GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  BISERICĂ

ÎPS Teodosie se revoltă: „Poți să mergi oriunde, numai la biserică nu! Credincioșilor li s-a luat acest drept”

ÎPS Teodosie nu este de acord cu închiderea bisericilor // Sursă foto: captură Facebook @Arhiepiscopia Tomisului +13   FOTO
ÎPS Teodosie nu este de acord cu închiderea bisericilor // Sursă foto: captură Facebook @Arhiepiscopia Tomisului

Articol de GSP - Publicat marti, 21 aprilie 2020 22:10

Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, consideră nedreaptă situația actuală în care se află creștinii din România. ÎPS afirmă că relaxarea măsurilor trebuie să înceapă cu redeschiderea bisericilor, închise în această perioadă din cauza pandemiei de COVID-19.

Bilanț în România: 9.242 de cazuri de coronavirus » 306 noi cazuri de îmbolnăvire în ultima zi

„Biserica a fost și este marginalizată în această perioadă grea! Oriunde poți să mergi, la farmacie, la spital, la magazin, numai la biserică nu poți. Biserica nu a fost pregătita sa dea un răspuns celor care au dat aceasta Ordonanță. Credincioșilor li s-a luat dreptul la religiozitate. 

Nu s-a mai pomenit în istorie așa ceva, o perioadă atât de lungă, chiar în Postul Mare. Sunt convins că relaxarea trebuie să înceapă cu biserica, pentru că prea mult au stat închise. Credincioșii ne spun se îmbolnăvesc. Biserica a fost în toate războaiele, pe front, nu a lipsit de lângă ostașii noștri, iar acum ea lipsește din neamul în care s-a născut”, a declarat Teodosie la Romania TV.

„Vom avea înmormântări? Președintele ne-a blestemat”

Arhiepiscopul Tomisului a avut o reacție dură și înainte de Paște, când i-a răspuns președintelui Klaus Iohannis, care cerea revocarea înțelegerii făcute între MAI și Patriarhia Română.

„E ca un soi de blestem. Să nu se mai facă astfel de afirmații (n.r. referire la cuvintele lui Iohannis:  «După sărbători vom avea înmormântări»). De la vârful țării s-a spus așa ceva. Noi de acolo așteptăm ocrotire.Creștinii se simt neglijați și părăsiți. A mai fost o pandemie în secolul XIX, iar la o săptămână de la Înviere nu a mai fost niciun mort. 

Toți regii României au simțit ortodox. Ei au luptat să nu jignească ortodoxia. Domnul Vela e un om de credință. Creștinii așa văd, ca pe un atac. A încetat ciuma când s-au scos moaștele Sfântului Dimitrie. Jandarmii ne-au cerut: veniți și ne aduceți lumină și paște”, afirma Teodosie.

VIDEO Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

FOTO Cum a sărbătorit Bucureștiul Paștele, în plină pandemie de coronavirus

+9 FOTO

Citește mai multe știri de actualitate:

Epidemiologul Molnar Geza despre pandemia din România: „Fără discuție, asta e data la care trebuie ridicată carantină”

Un șofer a fost ucis în timp ce colecta probe de COVID-19

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
427951077389201
Mihai Tanase  •  22 Aprilie 2020, 10:49

Are dreptate , poți să mergi oriunde.El trebuia să meargă la pușcărie și nu la " lăsat " PSD , așa că mai bine s-ar face mic ,s-ar da la fund (la figurat ,nu la propriu ) și ar face ciocul mic .

remarque
remarque  •  22 Aprilie 2020, 10:42

Chestia asta ca e musai sa fii ortodox ca sa fii crestin e discutabila. Regii si presedintii Romaniei au condus si conduc un stat laic. Biserica are locul ei bine definit in societatea romaneasca si este foarte importanta in viata acestui popor. Dar totusi vorbim de un stat laic, cu legi laice, care chiar daca au la baza si morala iudeo crestina nu se rezuma la atat. Ca atare trebuie sa dam cezarului ce e al cezarului, asa cum mantuitorul insusi a spus, adica sa respectam legile acestei lumi in care vremelnic traim. Nu poti sa incalci legile pentru ca o anume confesiune religioasa are o viziune asupra societatii umane.

2665884226790670
Silviu Moldoveanu  •  22 Aprilie 2020, 09:30

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează