GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Cum se schimbă munca la birou după 15 mai » Alexandru Rafila explică măsurile împotriva răspândirii coronavirusului: decalarea programului, mai multă curățenie, măsurarea temperaturii

Angajaților li s-ar putea măsura temperatura zilnic, la locul de muncă // FOTO: Guliver/GettyImages +49   FOTO
Angajaților li s-ar putea măsura temperatura zilnic, la locul de muncă // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat duminica, 03 mai 2020 10:33

Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie, a vorbit despre schimbările care vor apărea la locurile de muncă după data de 15 mai, când măsurile impuse din cauza pandemiei de coronavirus se vor relaxa, iar unii angajați ar putea reveni la birouri.

Epidemiologul spune că angajaților ar trebui să le fie măsurată temperatura când ajung la locul de muncă și că firmele ar trebui să modifice programul de lucru.

Va trebuie să stea în picioare (n.r conceptul de birouri open-space). El nu poate să dispară peste noapte. Acum ne regăsim într-o situație în care trebuie să respectăm noțiunea de sănătate publică. Probabil că angajatorii vor trebui să decaleze programul sau să-l facă secvențial pentru cei care sunt în aceste birouri, astfel încât să nu fie prezenți toți în același timp

Trebuie schimbat conceptul de curățenie, personalul angajat să fie mai numeros și curățenia făcută pe tot parcursul zilei. Pentru cei care fac livrări trebuie să existe o alte procedură care să permită desfășurarea activității cu o interacțiune minimală.S ă se măsoare temperatura angajaților atunci când vin în clădire, nu la plecare. Lucrul ăsta se aplică inclusiv la avioane. Dacă e cineva bolnav afectează pasagerii din jurul lui. Și cred că este o foarte bună metodă de screening pentru că e ușor de făcut și nu este costisitoare”, a declarat Alexandru Rafila la Digi 24. 

VIDEO EMOȚIONANT. România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

FOTO. Imagini inedite din București, în timpul pandemiei de COVID-19

+45 FOTO

Citește mai multe știri despre situația din România: 

Un specialist explică: ce trebuie să se întâmple în România pentru a fi siguri că am depășit vârful pandemiei

Dispare virusul vara? Un epidemiolog român a dat răspunsul: „Să ne gândim la exemplul unui volan încins de soare”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
socratestheman
socratestheman  •  03 Mai 2020, 13:27

hai sa fim seriosi,cati angajati care lucreaza in birouri openspace sunt nevoiti sa vina la servici? 0,1%,0,01%? se poate lucra de acasa lejer pentru urmatorii 2 ani.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează