GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  COVID-19

COVID-19. Raed Arafat, anunț îngrijorător: „Va fi o perioadă ca în război. E posibil ca numărul celor de la terapie intensivă să crească”

Raed Arafat a vorbit despre pandemia de coronavirus
Raed Arafat a vorbit despre pandemia de coronavirus

Articol de GSP - Publicat duminica, 12 aprilie 2020 09:06

COVID-19. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, i-a îndemnat pe români să nu se relaxeze și să continue să respecte îndemnurile autorităților și în perioada de Paști.

Arafat avertizează că România încă nu a atins vârful pandemiei: „Greul încă nu s-a terminat şi încă nu am ajuns la ce este foarte greu. Va trebui să înţelegem că va fi o perioadă ca în război, pentru că va creşte încă numărul, înainte să scadă.

Ca în orice ţară care are COVID şi care se răspândeşte comunitar, cum este la noi, cazurile existente sunt mult mai multe decât cazurile care sunt confirmate. Sunt mulţi simptomatici uşor şi asimptomatici, ăsta e şi motivul pentru care am recomandat să poarte masca, pentru că nu ai cum să ajungi să confirmi toate cazurile, este imposibil, dar clar că trebuie crescut numărul testelor.

(...) Este posibil ca numărul pacienţilor de terapie intensivă să fie în creştere şi nu în scădere în perioada următoare”, a spus Raed Arafat, la Digi 24.”

5.990de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 s-au înregistrat în România. 758 au fost declarate vindecate și externate.

291 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat în România

VIDEO. MESAJ. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

Citește și alte știri despre coronavirus:

Raed Arafat insistă asupra unei reguli de Paști: „Este foarte important”

Primăria București continuă proiectul de testare a 10.000 de bucureșteni: cu două perechi de mănuşi pe zi, o asistentă ar trebui să ia sânge şi exudat de la zeci de oameni

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
1287275561467885
Brebeneel Manciu  •  13 Aprilie 2020, 01:57

S-o credeți voi că de 1 Mai stă rumînu în casă, că așa ziceți voi. Faceți ceva cu coronavirusu ăsta pânp atunci, că altfel...

1729407960472899
Erik Tzae  •  12 Aprilie 2020, 17:15

Nea Raed, nu poti sa iesi in presa cu asemenea comentariu, "va fi ca in razboi" in primul rand ca bagi frica-n oameni si mai ales in cei batrani, sau ai vazut ca mori putini si vrei sa mai dai si tu o mana de ajutor.Bai incompetentilor pai sunt mai multi infectati decat declarati oficial. pentru ca nu ii testati, ca nu aveti teste, ca masurile de protectie la granita le-ati luat tarziu, au intrat zeci de mii de oameni in tara ca pe bulevard, care au venit din zonele rosii,ca nu aveti materiale sanitare de protectie, deci voi sunteti raspunzatori pentru situatia asta dificila pe care o prezici tu.

2290353194581653
Andrei Piatra  •  12 Aprilie 2020, 15:14
Postat de j.bravo pe 12 Aprilie 2020, 14:19

ii mai crede naiba ca virusul asta e periculos cand se lasa zeci de mii de zilieri sa plece la munca. incet, incet, apar fisuri in tot esafodajul asta. pun pariu ca in cateva luni, oamenii se vor minuna pt ce s-a introdus legea martiala si s-a distrus economia... doar ca va fi prea tarziu

Nu esti informat. Atunci cand se culege sparanghelul german in organism se dezvolta natural anticorpi de guvid19, te faci bine pe loc in caz ca esti infectat si dobandesti imunitate in caz ca nu esti infectat dar te expui virusului. Deci e cu totul altceva.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează