GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  AFACERI

FOTO. Ion Țiriac face bani și în timpul crizei » A băgat buldozerele într-o clădire simbol din București

Articol de GSP - Publicat marti, 21 aprilie 2020 19:30

Ion Țiriac a achiziţionat, la puţin timp după Revoluţie, cei 25.770 metri pătraţi pe care funcţiona Societatea Română de Ascensoare.

În ultimele luni au fost puse la pământ toate halele din zona Giulești. De două săptămâni a început și dărâmarea turnului IFMA, o clădire istorică pentru București.

Turnul IFMA n-a fost folosit niciodată

Sorin Tanasie (Facebook)
Sorin Tanasie (Facebook)
Raed Krishan (GSP)
Sorin Tanasie (Facebook)
+2 FOTO

Construit în 1972, Turnul pentru Verificarea Ascensoarelor avea doar înălțime de 37 de metri. Dar timp de doi ani, din 1986 până în 1988, s-a lucrat non-stop, iar cifrele lucrării sunt impresionante și astăzi: 114 metri înălțime și 22 de metri în pământ, 400 de metri pătrați ca suprafață, 23 de nivele betonate, 8 puțuri adânci, dar și două lifturi: unul pentru marfă de șase tone și un altul pentru persoane.

Țiriac ridică un complex de lux

Din informațiile Libertatea, Țiriac va ridica pe teren un complex rezidențial de lux cu birouri și apartamente, penthouse-uri spațioase. Unul dintre cele mai înalte blocuri din cadrul complexului ar urma să aibă 80 de etaje, cu birouri și apartamente, iar totul ar urma să fie finalizat până cel târziu în 2023.

EXCLUSIV Ionițoaia: "Domnule Țiriac sunteți zgârcit?". Țiriac: "Absolut! Eu nu mai am bani. Am donat absolut tot!"

CITEȘTE ȘI:

Celine Dion nu mai vine la București?! Concertul de pe Arena Națională e în pericol » Anunțul de ultimă oră al autorităților

GALERIE FOTO. Despărțirea anului în sportul românesc: Ana Bogdan a rupt logodna cu Norris Măgeanu

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
394966434424757
Mihai Dinu  •  12 August 2020, 23:06

As diviniza preluarea echipei Dinamo de catre d-l Tiriac, ce-l asemui cu Midas, dar cum tot d-nia sa a spus ca nu preia ceva ce nu stapaneste bine fenomenul fotbal...

394966434424757
Mihai Dinu  •  12 August 2020, 22:36

Romanul cel mai faimos, cunoscut si de succes in afaceri! Romanul care impune respect prin legalitatea si felul de a gestiona afacerile, romanul implicat si apreciat in cercurile inalte ale elitei mondiale! Suna a oda? Pe vremea comunismului, ascultand ´Pagina economica´ de la "Radio Europa Libera"se vorbea in mediul financiar ca daca vrei sa-ti inmultesti banii, incredinteazai lui Tiriac sau ascultai sfaturile. Dupa ´90, a venit in tara cu / sau a incercat intermedierea intre mari firme straine (Mercedes, Holland) si autoritatile romane, dar...era vremea de ´nu ne vindem tara´ (ca mai apoi sa dam ex. ditamai ARO unui fraudulos Perez). Intrun ziar financiar din tara de acum (4-5 ani!?) citesc ca in Germania cel mai cunoscut roman este ?...Tiriac. Catre mai tinerii cititori: Va rog cititi, ascultati si analizati voi interviurile si spusele d-lui Tiriac nu analizele - uneori meschine - ale unor gazetari(?) sub influente politice, sportive sau de can can!

540687523545165
Adrian Cristian Negoita  •  22 Aprilie 2020, 17:02

TOTUSI, DACA RETIN BINE , A CONTRIBUIT LA CONSTRUCTIA MULTOR SALI DE SPORT PENTRU SCOLI !

Vezi toate comentariile (14)
Comentează