FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali a plătit sute de mii de euro pentru mofturile lui » Dacă-l dă afară pe Iordănescu ajunge la o sumă uriașă

Gigi Becali // FOTO: Imago
Gigi Becali // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 14 noiembrie 2021 09:15 / Actualizat duminica, 14 noiembrie 2021 09:52

Gigi Becali i-a propus lui Edi Iordănescu încetarea contractului, însă antrenorul de la FCSB i-a cerut patronului să-i achite clauza de reziliere.

500.000 de euro e suma care-l ține pe Iordănescu la FCSB. Deși a spus că nu ar fi o problemă achitarea sumei, Becali ezită momentan să plătească acești bani, deși în trecut a achitat sume considerabile după ce experimentele proprii dau greș.

Edi Iordănescu aruncă bomba: „Patronul mi-a propus încetarea colaborării. Nu plec decât dacă îmi achită clauza. Și apoi voi dona toți banii”
FCSB
Edi Iordănescu aruncă bomba: „Patronul mi-a propus încetarea colaborării. Nu plec decât dacă îmi achită clauza. Și apoi voi dona toți banii”

Gigi Becali a plătit sute de mii de euro după decizii proaste

În vară, FCSB renunța la atacantul ceh Zdenek Ondrasek (32 de ani). Acesta a primit 80.000 de euro pentru a-și rezilia contractul, după doar  două meciuri din campionat, 67 de minute în total.

Pe lângă Ondrasek, și alți jucători au luat sume considerabile de la patronul FCSB. Gigi i-a mai dat 100.000 de euro lui Gikiewicz, care a dat clubul în judecată, și 240.000 de euro lui Alexandru Stan, care doar s-a antrenat cu echipa.

Gigi a pierdut și procesele cu alți jucători care au contestat șomajul tehnic, ca Alexandru Stan și Adi Popa, iar în iunie FCSB a pierdut procesul cu Planici, unul devenit faimos în fotbal, în care fundașul sârb rupsese contractul fiindcă nu recunoștea șomajul tehnic. Planici a câștigat drept de joc în oricare club plus 168.000 de euro!

350.000 de euroa dat Becali pentru Dumiter, adus în vară de la Sepsi. Atacantul are un salariu de 10.000 de euro pe lună și a bifat 282 de minute la FCSB

Dacă va achita și clauza lui Edi, Gigi Becali ar ajunge la o sumă uriașă plătită în ultimii doi ani și jumătate pentru a-și satisface mofturile sau a-şi plăti gafele:1.438.000 de euro.

Mi s-a propus din partea clubului/patronului încetarea de comun acord a colaborării. Din ce am înțeles, calitatea jocului reprezintă nemulțumirea patronului. Feeling-ul meu este că domnia sa dorește să se ocupe personal, în exclusivitate, de echipă. Este dreptul dânsului, chiar dacă pentru mine este dezamăgitor, fiindcă am fost adus cu insistențe și promisiuni, și am venit din calitatea de antrenor campion al României. 

Pentru echipă și suporteri, pentru mine și stafful meu, pentru cariera mea, eu nu doresc această despărțire. Nu am venit pentru 3 luni, dar, ținând cont de faptul că nu rezultatele primează în evaluarea mea și a muncii mele, totul pare lipsit de speranță și fără perspectivă. Ultimul lucru pe care îl doresc este să sufere echipa din cauza acestei situații. 

În condițiile astea, răspund public acestei propuneri și spun că nu doresc să-mi dau acordul pentru încetarea colaborării decât într-un singur caz. Încetarea unilaterală din partea clubului, achitarea clauzei de reziliere, pentru că patronul a spus oricum că asta nu este o problemă, iar eu promit că a doua zi după ce acei bani au intrat în contul meu, toți vor fi direcționați către donații, cu acte doveditoare. Vor merge către copii și oameni in vârstă. 

Nu am venit pentru bani, am venit pentru clubul pe care îl iubesc și dacă acum nu joacă spectaculos echipa, probabil juca mai bine înainte, cu Karagandy sau Rapid. 

Dacă nici această soluție nu este acceptată, atunci îl rog să recunoască public că nu mă mai dorește pentru că vrea să decidă tot la echipă și nu are legătură cu rezultatele și putem înceta colaborarea. 

Sunt antrenor tânăr, încă la început de drum, îmi doresc să merg sa antrenez în viitor în străinătate și măcar în acest fel pot explica celor care mă întreabă de ce am plecat după numai 3 luni și după un parcurs aproape perfect. 

P. S. Orice se va întâmpla, garantez că nu o sa zic nici măcar un cuvânt urât de club, de patron sau de locul și oamenii unde și cu care am muncit, așa cum am procedat peste tot unde am activat.

- Edi Iordănescu, antrenor FCSB

Fanii îl susțin pe Iordănescu

Suporterii FCSB-ului îl susțin pe Edi Iordănescu, iar sprijinul acestora poate fi motivul real pentru care Becali îl păstrează pe antrenor. Recent, Gheorghe Mustață, liderul Peluzei Nord, anunța că fanii se vor revolta și nu vor accepta alt antrenor dacă Iordănescu va fi demis.

„Edi e supărat pentru că s-a intervenit asupra lui. Dacă se întâmplă ceea ce nu trebuie să se întâmple, din momentul acela și noi, cei din Peluza Nord, vom avea reacții foarte urâte. Mai ales dacă revine la vechea strategie. Dacă Gigi îi desface contractul lui Edi, intrăm noi, fanii, în ecuație!

Din momentul acela, noi ne dorim ca antrenor să vină domnul Becali. Să antreneze și să facă el echipa. Noi vom lua o hotărâre. Nu are cine să mai semneze cu noi. Vom permite doar un antrenor, pe Gigi Becali.

Noi nu vom mai accepta nimic! Punct! Atât timp cât noi am închis ochii timp de 5-6 ani și am renunțat la conflicte... Totul a mers perfect până acum. Să dea Dumnezeu să fie doar o chestie de orgoliu și să înceteze. Poziția noastră e fermă: nu mai permitem niciun antrenor! Poate să vină oricine”, a spus Gheorghe Mustață la Radio Sport 1.

Să mă împac cu Edi? M-am certat eu cu el? Eu am spus doar că nu jucăm nimic, o spun și acum. Nu pot să spun că jucăm bine. Dar încă am încredere în el. Eu îmi văd de treaba mea, el își vede de treaba lui. Comandă altul pe banii mei? Nu se va mai întâmpla asta. Deocamdată, Edi nu a realizat nimic. Să vedem ce se va întâmpla în retur. Are și timp să-și impună filosofia. 

Eu nici n-am citit contractul (n.r. - Becali face referire la clauzele stipulate în contract de Iordănescu). Critic când vreau eu, îl critic și pe el. Asta e tactica mea, să atrag atenția, să se trezească și jucătorii. Îmi închide vreodată Edi gura? Să fim serioși! Nu mai pot eu de 500.000
- Gigi Becali

VIDEO Ce spune Vivi Răchită despre situația lui Edi Iordănescu la FCSB: „E jucăria lui Gigi Becali, nu se poate schimba”

Citește și: 

Mirel Rădoi, înapoi la FCSB? Selecționerul recunoaște: „Pasiunea arde prea rău!”

Edi Iordănescu răspunde punctual nemulțumirii lui Gigi Becali: „Cum să fac relații de joc, prin zoom?!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
dexter3
dexter3  •  14 Noiembrie 2021, 12:31
Postat de florar pe 14 Noiembrie 2021, 10:08

Articol clar antibecali!!! Trebuie să citești alte ziare că să descoperi că CFR este sau a fost în conflict cu Mailat,Ioniță,Latovlevici,Iordănescu,Botoșani îl pentru transferul unui jucător care nu a jucat deloc la CFR și acum este împrumutat la Voluntari,Sumudica.... Pentru ăștia GSP nu vrea sa numere banii...

Prost mai esti ma.

paolo13
paolo13  •  14 Noiembrie 2021, 11:17
Postat de faget_aluat_gsp_acasa pe 14 Noiembrie 2021, 10:41

Iar esti in trecere ? Sau nu ai mai plecat =))))))

Al douazecilea cont?

faget_aluat_gsp_acasa
faget_aluat_gsp_acasa  •  14 Noiembrie 2021, 10:41
Postat de nelu.faget pe 14 Noiembrie 2021, 10:03

Așa e dar pe mine nu mă interesa FC FCSB la ora asta

Iar esti in trecere ? Sau nu ai mai plecat =))))))

Vezi toate comentariile (15)
Comentează