea la cumpărături a persoanelor peste 65 de ani. 

S-a dovedit ineficientă, oamenii s-au înghesuit în intervalul acesta, au fost destui cei care nu aveau 65 de ani și au venit în acest interval, în special în perioada Sărbătorilor. E un interval prea scurt pentru niște oameni, unii mult în vârstă, e nepotrivit”, afirmase ieri jurnalistul. 

VIDEO. Klaus Iohannis: „Toată lumea va fi obligată să poarte mască”

Citește și alte știri de actualitate:

COVID-19. Klaus Iohannis, două anunțuri MAJORE: măștile, OBLIGATORII după 15 mai + nu se prelungește starea de urgență

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
daweirl
daweirl  •  24 Aprilie 2020, 03:59

o lege de doi lei ,aiurea ,permisa de niste habarnisti , pai intre acele ore este o imbulzeala de nedescris in magazine iar chiar asta se impune ,cat mai putine persoane in magazine ...la acele ore intra si batrani si tineri deopotriva si magazinele sunt full ,un fel de harem covid ...fix pix ,Romania ,te iubesc ,prin gura ,in schimb dati amenzi la orice misca ,de ce nu stati in magazine sa vedeti cate persoane sunt la acele ore domnilor Garcea !? poate bulaniti si vreo 2-3 pensionari de ii bagati in moarte clinica ,la asta sunteti experti ! numa***..

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

alegsandru
alegsandru  •  23 Aprilie 2020, 12:28

Parca a mai spus ceva cetepel si despre lesa. Sau...nu? Aaa urmeaza! Am inteles.

rapidist57
rapidist57  •  23 Aprilie 2020, 12:26

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează