GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

COVID-19. Detalii incredibile din Spitalul Județean Pitești: un medic cu simptome de coronavirus a continuat să vină la muncă și a intrat în contact cu 50 de persoane + conducere militară la DSP Argeș

Spitalul Județean Pitești, un focar de infecție în dezvoltare
Spitalul Județean Pitești, un focar de infecție în dezvoltare

Articol de - Publicat joi, 16 aprilie 2020 21:28

CORONAVIRUS. Continuă să iasă la suprafață detalii incredibile despre focarul de infecție în dezvoltare de la Spitalul Județean din Pitești, unde un medic e cercetat penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Concret, doctorul chirurg Felix Sârboiu a prezentat în ultimele zile simptome specifice COVID-19, dar a refuzat inițial să fie testat. Acesta a intrat în contact cu zeci de cadre medicale din interiorul Spitalului Județean din Pitești, unde a efectuat inclusiv operații pe durata acestei săptămâni, deși prezenta simptome.

Ulterior, Sârboiu a fost depistat pozitiv după ce a făcut testul. El nu a respectat măsurile specifice de prevenție, punând în pericol viețile a numeroase persoane cu care a intrat în contact. 

Gardă la alt spital din județ + soția lui e medic

Din informațiile GSP.ro, acesta a făcut în ultima săptămână și o gardă la Spitalul Județean din Costești, un oraș aflat la 25 kilometri de Pitești. Mai mult, soția doctorului Sârboiu e medic la Spitalul din Călinești, localitatea de origine a lui Adrian Mutu. 

Potrivit Libertatea, procurorii au deschis azi un dosar de cercetare penală pe numele lui Felix Sârboiu pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Primele măsuri: conducere militară la DSP Argeș

Scandalul izbucnit la Pitești a produs și primele demisii. Sorina Octavia Honțaru, cea care conducea Direcția de Sănătate Publică Argeș, a fost demisă și înlocuită cu Alexandru Guiță, șeful Spitalului Militar Pitești.

Tototadă, Teodor Cătălin Constantinescu, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență, a fost înlocuit cu Gheorghe Frătoaica, doctor ce provine din structurile medicale ale armatei, scrie argesfocus.ro.

Urmează ca în perioada următoare să fie aplicate și alte măsuri, ca de exemplu schimbarea managementului de la alte spitale din județ. 

Astfel, e de așteptat ca inclusiv la conducerea Spitalului Județean din Argeș să-și facă apariția o conducere militară, așa cum s-a întâmplat în prealabil la Suceava, Deva sau Focșani.

Doctorul a intrat în contact cu 50 de persoane. Jumătate sunt pacienți

„Referitor la situația creată în Spitalul Județean de Urgență Pitești, Instituția Prefectului Argeș face următoarele precizări: 

Conform datelor DSP Argeș, numărul contacților direcți ai medicului de la Spitalul Județean de Urgență, infectat cu virusul COVID-19, este de aproximativ 50 de persoane. Printre ele se află și 23-24 de pacienți, restul contacților fiind cadre medicale. 

Soția doctorului depistat pozitiv este și ea cadru medical, nu prezintă simptome și a fost izolată la domiciliu de două zile. Ancheta epidemiologică este încă în desfășurare. S-a luat decizia închiderii Secția de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Județean de Ugență Pitești, după ce pacienții vor fi transferați și personalul medical va fi trimis în izolare la domiciliu. Colegii cu simptome specifice COVID-19 ai doctorului infectat au fost testați, iar rezultatele vor fi cunoscute în această seară. 

Prefectul Argeșului, Emanuel Soare, susține că va lua o decizie privind conducerea Spitalului Județean de Urgență imediat după ce va afla rezultatele - Comunicat Insitituția Prefectului Argeș

VIDEO. Scăpăm de coronavirus la vară? Francezii au descoperit la ce temperatură moare COVID-19

Citește și alte știri despre coronavirus:

CORONAVIRUS. Ordonanța Militară nr. 9 » Toate măsurile adoptate + mesaj pentru diaspora

Scăpăm de coronavirus la vară? Francezii au descoperit la ce temperatură moare COVID-19

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
remarque
remarque  •  16 Aprilie 2020, 22:46

Un iresponsabil sau un nepriceput in meseria pe care o face. Sau ambele.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează