GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

COVID-19. Adrian Streinu-Cercel și când am putea scăpa de interdicții: „Virusul are o evoluție «în dromader»”

Adrian Streinu-Cercel spune că românii trebuie să aibă grijă în aceste zile +49   FOTO
Adrian Streinu-Cercel spune că românii trebuie să aibă grijă în aceste zile

Articol de GSP - Publicat vineri, 17 aprilie 2020 08:40

Adrian Streinu-Cercel, Directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş", a vorbit despre situația din România și despre interdicțiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

Potrivit acestuia, românii ar putea scăpă de toate interdicțiile la jumătatea lunii iulie. Dacă stăm potoliți în aceste patru - cinci zile, estimez că undeva la jumătatea lunii iulie. Dacă nu stăm potoliți, atunci se va întinde problema asta şi până la anul nu mai ieşim”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, potrivit Agerpres.

Creștere abruptă de cazuri în România: 7.707 în total, 491 de persoane s-au îmbolnăvit în ultimele 24 de ore

Streinu-Cercel a vorbit și despre cum evoluează pandemia și crede că în toamnă vom avea un nou val de îmbolnăviri, comparând evoluția grafică a bolii cu o cămilă.

Evoluţia «în dromader» înseamnă că acum noi vedem capul cămilei. Urmează o perioadă de acalmie în lunile iulie - august, după care din septembrie - octombrie încolo va apărea cocoaşa cămilei. Dacă vă uitaţi şi la ceea ce spun şi alte ţări, China, de exemplu, care a început să se confrunte cu un al doilea val, lucrurile se complică şi mai mult pentru că va fi un loc de unde vom reînsămânţa, la nivel planetar, circulaţia virusului”, a adăugat acesta.

 

VIDEO. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

GALERIE FOTO. Vezi mai multe imagini inedite din București, surprinse de GSP în timpul pandemiei de coronavirus

+45 FOTO

Citește mai multe știri despre situația din România: 

Ministrul Sănătății, avertisment înainte de Paști: „Izolare! Altfel putem ajunge la 20.000 de cazuri”

Detalii incredibile din Spitalul Județean Pitești: un medic cu simptome de coronavirus a continuat să vină la muncă și a intrat în contact cu 50 de persoane + conducere militară la DSP Argeș

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
nicolaedobrin
nicolaedobrin  •  17 Aprilie 2020, 17:19
Postat de Alexandru Chis pe 17 Aprilie 2020, 11:11

Din pacate, evolutia Covid 19 nu va fi una specifica unui... "dromader" ci a unei camile cu... doua cocoase! Daca nu se respecta cu strictete regulile de distantare sociala o sa dam dintr-o cocoasa in alta, adica vom fi obligati sa ne "plimbam" de pe o cocoasa pe alta si sa avem iluzia ca am scapat de aceasta ucigasa pandemie. Dupa vanzolelile de prin piete, in aceste zile de cumparaturi furibunde, ca si cand am fi pregatiti sa intampinam exitul cu o masa indestulata, aidoma unor mese ale condamnatilor la moarte. Suntem niste "Atlanti" care chefuiesc si se distreaza, desi "planeta se scufunda"!

Dap, ma mir si eu de ce prostii vorbeste. Dromaderul are o singura cocoasa, camila bactriana are doua.

ciprianmau21
ciprianmau21  •  17 Aprilie 2020, 13:15

Klaus Iohannis PNL Alegeri Prezidentiale "O sa facem tot posibilul sa aducem romanii acasa." Klaus Iohannis Covid-19 "Nu veniti acasa in Romania." Pai ba desteptilor, iminente cenusii, voi a-ti gandit vreun pic cand a-ti declarat treaba asta ??? Oamenii care vin sunt fara servici si acolo de unde vin, daca dureaza vreo 3 luni treaba asta prin tarile de unde vine ei acasa in Romania ??? Ei ce fac acum ??? Platesc cate 600-800 de lire/euro chirie din economiile lor cand au case care ii asteapta in Romania ??? Credeti-ma pe cuvant ca nu vine nimeni de bine sau ca ar veni de drag in Romania, ci pur si simplu au case goale care ii asteapta in Romania si nu trebuie sa plateasca nimic, iar dupa ce trece Pandemia stati linistiti ca vor pleca din nou si fara sa ii ajute domnul Klaus Iohannis (Aeroportul Cluj-Napoca).

ciprianmau21
ciprianmau21  •  17 Aprilie 2020, 12:59

Covid-19. Poate gresesc sau poate nu, sa nu ma intelege-ti gresit ca nu doresc nimanui sa o mierleasca sau sa se imbolnaveasca. Eu personal nu inteleg ce are acest Covid-19 cu oamenii de rand, nu am vazut nici o persoana publica depistata pozitiv Covid-19 sa o mierleasca , si au fost atatia, nu am vazut nici un politist de frontiera care interactioneaza cu toti cei care vin din strainatate, pe care ii declara suspecti de Covid-19 si ii baga in carantina institutionalizata 14 zile obligatoriu, sa fie si acesta infectat cu Covid-19, nu am vazut nici un hipermarket, supermarket inchis pentru ca o persoana din angajati a fost infectata cu Covid-19 iar acel hipermarket, supermarket sa fie inchis pentru dezinfectare, asa cum au procedat si cu focarele de infectie din spitale, nu am vazut nici o structura din administratia publica unde lucreaza bugetari sa fie inchisa pentru ca o persoana a fost depistata cu Covid-19, nu am vazut o posta, nu am vazut o banca, etc, de fapt toate care tin de bugetari sunt la capacitate maxima, aici nu este nimeni depistat pozitiv Covid-19. Din pacate sunt atate de multe semne de intrebare la care nici ca nu o sa primim vreun raspuns vreodata.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează