GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  COVID-19

COVID-19. Motivul pentru care cele 400 de ventilatoare comandate nu mai ajung în România » Ludovic Orban: „Încercăm să le reparăm pe cele stricate”

Cele 400 de ventilatoare comandate nu vor mai ajunge deocamdată în România. foto: Guliver/Getty Images +33   FOTO
Cele 400 de ventilatoare comandate nu vor mai ajunge deocamdată în România. foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 aprilie 2020 15:19

COVID-19. România comandase 400 de ventilatoare pentru a suplimenta numărul celor deja existente în spitale. Totuși, premierul Ludovic Orban a explicat motivul pentru care acestea nu vor ajunge în țară deocamdată.

„La ora actuală, există contracte semnate pentru 400 de ventilatoare. Din păcate, graficul de livrări nu este respectat, pentru că s-au emis decizii ale guvernelor sau preşedinţilor din diferite ţări de unde trebuia să primim aceste ventilatoare, care practic au blocat ieşirile din ţară ale ventilatoarelor

Căutăm soluţii, încercăm să introducem în fabricaţie ventilatoare. De asemenea, vom apela la o soluţie, de a putea repara ventilatoarele care sunt stricate în momentul de faţă, astfel încât să mai punem în funcţiune 80-100 de ventilatoare suplimentare”, a declarat azi Ludovic Orban, potrivit HotNews.

FOTO. Impactul COVID-19 pe mapamond:

+29 FOTO

VIDEO. Cât respectă România carantina de COVID-19? Google a publicat raportul: unde și cât se mișcă românii

Citește și alte știri despre coronavirus:

Ordonanța militară numărul 7 la MAI: orașul Țăndărei, în carantină + Apel către românii din Diaspora: „Rămâneți în țările în care locuiți de Paște”

COVID-19. Lupta continuă » 9 tone de echipamente medicale din China au ajuns în această seară în România

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (13)
viomarmi22
viomarmi22  •  04 Aprilie 2020, 16:10

O fi mare filozofie tehnică ca să construiești un banal ventilator mecanic comandat de un microprocesor în loc să-l ei de la nemți de 10 ori mai scump !!! Deh ! noi românii de la un timp, nu mai suntem în stare să fabricăm nici măcar lucruri simple precum o strecurătoare, darămite un ventilator medical !!!

883758598355956
Adrian Fulgos  •  05 Aprilie 2020, 00:36

Ventilatorul este un aparat foarte complex. Practic este un plămîn artificial. Aşa cum aparatul de dializă este un rinichi artificial. Si nu vorbesc de C-PAP un apart care-l pui pe noptieră sa te ajute la sleep insomnia. Este o penurie mondială de ventilatoare. Nici macar marile spitale mondiale nu au de ajuns. Cine putea anticipa asa o tragedie? In New York sint doi pacienti pe un ventilator. Capacitatea pulmonara nu functioneaza datorită virusului. L-ai scos de pe ventilator, moare. General Motor au oprit productia de automobile si o divizie produce astfel de ventilatoare. Oricit s-ar zbate Orban nu are de unde sa procure. Nu sint de ajuns. Informati-va oameni buni inainte de a vorbii aiurea.

rocky2
rocky2  •  04 Aprilie 2020, 21:05
Postat de viomarmi22 pe 04 Aprilie 2020, 16:10

O fi mare filozofie tehnică ca să construiești un banal ventilator mecanic comandat de un microprocesor în loc să-l ei de la nemți de 10 ori mai scump !!! Deh ! noi românii de la un timp, nu mai suntem în stare să fabricăm nici măcar lucruri simple precum o strecurătoare, darămite un ventilator medical !!!

Asta s-o crezi tu! In Romania nu se fabrica ventilatoare, microprocesoare nici atata! Ele sunt fabricate in proportie de 90% in China! Alte idei mai aveti, nationaliştii lui peşte?

Vezi toate comentariile (13)
Comentează