GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  COVID-19

Dragoste în vremea coronavirusului » Căsătoriți de 50 de ani, nu se despart nici în spital

Cei doi vârtsnici, Antonio și Antonia, ținându-se de mână
Cei doi vârtsnici, Antonio și Antonia, ținându-se de mână

Articol de - Publicat miercuri, 08 aprilie 2020 20:09

Una dintre poveștile emoționante în plină pandemie de coronavirus se desfășoară în Spitalul Mesa del Castillo din Murcia, acolo unde Antonia, 85 de ani, și Antonio, 91, căsătoriți de peste cinci decenii, se află internați, ambii contagiați cu virusul SARS-CoV-2. Cei doi le-au cerut lucrătorilor sanitari să le unească paturile, astfel încât să stea alături și să se poată ține de mână, notează ziarul La Opinion de Murcia. 

”Aici de obicei există camere pentru femei și saloane pentru bărbați, dar vîzând această situație specială, am decis să-i punem împreună. Dar nu a fost suficient, au vrut să li se lipească paturile ca să se țină de mână”, a povestit infirmiera Nuria Serrano pentru TVE. ”Au grijă unul de altul și în același timp ne consolează în timp ce ne facem treaba. De câte ori întrăm în cameră, el o privește, o ține de mână. Asemenea gest poate ajuta la fel de mult ca tratamentul. E superimportant faptul că sunt împreună”, a completat altă infirmieră, Noelia Romero. 

”Aplauzele noastre sunt pentru ei”, este mesajul pe Twitter postat în numele personalului medical al spitalului murcian.  

Vindecat la 96 de ani

Un alt caz impresionant este al unui bărbat în vârstă de 96 de ani, Vicente, externat din Spitalul General din Villalba, Lugo, după ce s-a recuperat în urma unei bătălii dure cu noul coronavirus. ”Opt zile cu o febră teribilă în casă și încă opt la spital. Mi-am văzut sfârșitul și mi l-am dorit”, a mărturisit după externare, adăugând că nu înțelege cum personanul sanitar și-a riscat viața pentru a-l salva pe el. ”Sunteți niște eroi!”, a decretat bătrânul, care va mai sta alte două săptămâni în carantină acasă și care își dorește cel mai mult să-și vadă familia reunită. 

Spania, una dintre țările europene cele mai afectate de COVID-19, a suferit în ultimele 24 de ore o nouă creștere a numărului contagierilor și deceselor, 6.180, respectiv 757, după câteva zile în care se înregistrase o scădere a acestora. 

146.690e totalul cazurilor de COVID-19 înregistrate în Spania de la începutul crizei

STUDIU. Fiecare caz nou de coronavirus ar putea produce într-o lună alte 244 de cazuri de infectare

Citește mai multe știri extrasport:

Unde se află satul de 500 de locuitori care are mai multe de cazuri de coronavirus decât județele Vâlcea sau Gorj

Imagini din închisoare » Cum a reacționat Ronaldinho când a aflat că va fi eliberat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează