GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  RECORD

Cea mai mare sumă plătită vreodată pentru o pereche de pantofi sport! Recordul stabilit de Air Jordan 1 a fost doborât de Kanye West

Pantofii sport purtați de Kanye West
Pantofii sport purtați de Kanye West

Articol de GSP - Publicat marti, 27 aprilie 2021 11:39 / Actualizat marti, 27 aprilie 2021 12:04

Pantofii sport purtați de rapperul american Kanye West în timpul unui spectacol la premiile Grammy din 2008 au doborât recordul pentru pentru cel mai scump articol de încălțăminte vândut vreodată.

Pantofii sport, prototipuri pentru linia Yeezy dezvoltată de Kanye West și Mark Smith pentru Nike, s-au vândut pentru de 1,8 milioane de dolari, prețul de vânzare fiind de aproximativ trei ori mai mare decât recordul anterior. Acesta era deținut de o pereche de Nike Air Jordan 1 purtată de celebrul baschetbalist Michael Jordan în 1985, care a costat 615.000 de dolari.

Kanye West și-a încheiat colaborarea cu Nike în 2013 și a mutat marca Yeezy la Adidas.

+5 FOTO

Pantofii lui Kanye West au fost achiziționați de o platformă de investiții

Încălțările au fost scoase la vânzare de colecționarul din New York Ryan Chang și achiziționate de platforma de investiții RARES în cadrul unei licitații private organizate de Sotheby's.

Gerome Sapp, cofondator și director executiv al RARES, a declarat: „Obiectivul nostru în achiziționarea unei astfel de perechi - și o bucată de istorie - este de a spori accesibilitatea și de a împuternici comunitățile care au născut cultura pantofilor sport cu instrumentele pentru a câștiga libertate financiară”.

Citește mai multe știri de actualitate:

Se retrage la finalul sezonului » Își încheie cariera după 13 trofee și 15 meciuri pentru România

„Insistă pentru Ianis Hagi” » Spaniolii titrează azi: „E una dintre obsesiile antrenorului”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează