GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  COVID-19

Îngrijorare printre medicii din România: suspiciuni că un un bărbat ar fi infectat cu noua tulpină a coronavirusului

Noua tulpină a coronavirusului, apărută inițial în Marea Britanie, ar fi pătruns și pe teritoriul României. foto: Guliver/Getty Images
Noua tulpină a coronavirusului, apărută inițial în Marea Britanie, ar fi pătruns și pe teritoriul României. foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 03 ianuarie 2021 13:16 / Actualizat duminica, 03 ianuarie 2021 15:07

Noua tulpină a coronavirusului, apărută inițial în Marea Britanie, ar fi pătruns și pe teritoriul României. 

Digi 24 a anunțat în această dimineață că, potrivit unor informații provenite de la Institutul „Matei Balș”, un bărbat revenit recent în România ar fi infectat cu tulpina mult mai contagioasă a COVID-19, lucru care ar fi ieșit la iveală după efectuarea analizelor.

În perioda următoare, bărbatul infectat va fi supus unor teste amănunțite pentru a se stabili cu exactitate natura virusului contractat.

Doctorul Adrian Marinescu: „Este o suspiciune”

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul „Matei Balș”, a declarat pentru Libertatea:

„Este o suspiciune, plecăm de la faptul că pacientul a venit din Marea Britanie. Este vorba numai de o chestiune de timp până ce tulpina va ajunge în România, dar, până nu este confirmat, nu putem spune acest lucru”.

O nouă tulpină se poate confirma numai prin secvențierea genomului viral de către institutele sau unitățile sanitare abilitate, iar această procedură tehnică va fi definitivată zilele următoare, pornind de la probele selectate în urma testării RT-PCR - Comunicat Ministerul Sănătății

Studii: noua tulpină a coronavirusului e mult mai contagioasă

Noua tulpină a COVID-19, depistată pentru prima dată în Marea Britanie, se transmite mult mai repede decât alte variante ale virusului și afectează o proporție mai mare de persoane cu vârsta sub 20 de ani, scrie Libertatea, care citează mai multe studii realizate în Regat. 27 de țări au raportat începând cu 30 decembrie cazuri de infecții cu noua variantă a coronavirusului, cea mai recentă fiind China, mai scrie sursa citată. 

Coronavirus în România, 3 ianuarie 2021

  • Până astăzi, 3 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 640.429 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
  • 574.897 de pacienți au fost declarați vindecați.
  • În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.034 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 9.829 de teste au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 6.220 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 3.609 la cerere.
  • Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 327 de persoane au fost reconfirmate pozitiv
  • Până astăzi, 15.979 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.
  • În intervalul 02.01.2021 (10:00) – 03.01.2021 (10:00) au fost raportate 60 de decese (35 bărbați și 25 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus
  • În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.868. Dintre acestea, 1.119 sunt internate la ATI.
  • Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.827.673 de teste.
  • Pe teritoriul României, 31.026 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 8.876 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 45.554 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 63 de persoane.

VIDEO Ai grijă să porți corect masca de protecție! Ce nu trebuie să faci atunci când o utilizezi

Citește și alte știri de actualitate: 

VIDEO A început vaccinarea anti-COVID în România » Asistenta Mihaela Anghel, primul român imunizat: „Le transmit oamenilor să deschidă ochii”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
lagardere_72
lagardere_72  •  03 Ianuarie 2021, 14:52

Și cum și-au dat seama că e noua tulpină? Testul PCR îți oferă doar răspuns "ai sau nu ai", nu și ce tulpină. Doar studii medicale amănunțite pot releva tulpina. Dar suntem luați de prosti.

bazinga
bazinga  •  03 Ianuarie 2021, 14:06

Era clar si cam prea tarziu !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează