GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  COVID-19

VIDEO. Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră despre redeschiderea școlilor: „Decizia a fost luată în unanimitate”

Klaus Iohannis, 61 de ani, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că majoritatea școlilor își vor redeschide porțile începând cu 8 februarie, atunci când este programat startul celui de-al doilea semestru.
Klaus Iohannis, 61 de ani, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că majoritatea școlilor își vor redeschide porțile începând cu 8 februarie, atunci când este programat startul celui de-al doilea semestru.

Articol de GSP - Publicat joi, 14 ianuarie 2021 17:24 / Actualizat joi, 14 ianuarie 2021 18:01

Președintele României Klaus Iohannis, 61 de ani, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că majoritatea școlilor și grădinițelor își vor redeschide porțile începând cu 8 februarie, dacă situația epidemiologică din țară nu va evolua în sens negativ.

Comunicarea vine după ce președintele i-a convocat, azi, la Palatul Cotroceni, pe premierul Florin Cîțu, pe miniștrii Educației, Sănătății și pe șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră despre redeschiderea școlilor

„Am ajuns în unanimitate la o concluzie extrem de importantă. Începând din semestrul doi, după vacanța intersemestrială de o săptămână, din 8 februarie majoritatea școlilor se vor redeschide, în condițiile în care pandemia evoluează la fel ca în ultimele săptămâni. 

Elevii se întorc la școală, se revine la sistemul descentralizat care ține cont de evoluția pandemiei din fiecare localitate. În acest fel, în semestrul 2, în localitățile care se încadrează în scenariul verde, toate școlile se redeschid. În localitățile care se încadrează în scenariul galben, adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare, lucrurile se schimbă, în sensul că merg în continuare la clasă cei de la grădiniță, cei din ciclul primar, I-IV și cei din anii terminali VIII-XII. 

În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la școală copiii de grădiniță și de ciclul primar, ceilalți nu mai merg la școală. Atunci când se ajunge la rata de infectare peste 6 la mie, localitatea se carantinează, școlile de închid și se merge în online”, a declarat Iohannis.

Klaus Iohannis, despre redeschiderea universităților: „Fiecare va lua o decizie”

Foarte pe scurt și despre universități. Având în vedere că fiecare universitate are specificul ei, decizia va fi luată la nivelul fiecărei universități, având în vedere autonomia universitară, însă, evident, dumnealor sunt liberi să se alinieze la scenariul după care funcționează și preuniversitarul. Este foarte important de știut că toate aceste lucruri vor deveni realitate în măsura în care situația pandemică nu se înrăutățește grav. 

Trebuie să respectăm restricțiile. Și apropo de restricții, se schimbă evaluarea pentru școli, însă toate celelalte măsuri rămân în vigoare. Nu se schimbă nimic altceva decât evaluarea pentru școli. În data de 2 februarie, înainte să înceapă școala, vom face tot împreună o reevaluare a situației pandemice și decizia finală. Repet, decizia finală  va fi luată pe 2 februarie”, a adăugat Iohannis.

Situația din prezent a județelor din România:

VIDEO. Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră despre redeschiderea școlilor: „Decizia a fost luată în unanimitate”
VIDEO. Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră despre redeschiderea școlilor: „Decizia a fost luată în unanimitate”
VIDEO. Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră despre redeschiderea școlilor: „Decizia a fost luată în unanimitate”

Sursă foto: stirioficiale.ro

VIDEO. Klaus Iohannis anunță redeschiderea școlilor din 8 februarie

Coronavirus în România: 3.525 de cazuri noi și 66 de morți în ultimele 24h

  • Până astăzi, 14 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 684.917 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
  • 614.545 de pacienți au fost declarați vindecați.
  • În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.525 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
  • Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 927 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.
  • Până astăzi, 17.035 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.
  • În intervalul 13.01.2021 (10:00) – 14.01.2021 (10:00) au fost raportate 66 de decese (44 bărbați și 22 femei).
  • În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.739. Dintre acestea, 1.101 sunt internate la ATI. 
  • Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 5.104.229 de teste RT-PCR și 29.829 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 26.709 teste RT-PCR (16.474 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.235 la cerere) și 5.957 teste rapide antigenice.

VIDEO. Ai grijă să porți corect masca de protecție! Ce nu trebuie să faci atunci când o utilizezi

De ce FCSB nu a intrat în carantină » Explicație dubioasă a directorului DSP București, care a refuzat dialogul cu ziarul: „Au făcut dovada”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
elgabri
elgabri  •  14 Ianuarie 2021, 20:41

Decat cu pacaliciul asta mai bine fara Presedinte

grid
grid  •  14 Ianuarie 2021, 18:13

Știrea conține și o informație esențială pentru subiect: președintele României are 61 de ani. Totuși, înălțimea, greutatea, culoarea părului, culoarea ochilor etc.?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează