STIRI EXTRASPORT  ·  CORONAVIRUS

CORONAVIRUS // Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, declarații iresponsabile: „Oamenii au fost păcăliți. Coronavirusul e doar puțină gripă”

Jair Bolsonaro e un nume controverst în Brazilia // foto: Guliver/Getty Images
Jair Bolsonaro e un nume controverst în Brazilia // foto: Guliver/Getty Images

Marti, 24 Martie, 08:58

CORONAVIRUS. Jair Bolsonaro (65 de ani), președintele Braziliei, a oferit duminică seara un interviu în care a minimalizat pericolele pandemiei de coronavirus cu care se confruntă întreg mapamondul. 

Bolsonaro a fost nemulțumit din cauza faptului că guvernanții din Rio de Janeiro și Sao Paulo, care îi sunt opozanți pe scena politică, au îndemnat oamenii să se izoleze în case. 

„Oamenii vor vedea în curând că au fost păcăliți de către acești guvernanți și de marea parte a mass-media când vine vorba de coronavirus”, a spus Jair Bolsonaro, potrivit The Guardian

În opinia președintelui Braziliei, coronavirusul nu reprezintă decât „puțină gripă”, acesta acuzând „isteria mediatică” născută în jurul acestui subiect. 

Până acum, în Brazilia au fost înregistrate 1.629 de cazuri de coronavirus. 25 de persoane și-au pierdut viața.

Jair Bolsonaro a fost suspect de coronavirus

Interesant este că presa internațională scria pe 13 martie că Bolsonaro ar fi fost depistat pozitiv cu COVID-19. 

Acesta a negat ulterior pe contul său de Facebook că ar fi contractat virusul. Polemica a pornit după ce șeful Statului din Brazilia a intrat în contact cu o persoană depistată pozitiv. 

Jair Bolsonaro e unul dintre cei mai controversați președinți din istoria Braziiei. Reprezentând dreapta eșichierului politic din Brazilia, Bolsonaro a fost criticat în repetate rânduri pentru măsurile sale dure.

VIDEO // Fatih Terim are coronavirus » Mesajul postat de antrenorul lui Florin Andone

Citește și alte știri despre coronavirus:Doi frați sunt ultimii condamnați la moarte din Europa. Ireal ce i-au făcut profesoarei lor! „Când judecătorul a citit verdictul, toată lumea a aplaudat„

Libertatea

Comentarii (2)

Nedelcu Dan  •  24 Martie 2020, 18:32

Nimic nou sub soare. Asta o stiam de la inceput. Coronavirusul e doar un pretext pentru criza economica ce va sa fie si pentru masurile totalitariste ce vor urma.

q2016  •  24 Martie 2020, 15:41

"Bolsonaro a fost criticat în repetate rânduri pentru măsurile sale dure, dar și pentru populism" => deci Bolsonaro este si "dur" si "populist"...

Vezi toate comentariile (2 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
19:30 Fotbal, Bundesliga 2

Bochum - St. Pauli

Digi 2
19:30 Fotbal, Bundesliga 2

Greuther Furth - Sandhausen

Digi 4
21:30 Fotbal, Bundesliga

Freiburg - Monchengladbach

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1