GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

COVID-19. Klaus Iohannis, solicitare către autorități înainte de Paște: „Am făcut un efort pentru a evita un scenariu catastrofal”

Klaus Iohannis, președintele României // FOTO: presidency.ro +49   FOTO
Klaus Iohannis, președintele României // FOTO: presidency.ro

Articol de GSP - Publicat vineri, 17 aprilie 2020 14:30

Klaus Iohannis, președintele României, a susținut azi o conferință de presă.

„Ne confruntăm cu o amenințare globală, care a schimbat brusc și radical existența noastră. Nimeni, nicăieri în lume, nu a fost cu adevărat pregătit pentru a face față cu bine magnitudinii și vitezei cu care se propagă epidemia. Dar, în același timp, niciodată în trecut omenirea nu a fost mai solidară și hotărâtă să iasă învingătoare dintr-o provocare teribilă cum este aceasta. 

Să privim, așadar, cu multă speranță și încredere către un viitor destul de apropiat, în care ceea ce trăim astăzi cu toții nu va fi altceva decât o pagină de istorie dureroasă, care a schimbat pentru totdeauna umanitatea în bine. În prezent, numărul deceselor și al îmbolnăvirilor este în creștere la nivel global, iar România, ca și alte țări, are încă în față un val epidemiologic căruia trebuie să-i reziste.

Solicit tuturor autorităților să nu slăbească niciun moment vigilența! În aceste zile, rămân în vigoare absolut toate restricțiile. Nu ne jucăm cu viața românilor, orice încălcare a regulilor reprezintă un risc major. Am făcut un efort pentru a evita un scenariu catastrofal. Haideți să nu-l irosim. 

Instinctul este să ne arătăm iubirea față de cei dragi fiind împreună cu ei de Paște. Dar ar fi cel mai rău lucru pe care-l putem face. Părinții și bunicii noștri se simt mai singuri ca niciodată în aceste zile pentru că nu ne mai au aproape fizic, dar cred că noi avem puterea și știința să-i facem să ne simtă aproape de sufletul lor. În aceste clipe trebuie să acceptăm că este singura atitudine rațională. Vă rog să faceți acest sacrificiu acum pentru a fi împreună mai târziu. Vom fi mai puternici după această încercare.

Respectarea unor restricții dureroase, creativitatea celor care au găsit soluții pentru a continua proiectele și munca voluntară a celor care ajută spitalele sunt confirmări că voi sunteți ce are mai de preț România. O societate care pune viața mai presus de orice este o societate cu o solidă temelie morală pe care să își ridice un viitor acasă. Trebuie să rămânem sănătoși și în siguranță! Stați acasă de sărbători! Nu mergeți la familie și prieteni. Paștele este sărbătoarea biruinței vieții. Să trăim acest adevăr în sensul ei cel mai profund, salvând viețile celor dragi. Vă doresc sărbători cu sănătate”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

VIDEO. Piesă inspirată de discursul lui Iohannis: 

Românii iventivi au făcut „limonadă” din discursurile lui Klaus Iohannis, care a folosit insistent, de fiecare dată, mesajul „Stați acasă”. Așa a apărut de ieri pe youtube o piesă house cu vorbele președintelui pe post de versuri, preluată deja pe mai multe radiouri importante de la noi, printre care Europa FM și Virgin Radio: 

VIDEO. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

Citește mai multe știri despre situația din România: 

Bilanț în România: 8.067 de cazuri de coronavirus » În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 360 de îmbolnăviri

Adrian Streinu-Cercel și când am putea scăpa de interdicții: „Virusul are o evoluție «în dromader»”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
mir21
mir21  •  18 Aprilie 2020, 03:24

Multumim pentru inca un mesaj degeaba, o sa apara dupa acasta pandemie o noua specie de papagal, de data asta romaneasca are o sa se numeasca papagalul kwj

5abie.spintecatoru
5abie.spintecatoru  •  17 Aprilie 2020, 14:45

Și aia 5000 plecați pe afara in plină pandemie cum rămâne domnu’ Werner?

2290353194581653
Andrei Piatra  •  17 Aprilie 2020, 14:36

Multumim, sa ne traiti, D-le Presedinte...al Germaniei. :))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează