STIRI EXTRASPORT  ·  CORONAVIRUS

COVID-19. Primele măști de protecție produse în România au ajuns în Suceava: „Avem o presiune uriașă. Suntem zi și noapte în fabrică”

Primele măști produse în România au ajuns în Suceava
Primele măști produse în România au ajuns în Suceava

Marti, 31 Martie, 18:40

Primele măști de protecție împotriva răspândirii COVID-19 produse în România au ajuns în Suceava, singurul oraș din România care se află în carantină totală.

Primele măști de protecție pe care le-am produs le-am trimis la Suceava, pentru că acolo este cea mai mare nevoie, la acest moment. Avem o cerere foarte mare și o presiune uriașă, de aceea suntem zi și noapte în fabrică. 

Facem toate reglajele, creștem producția treptat, pentru ca linia tehnologică să facă față cu brio solicitării. Estimăm ca, în a doua parte a săptămânii, să putem lucra la capacitatea maximă a primei linii de producție, adică 150.000 de măști de protecție/zi”, spune Ioan Filip, reprezentantul firmei TECHTEX, cea care s-a ocupat de producerea măștilor.

10 milioane de măsti/lunăeste producția pe care firma TECHTEX o are în vizor

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunţat că o firmă din Galaţi va începe din 15 aprilie producerea echipamentelor de protecţie, iar Romarm va realiza tot de la aceeaşi dată 500.000 de măşti pentru populaţie şi 150.000 de măşti pentru spitale.

Klaus Iohannis, îndemn pentru antreprenori: „Fiți inventivi!”

Klaus Iohannis, președintele României, a oferit ieri o nouă serie de declarații în care le-a transmis antreprenorilor să găsească noi soluții prin care pot să ajute țara în această situație delicată.

„Am avut o ședință cu premierul Orban și miniștrii. Am discutat despre echipamentele de protecție. În lume, se găsesc din ce în ce mai greu, e o problemă reală. Am încercat să identificăm producători românești, iar primele rezultate n-au întârziat să apără. Deja există producători de-ai noștri care s-au reprofilat și care vor produce măști, halate de producție. Se lucrează și la ventilatoare.

Am un mesaj pentru antreprenori. Fiți proactivi, fiți inventivi, e o oportunitate foarte bună pentru mediul românesc. Avem nevoie de aceste metariale”

Klaus Iohannis, președintele României

VIDEO Coronavirus în România, 31 martie 2020: 293 cazuri noi apărute de la ultima informare

Citește mai multe știri despre coronavirus:Câștigătoarea Survivor a divorțat. Crunt ce i-a făcut fostul soț! Imagini greu de privit pentru Elena Ionescu

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:30 Fotbal, Bundesliga

Koln - Leipzig

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1