GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Strategia Belgiei pentru ieșirea din izolare » Alegi 10 prieteni sau rude cu care să te vezi în weekend. Mereu aceiași!

Strategia Belgiei pentru ieșirea din izolare +32   FOTO
Strategia Belgiei pentru ieșirea din izolare

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 aprilie 2020 17:38

Experții belgieni încearcă să găsească cele mai bune metode de a ieșit din carantină și a menține distanțarea socială, în anumite limite, pentru a nu crea un alt val de infecții cu coronavirus.

Aceștia au recomandat data de 4 mai pentru redeschiderea magazinelor și afacerilor, urmată de o întoarcere a elevilor în școli pe 18 mai.

Munca de acasă va rămâne foarte probabil un element constant, dar vor fi câțiva lucrători neesențiali care se vor putea întoarce la locul de muncă, precum cei din construcții, reparații mașini și biciclete și cei care produc materiale pentru măști. 

Creșele rămân închise până după vacanța de vară, școlile primare se deschid parțial, pentru elevii din anii finali, primul și al cincilea. Cei din ciclul gimnazial vor fi prezenți în școli doar o zi sau două pe săptămână. 

Distanțarea socială trebuie meninținută, spun experții, măștile purtate în locurile aglomerate și făcute cel puțin 40.000 de teste pe zi pentru cei care au simptome sau au intrat în contact cu oameni care au.

Adunările de până la 10 oameni vor fi permise doar în weekend, cu prieteni apropiați sau rude, dar neapărat cu aceiași oameni în fiecare săptămână. Specialiștii mai menționează că locurile de joacă și parcurile ar trebui redeschise, precum și zonele de agrement, cum ar fi cele pentru pescuit, golf sau tenis. Fără meciuri de dublu sau de fotbal, sportul nu va putea fi practicat în mai mult de două persoane. 

Cafenelele și restaurantele rămân închise în viitorul apropiat.

În Belgia s-au înregistrat până acum 41.889 de cazuri. 9.433 de persoane s-au vindecat. 6.262 de oameni au murit. Se face o medie de 14.789 de teste la un milion de persoane.

FOTO. Imagini inedite din întreaga lume în timpul pandemiei de COVID-19

+28 FOTO

COVID-19. EXCLUSIV Fostul dinamovist Romera, confesiuni din Spania despre efectele pandemiei: „Trăim un coșmar, iar lumea e furioasă pe politicieni”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
881165428637603
Sorin Sfetcovici  •  22 Aprilie 2020, 18:03

Ăștia care ne decid viața i verifică careva dacă sunt sănătoși la cap

Vezi toate comentariile (1)
Comentează