GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

COVID-19. Cum vor arăta restaurantele și terasele din România, odată cu ridicarea Stării de Urgență » Planul autorităților: 2 metri între mese și maximum 8 persoane

Odată cu ridicarea Stării de Urgență, restaurantele și barurile vor avea de respectat măsuri stricte // sursă foto: Guliver/gettyimages +49   FOTO
Odată cu ridicarea Stării de Urgență, restaurantele și barurile vor avea de respectat măsuri stricte // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat sambata, 02 mai 2020 17:13

COVID-19. Începând cu data de 16 mai și cu ridicarea Stării de Urgență, restaurantele vor fi redeschise treptat. Autoritățile au elaborat un plan în acest sens.

Cele mai importante prevederi ce vor trebui respectate sunt acestea: distanța dintre mese va fi de 1.5-2 metri, maximum 8 persoane vor putea sta la aceeași masă, iar niciun restaurant nu va putea primi mai mult de 200 de clienți simultan, informează profit.ro.

Totodată, fiecare casă de marcat și punct de servire vor fi prevăzute cu un panou de protecție din plexiglas, iar angajații se vor vedea obligați să poarte mască și mănuși, în timp ce la intrarea în tură acestora le va fi luată temperatura.

Începând cu 1 iunie, spațiile închise (aici intrând restaurantele, barurile, cafenelele) vor putea primi în același timp clienți până la 50% din capacitatea localului.

„Având în vedere apropierea datei de 15 mai, anunțată ca fiind data la care revenim la Starea de Alertă, ce ne va da posibilitatea reluării activității, pentru operatorii din HoReCa este important să existe un plan cu reglementări și măsuri fezabile, în vederea menținerii siguranței, atât pentru angajați, cât și pentru oaspeți”
- Daniel Mischie, președintele organizației patronale din HoReCa

GALERIE FOTO. Cadre inedite din București, în plină pandemie de COVID-19

+45 FOTO

VIDEO EMOȚIONANT. România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

Citește mai multe știri de actualitate despre COVID-19:

Ultima oră » Bilanț în România: 12.732 de cazuri de COVID-19 confirmate » 4.547 de persoane s-au vindecat

#WeWillWin » VIDEO Aplauze pentru medici: nume grele din fotbalul mondial s-au reunit într-o campanie admirabilă a FIFA

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
anarhist
anarhist  •  04 Mai 2020, 08:34
Postat de babuilie pe 02 Mai 2020, 19:03

ai greșit site-ul, veorica, aici e despre sport

Serios? Chiar era un articol despre sport?

sdaniel1972
sdaniel1972  •  03 Mai 2020, 10:27

cum adica lasi distanta 2 metri intre mese, dar lasi 8 persoane la una??? cit ar trebui sa fie masa aia sa aiba distanta 2 metri intre unii si altii??? care i protectia, nu inteleg?

babuilie
babuilie  •  02 Mai 2020, 19:08

ar trebui precizat ca e o propunere a antreprenorilor din horeca, dar nu cred ca o sa putem bea bere la terasa prea curând.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează