GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  TRANZACȚIE

Gigi Becali, afacere cu Ioan Niculae! Patronul FCSB a plătit aproape 7 milioane de euro

Articol de GSP - Publicat duminica, 14 noiembrie 2021 10:21 / Actualizat duminica, 14 noiembrie 2021 10:29

Gigi Becali, patronul FCSB, și Ioan Niculae, finanțatorul Astrei, au făcut o afacere împreună.

Aflat în închisoare, Ioan Niculae și-a vândut către Becali hotelul Intre, aflat în stațiunea Venus. Pentru a-l cumpăra, patronul FCSB ar fi achitat 6,8 milioane de euro.

Cei doi oameni de afaceri au o relație excelentă, făcând de-a lungul anilor și tranzacții în fotbal.

Gigi Becali a cumpărat hotelul lui Ioan Niculae

„L-am luat pentru familie mai mult. Nu mă interesează pe mine partea hotelieră, l-am luat pentru că era omul la pușcărie și să nu-i ia altul hotelul. Mă gândesc dacă să i-l vând. Dacă mă înțeleg cu el, dacă îmi dă banii și câștig ceva, i-l dau înapoi omului”, a spus Becali pentru Economica.net.

Hotelul are 70 de camere duble. 54 dintre ele sunt clasificate la 5 stele, iar 16 sunt clasificate la 4 stele.

Gigi Becali, afacere de 30 de milioane de euro

Recent, Becali a făcut o superafacere, care i-a adus suma de 30 de milioane de euro, potrivit profit.ro. Patronul celor de la FCSB a vândut un teren de 13 hectare pe care-l deținea în Pipera.

Terenul lui Becali a fost cumpărat de un dezvoltator imobiliar, H4L Development, notează sursa citată. Cumpărătorul mai deținea 15 hectare în zonă și are în plan construirea unui complex de 1.200 de apartamente. Compania cu proiecte în Brașov și București ar fi controlată de familia Bîtleanu, asociați ai fostului acționar al lui Dinamo, Vladimir Cohn. Împreună și-au propus să construiască 4.500 de apartamente până în 2025. 

Gigi Becali și Dumitru Dragomir, afacere de 2 milioane de euro anunțată în direct

În mai, Dumitru Dragomir, fostul președinte al LPF, a dezvăluit că a cumpărat un teren în valoare de două milioane de euro de la Gigi Becali. 

„Nea Mitică e multimilionar. Mi-a dat două milioane de euro pe un teren, ce să se mai obosească el... I-am făcut 60.000 de euro reducere. A câștigat banii ăștia doar din talentul de a vorbi! Nu vezi că asta face?”, a spus atunci Gigi Becali, la Realitatea Sportivă. 

Dragomir a detaliat: „Am făcut această afacere de 2 milioane, dar are un potențial de 15 milioane. Să vă explic. Am auzit că are un teren de vânzare. Făcuse un drum de 21 de metri lățime, iar legislația spune că aș putea ridica un bloc de 7 etaje pe un asemenea teren. Așa că m-am dus și-am zis să-mi vândă 5000 de metri pătrați. I-am zis că dacă îl cumpăr eu or să vină și alți cumpărători. Ne-am tocmit vreo oră. Dacă fac un bloc de 10 milioane de euro investiție cu tot cu teren, scot și 15 milioane, deci profit de 5 milioane”. 

Citește și:

Gigi Becali a plătit sute de mii de euro pentru mofturile lui » Dacă-l dă afară pe Iordănescu ajunge la o sumă uriașă

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
dexter3
dexter3  •  14 Noiembrie 2021, 17:18

Puscariasii si evazionistii fac afaceri...

joepanait
joepanait  •  14 Noiembrie 2021, 11:48

Care e legatura cu sportul? Ziarul astaai are legatura cu sportul sau ne tine la curent cu activitatea xolnica a oierului?

alfabetta
alfabetta  •  14 Noiembrie 2021, 11:45

Oane este trist : ” Eu nu mai știu ce să zâc , pentru ca să NU MAI FIU C E N Z U R A T ”

Vezi toate comentariile (3)
Comentează