STIRI EXTRASPORT  ·  CORONAVIRUS

Femeie declarată decedată din cauza COVID-19, găsită în viață la 3 săptămâni după ce familiei i-a fost trimisă cenușa ei

Guayaquil este orașul-epicentru al COVID-19 în Ecuador // sursă foto: Guliver/gettyimages +33 FOTO
Guayaquil este orașul-epicentru al COVID-19 în Ecuador // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 26 aprilie 2020 09:43

O femeie de 74 de ani din Ecuador, declarată moartă din cauza COVID-19, este de fapt în viață. Aceasta s-a trezit din coma la 3 săptămâni după ce familia i-a organizat funeraliile.

Familia femeii, numită Alba Maruri, a fost informată luna trecută de moartea sa. Mai mult, membrilor familiei le-ar fi fost trimisă cenușa acesteia, scrie BBC.

Însă doamna Maruri s-a trezit după o comă de trei săptămâni și le-a cerut medicilor să îi sune sora. Vestea a produs o bucurie de nedescris în familia femeii, care a rămas însă nedumerită: cui aparține cenușa primită?

Spitalul și-a cerut scuze pentru greșeala comisă. Femeia locuiește în Guayaquil, orașul-epicentru al virusului în Ecuador, unde situația este atât de gravă încât victimele COVID-19 sunt lăsate să moară pe străzi sau la intrarea în spitale.

Nepotul trimis să o identifice s-a temut să privească cadavrul

Doamna Maruri a ajuns la spital luna trecută, cu febră mare și dificultăți respiratorii. Pe 27 martie, familia sa a fost anunțată că a decedat. Acestora le-a fost arătat un cadavru la morgă, însă nu s-au putut apropia de trupul neînsuflețit, de teama contaminării cu virusul.

Nepotul femeii, Jaime Morla, a crezut că trupul este într-adevăr al mătușii sale. „Mi-a fost teamă să îi privesc fața. Am stat la distanță de un metru și jumătate. Avea același păr, aceeași nuanță a tenului”, a spus acesta pentru AFP, citat de BBC.

Cadavrul a fost apoi incinerat, iar cenușa trimisă familiei. Însă recent, femeia și-a recăpătat cunoștința și le-a spus doctorilor cum se numește. O echipă de doctori a vizitat familia pentru a-și cere scuze din partea spitalului, spunând că există haos în cadrul centrului medical din cauza numărului mare de cazuri și decese cauzate de COVID-19.

„Este un miracol. Pentru aproape o lună am crezut că este moartă. Imaginați-vă doar”, a spus Aura, sora femeii.

576 de deceseau avut loc în Ecuador din cauza COVID-19, în timp ce 22.719 persoane au contractat virusul

GALERIE FOTO. Cadre inedite din întreaga lume, în plină pandemie de COVID-19

+34 FOTO

STUDIU. Fiecare caz nou de coronavirus ar putea produce într-o lună alte 244 de cazuri de infectare

Citește mai multe știri despre COVID-19:Motivul perchezițiilor făcute azi la mai multe locuințe ale Duduienilor. Întâlniri secrete desfășurate între șefi ai Poliției Române și interlopi periculoși. Ce ar căuta, de fapt, poliția
Libertatea
Comentarii (2)
pote  •  26 Aprilie 2020, 21:53

penibil

gazistu  •  26 Aprilie 2020, 19:24

de parca ar fi prima persoana....se exagereaza cu mascarada asta....

Vezi toate comentariile (2 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
15:00 WTA Praga
Simona Halep - Barbora Krejcikova
Digi
Program TV complet

Liga 1