GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Femeie declarată decedată din cauza COVID-19, găsită în viață la 3 săptămâni după ce familiei i-a fost trimisă cenușa ei

Guayaquil este orașul-epicentru al COVID-19 în Ecuador // sursă foto: Guliver/gettyimages +32   FOTO
Guayaquil este orașul-epicentru al COVID-19 în Ecuador // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 26 aprilie 2020 09:43

O femeie de 74 de ani din Ecuador, declarată moartă din cauza COVID-19, este de fapt în viață. Aceasta s-a trezit din coma la 3 săptămâni după ce familia i-a organizat funeraliile.

Familia femeii, numită Alba Maruri, a fost informată luna trecută de moartea sa. Mai mult, membrilor familiei le-ar fi fost trimisă cenușa acesteia, scrie BBC.

Însă doamna Maruri s-a trezit după o comă de trei săptămâni și le-a cerut medicilor să îi sune sora. Vestea a produs o bucurie de nedescris în familia femeii, care a rămas însă nedumerită: cui aparține cenușa primită?

Spitalul și-a cerut scuze pentru greșeala comisă. Femeia locuiește în Guayaquil, orașul-epicentru al virusului în Ecuador, unde situația este atât de gravă încât victimele COVID-19 sunt lăsate să moară pe străzi sau la intrarea în spitale.

Nepotul trimis să o identifice s-a temut să privească cadavrul

Doamna Maruri a ajuns la spital luna trecută, cu febră mare și dificultăți respiratorii. Pe 27 martie, familia sa a fost anunțată că a decedat. Acestora le-a fost arătat un cadavru la morgă, însă nu s-au putut apropia de trupul neînsuflețit, de teama contaminării cu virusul.

Nepotul femeii, Jaime Morla, a crezut că trupul este într-adevăr al mătușii sale. „Mi-a fost teamă să îi privesc fața. Am stat la distanță de un metru și jumătate. Avea același păr, aceeași nuanță a tenului”, a spus acesta pentru AFP, citat de BBC.

Cadavrul a fost apoi incinerat, iar cenușa trimisă familiei. Însă recent, femeia și-a recăpătat cunoștința și le-a spus doctorilor cum se numește. O echipă de doctori a vizitat familia pentru a-și cere scuze din partea spitalului, spunând că există haos în cadrul centrului medical din cauza numărului mare de cazuri și decese cauzate de COVID-19.

„Este un miracol. Pentru aproape o lună am crezut că este moartă. Imaginați-vă doar”, a spus Aura, sora femeii.

576 de deceseau avut loc în Ecuador din cauza COVID-19, în timp ce 22.719 persoane au contractat virusul

GALERIE FOTO. Cadre inedite din întreaga lume, în plină pandemie de COVID-19

+28 FOTO

STUDIU. Fiecare caz nou de coronavirus ar putea produce într-o lună alte 244 de cazuri de infectare

Citește mai multe știri despre COVID-19:

Incredibil: ce s-a întâmplat în New York după declarația stupidă dată de Donald Trump » Ce au făcut americanii

Donald Trump l-a sunat pe Klaus Iohannis » Ce au discutat cei doi președinți și ce sumă de bani a donat SUA pentru combaterea coronavirusului în România

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
pote
pote  •  26 Aprilie 2020, 21:53

penibil

gazistu
gazistu  •  26 Aprilie 2020, 19:24

de parca ar fi prima persoana....se exagereaza cu mascarada asta....

Vezi toate comentariile (2)
Comentează