STIRI EXTRASPORT  ·  SUA

Dennis Rodman atacă protestele din SUA după moartea lui George Floyd: „Nu suntem animale!”

Dennis Keith Rodman a jucat de-a lungul carierei pentru Detroit Pistons, San Antonio Spurs, Chicago Bulls, Los Angeles Lakers și Dallas Mavericks // Sursă foto: Getty +14 FOTO
Dennis Keith Rodman a jucat de-a lungul carierei pentru Detroit Pistons, San Antonio Spurs, Chicago Bulls, Los Angeles Lakers și Dallas Mavericks // Sursă foto: Getty

Articol de GSP - Publicat luni, 01 iunie 2020 09:33

Fostul baschetbalist Dennis Rodman (59 de ani) a postat un videoclip pe rețelele de socializare în care le-a cerut cetățenilor din SUA să oprească protestele vehemente care au luat accente violente după moartea tragică a lui George Floyd, americanul ucis de un polițist în Minneapolis.

  • CONTEXTPe 25 mai, George Floyd a fost omorât de un polițist din Minneapolis (Minnesota), după ce a fost presat cu genunchiul pe gât până și-a dat ultima suflare. Toți cei 4 polițiști care au fost de față au fost dați afară din poliție, în timp ce criminalul e urmărit penal;
  • Crima a provocat proteste de proporții în Statele Unite ale Americii, cu epicentrul la Minneapolis, unde mai multe ținte au fost incendiate.
  • Lumea sportului nu a rămas impasibilă. Starurile din NBA, în frunte cu LeBron James, s-au alăturat unei campanii intitulate „Nu pot respira”, mesaj ce a ajuns și în Europa.

Dennis Rodman: „Nu suntem animale”

Dennis Rodman este de acord cu protestele, dar acuză imaginile care arată mai mulți oameni care profită de dezordine pentru a distruge magazine și a fura ce e în interior. Autoritățile din SUA vorbesc de incitatori care deturnează protestele, în timp ce Donald Trump acuză anarhiști și extrema strângă, Antifa, pentru violențe. 

„Cred că cineva ar trebui să meargă în stradă și să le spună «Băieți, de ce jefuim? De ce provocăm și mai multe probleme?». Avem destule cu pandemia de coronavirus chiar acum. Nu trebuie să distrugi lucruri, să furi, nu suntem animale, suntem ființe umane! Este o situație foarte rea. Dar, dacă te duci să protestezi, fă-o într-un mod corect” 
- Dennis Rodman pe Instagram

+15 FOTOElena Băsescu a dispărut complet din viața politică. Anunțul uluitor făcut acum de fiica fostului președinte
Libertatea
Comentarii (12)
leonv  •  01 Iunie 2020, 22:06

Una este sa protestezi ,alta este sa jefuiesti,decretare stare de razboi,munitie de razboi.

Robin Green  •  01 Iunie 2020, 22:04

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

kamouniyak  •  01 Iunie 2020, 18:49

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
Program TV complet

Liga 1