GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  DANEMARCA

Soluție la care nimeni nu s-ar fi așteptat » Școală pe stadionul naționalei de fotbal! Se poate în Danemarca!

Stadionul „Parken”, al lui FC Copenhaga, din Danemarca // sursă foto: fck.dk
Stadionul „Parken”, al lui FC Copenhaga, din Danemarca // sursă foto: fck.dk

Articol de - Publicat duminica, 17 mai 2020 11:00

Redeschiderea școlilor și spațiul mai mare de care copiii aveau nevoie în această perioadă i-au obligat pe danezi să caute soluții. Și au găsit. Una dintre ele, Parken, arena pe care joacă FC Copenhaga și selecționata vikingilor.

După două luni de măsuri stricte, Danemarca a fost printre primele țări europene care și-au reluat viața aproape normal. Încă de la jumătatea lui aprilie, știind că școlile urmau să se redeschidă la sfârșitul lunii, Jesper Christensen, consilierul primarului Copenhagăi pentru educație, a cerut sprijin și idei pentru a-i putea ajuta pe copii să continue cursurile.

12 metri pătrați pentru fiecare copil

Distanțarea socială cerea, pentru această perioadă, un spațiu de 12 metri pătrați pentru fiecare copil, pe care școlile nu îl putea asigura. Christensen căuta locuri noi în oraș: „Trebuie să fim creativi". Proiectul său a fost susținut total, iar răspunsul a venit prompt. Nu unul, multe.

Pentru 3.300 de copii, școlile au reînceput. Unde? La Muzeul Național, la parcul de distracții Tivoli sau la Grădina Zoologică. Fotbalul s-a implicat și el. 200 de elevi din clasele a patra și a cincea învață temporar în Parken, stadionul cu 38.000 de locuri, „casa" lui FC Copenhaga și a naționalei daneze. E spațiu suficient pentru ei și profesorii lor.

„Pentru mulți, era un vis să poată studia pe stadion”, spune directorul companiei

„În vremuri dificile, am găsit soluții. Sperăm să le oferim elevilor amintiri frumoase", a declarat Lars Bo Jeppesen, directorul Parken Sport and Entertainment, compania care deține arena. „Cred că, pentru mulți, era un vis să poată studia pe stadion, suntem fericiți să le împlinim acest vis".

543 de oameniși-au pierdut viața în timpul pandemiei în Danemarca, țară care a avut peste 10.000 de cazuri de coronavirus

MESAJ. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

Citește mai multe știri de actualitate:

Răzvan Marin și familia lui, peste 20 de ore în vama Nădlac! EXCLUSIV Primele reacții: „Am făcut 16 ore de la Amsterdam și am stat 21 în vamă”

Ultima oră » Bilanț în România: cifrele după prima zi în Stare de Alertă - 267 cazuri noi

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează