GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  RĂZBOI UCRAINA

Gestul unui comandant rus, după ce a fost capturat în Ucraina. Reacția lui face înconjurul lumii

Astakhov Dmitry Mikhailovich
Astakhov Dmitry Mikhailovich

Articol de GSP - Publicat marti, 08 martie 2022 18:00 / Actualizat miercuri, 09 martie 2022 11:16

Astakhov Dmitry Mikhailovich, locotenent-colonel din garda națională rusă, a fost capturat de armata ucrainiană și luat prizonier.

Comandantul rus a fost lăsat să ofere câteva reacții presei și a susținut că i-a fost „rușine că a venit în Ucraina”. Mikhailovich a mai declarat că a fost impresionat de faptul că doi dintre pugiliștii săi favoriți au ales să lupte pe front împotriva armatei ruse care le-a invadat țara.

„Nu mai vorbesc cu părinții mei, fiindcă văd numai naziști și hoți în Ucraina” » Fost jucător al lui Dinamo Kiev, declarații șocante despre propaganda din Rusia
RĂZBOI ÎN UCRAINA
„Nu mai vorbesc cu părinții mei, fiindcă văd numai naziști și hoți în Ucraina” » Fost jucător al lui Dinamo Kiev, declarații șocante despre propaganda din Rusia

Comandant rus capturat, fan Vasyl Lomachenko și Oleksandr Usyk

Într-un interviu video care apare pe Daily Mail, comandantul rus a dezvăluit ce simte după ce a fost capturat.

„Mereu mi-a plăcut să-i urmăresc, ei sunt pugiliștii mei favoriți. Când i-am văzut punând mâna pe arme a fost momentul în care mi-a fost rușine că am venit în Ucraina. Nu îmi pot găsi cuvintele pentru a-mi cere scuze poporului ucrainean, ei vor înțelege că Rusia nu a fost iertătoare niciodată. Cer Ucrainei să-i lase în viață pe soldații ruși. Multora dintre ei le este rușine, ei nu vor război”, a declarat Astakhov Dmitry.

Astakhov Dmitry Mikhailovich, dezvăluiri despre propaganda rusă

Soldatul rus a declarat că nici măcar soldații nu au acces la informații și au fost trimiși la război crezând că vor doborî un regim fascist și nazist.

„Ni s-a spus că țara este dominată de un regim fascist, unde naționaliștii și naziștii au preluat puterea și că noi trebuie să ne ducem și să eliberăm poporul ucrainean. Acesta este genocid. Rusia nu poate să câștige aici chiar dacă noi mergem până la capăt. Nu putem invada teritoriul, nu putem invada acești oameni!”, a mai declarat Astakhov.

Astakhov Dmitry Mikhailovich a fost capturat de soldații ucraineni împreună cu alți doi soldați ruși.

La fel ca frații Klitschko, în războiul din Ucraina a ales să lupte și Oleksandr Usyk, campion mondial al greilor, care deține 4 dintre cele 5 centuri. De asemenea, Vasily Lomachenko a revenit și el în Ucraina, de bunăvoie, deși putea să rămână în SUA, unde se antrena pentru următorul său meci de box. El e considerat unul dintre cei mai tehnici pugiliști ai momentului.

Donează pentru copiii din Ucraina! Fundația Ringier, prin GSP și Libertatea, ajută victimele războiului

Donează pentru copiii ucraineni - alege aici suma cu care poți ajuta:
Până acum s-au strâns 6.000 lei.

Citește și alte știri despre războiul din Ucraina:

Rinat Ahmetov, oligarhul de la Șahtior văzut ca apropiat de Rusia: „E război, o să ajut total Ucraina!”

Fostul campion din Premier League s-a alăturat armatei din Ucraina: „Nu ne vom da bătuți”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
135633977210983
Gigi Papadie  •  09 Martie 2022, 00:15

*** ASTA ROSU E UN ***. AUZI ,IL DERANJEAZA CA LUPTA CONTRA BEXERILOR. DAR CA OMOARA CIVILI NU-L DERANJEAZA? ASTIA NU AU FIST SI NICI NU VOR FI VREODATA NORMALI LA CAP. CA AU PROSTIA IN ADN

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1620594664673892
Caloi Iulian  •  08 Martie 2022, 20:30
Postat de karatetiger pe 08 Martie 2022, 19:06

ce noroc pe ucrainieni ca rusii au mila si nu fac ca americanii in iugoslavia sau alte zone. adica nu fac carpet bombing. nici nu ai nevoie de trupe terestre daca parctici carpet bombing ca americanii in iugoslavia in 99. era gata in 3 zile toaat treaba daca si rusii practicau carpet bombing.

Muntenegrenii mi au spus amuzati ca stiau de la televiziunile italiene la ce ora vin avioanele si se indepartau de obiectivele militare.In clipa de fata, in Podgorica, mai multe masini sunt aruncate in aer de mafia rusa.

paulg40
paulg40  •  08 Martie 2022, 20:30

Un ***.Cum sa ai deasupra tarii tale doi sportivi?Mai presus decat tara ta nimic nu este.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează