GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Cristian Tudor Popescu, după anunțul lui Iohannis de relaxare a restricțiilor: „Există o prevedere care ar trebui ridicată de mâine”

Cristian Tudor Popescu, 63 de ani +49   FOTO
Cristian Tudor Popescu, 63 de ani

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 aprilie 2020 18:11

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat anunțul făcut azi de Klaus Iohannis în legătură cu pandemia de coronavirus și măsurile luate în România.

Președintele a declarat că românii vor fi obligați să poarte mască după data de 15 mai pentru o perioadă nedeterminată, dar și că starea de urgență NU va fi prelungită încă o dată.

CTP consideră că o măsură care este acum în vigoare trebuie eliminată sau modificată, cea cu privire la posibilitatea persoanelor peste 65 de ani să iasă la cumpărături în intervalul orar 11:00-13:00.

„A fost o ieșire de imagine a președintelui, care vine după intervenția foarte dură în legătură cu carantinarea forțată a persoanelor peste 65 de ani, vânturată în spațiul public în ultimele zile, și vine după intervențiile cam toate dure, însă corecte. A simțit acum nevoia să compenseze într-un fel asprimea sa de până acum cu acest anunț făcut cu mai bine de 3 săptămâni înainte de 15 mai. Putea să-l facă pe 1 mai, pe 10 mai. De ce atât de devreme? Pentru a detensiona oarecum starea opiniei publice după aceste discursuri foarte aspre și de a da o perspectivă oamenilor, o speranță, că lucrurile, măcar în privința libertății de mișcare, se vor îmbunătăți”, a spus jurnalistul la Digi24.

+45 FOTO

CTP: „Asta nu poate să aștepte, ar trebui schimbată imediat”

„Există o prevedere în regulile pe care domnul președinte a precizat că trebuie să le respectăm în continuare și a făcut-o pentru că tendința oamenilor, cum li se spune că urmează o relaxare, este ca imediat să facă un scurtcircuit în cap și să spună că de mâine! Și vor fi inși, chiar și cu precizarea fermă și repetată a președintelui, care de mâine vor țipa la polițiști că nu mai au nevoie de declarație.

Există o prevedere care ar trebui ridicată de mâine, nu peste trei săptămâni: acel interval 11:00-13:00, în care e permisă ieșirea la cumpărături a persoanelor peste 65 de ani. S-a dovedit ineficientă, oamenii s-au înghesuit în intervalul acesta, au fost destui cei care nu aveau 65 de ani și au venit în acest interval, în special în perioada Sărbătorilor. E un interval prea scurt pentru niște oameni, unii mult în vârstă, e nepotrivit. 

Deja de la sfârșitul acestei săptămâni vom avea temperaturi de 25 de grade, care la ora prânzului sunt cele mai mari. Ar trebui înlocuit măcar intervalul orar, dau o sugestie, schimbat de la 8:00 la 11:00 și nu în intervalul de la prânz. Asta nu poate să aștepte, ar trebui schimbată imediat”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

„Dacă lucrurile ar fi fost lăsate cum au dorit unii politicieni, liber, lax, atunci ar fi fost jale! Și cu asta folosesc un eufemism. Este nevoie de astfel de măsuri dure, să nu uităm câte dosar penale s-au alcătuit în această perioadă”
- CTP

Strategie pentru ieșirea din izolare » Alegi 10 prieteni sau rude cu care să te vezi în weekend. Mereu aceiași!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
deusdat
deusdat  •  23 Aprilie 2020, 12:22

... și Andreea Esca președintă :)

deusdat
deusdat  •  23 Aprilie 2020, 12:21

Ah, ce țară ar fi România cu CT Piticot prim-ministru! :)

alegsandru
alegsandru  •  23 Aprilie 2020, 10:04
Postat de p.rares pe 23 Aprilie 2020, 04:36

Sunt de acord cu CTP ,are perfecta dreptate.Masurile au fost dure dar au fost si mai sunt inca necesare.Persoanele in varsta se scoala devreme si ar fi perfect sa-si faca si aprovizionarea in intervalul orar 08-11.00.

Probabil te afli intr-o solidaritate de diagnostic cu cetepe.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează