STIRI EXTRASPORT  ·  DANEMARCA

Soluție la care nimeni nu s-ar fi așteptat » Școală pe stadionul naționalei de fotbal! Se poate în Danemarca!

Stadionul „Parken”, al lui FC Copenhaga, din Danemarca // sursă foto: fck.dk
Stadionul „Parken”, al lui FC Copenhaga, din Danemarca // sursă foto: fck.dk

Articol de - Publicat duminica, 17 mai 2020 11:00

Redeschiderea școlilor și spațiul mai mare de care copiii aveau nevoie în această perioadă i-au obligat pe danezi să caute soluții. Și au găsit. Una dintre ele, Parken, arena pe care joacă FC Copenhaga și selecționata vikingilor.

După două luni de măsuri stricte, Danemarca a fost printre primele țări europene care și-au reluat viața aproape normal. Încă de la jumătatea lui aprilie, știind că școlile urmau să se redeschidă la sfârșitul lunii, Jesper Christensen, consilierul primarului Copenhagăi pentru educație, a cerut sprijin și idei pentru a-i putea ajuta pe copii să continue cursurile.

12 metri pătrați pentru fiecare copil

Distanțarea socială cerea, pentru această perioadă, un spațiu de 12 metri pătrați pentru fiecare copil, pe care școlile nu îl putea asigura. Christensen căuta locuri noi în oraș: „Trebuie să fim creativi". Proiectul său a fost susținut total, iar răspunsul a venit prompt. Nu unul, multe.

Pentru 3.300 de copii, școlile au reînceput. Unde? La Muzeul Național, la parcul de distracții Tivoli sau la Grădina Zoologică. Fotbalul s-a implicat și el. 200 de elevi din clasele a patra și a cincea învață temporar în Parken, stadionul cu 38.000 de locuri, „casa" lui FC Copenhaga și a naționalei daneze. E spațiu suficient pentru ei și profesorii lor.

„Pentru mulți, era un vis să poată studia pe stadion”, spune directorul companiei

„În vremuri dificile, am găsit soluții. Sperăm să le oferim elevilor amintiri frumoase", a declarat Lars Bo Jeppesen, directorul Parken Sport and Entertainment, compania care deține arena. „Cred că, pentru mulți, era un vis să poată studia pe stadion, suntem fericiți să le împlinim acest vis".

543 de oameniși-au pierdut viața în timpul pandemiei în Danemarca, țară care a avut peste 10.000 de cazuri de coronavirus

MESAJ. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

Citește mai multe știri de actualitate:Ana a fost obligată să plece cu patru bărbaţi, pentru a întreține relații sexuale cu ei. Ce s-a întâmplat la motel: “Era speriată și tremura”
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Tenis, WTA
Turneul din Roma
Digi 2
18:00 Fotbal, Liga 1
Chindia - Hermannstadt
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:30 Fotbal, Bundesliga 2
Hamburger SV - Fortuna Dusseldorf
Digi 4
21:00 Fotbal, Liga 1
Astra - CFR Cluj
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:30 Fotbal, Bundesliga
Bayern Munchen - Schalke 04
Digi 2, Telekom 2
22:00 Fotbal, Ligue 1
Lyon - Nimes
Digi 3
22:00 Fotbal, La Liga
Getafe - Osasuna
Digi 4
Program TV complet

Liga 1